Jens Nauntofte

Foredrag, ordstyrer, konferencier

Nye foredrag: Dominobrikkerne vælter i den arabiske verden. Mellemøstekspert Jens Nauntofte holder højaktuelt foredrag om Osama bin Ladens død, oberst Kaddafi og Libyen og de seneste omvæltninger. Han er netop vendt hjem fra Egypten. Jens Nauntofte fortæller om det dramatiske kursskifte i Mellemøsten.

Det Arabiske Forår - hvad nu?
De arabiske oprør er et drama, der har sat en hel region i brand.
Forfatter og tv-journalist Jens Nauntofte er netop vendt hjem fra en dramatisk rejse til Syrien, Libyen, Egypten og Tunesien,
hvor revolutionerne begyndte.

Han fortæller i sit fængslende foredrag om hvad der egentlig sker. Hans rejsebog "Tyrannernes Fald" udkommer nu, samtidig med Bogmessen i Forum. Bogen beskriver møder med politikere, oprørere, aktivister og digtere. Det er simpelt hen "Det Arabiske Forår" oplevet indefra.
Hvordan går det med de store frihedsdrømme?
Aldrig før i Mellemøstens historie har en stribe af arabiske lande væltet deres herskere og krævet demokrati - og i stedet fået en kraftig dosis islamisme. I sit ny foredrag sætter journalist Jens Nauntofte "Det Arabiske Forår" ind i et globalt helhedsbillede og vurderer Barack Obama og hans Mellemøsten-politik (Iran, Israel og Syrien) i vores perspektiv.

Jens Nauntofte, mangeårig Mellemøstekspert på TV-Avisen stiller spørgsmålet: Gaddafi blev væltet, hvornår falder Syriens diktator Assad?
Bagefter debat.

Obama - og Det Arabiske Forår
Jens Nauntofte fortæller om det dramatiske kursskifte i Mellemøsten.

Osama Bin Ladens død har givet præsident Obama et kraftigt skub fremad.

"Obama efter Osama" , hedder en af overskrifterne for den ny optimisme, der præger Barack Obamas udsigter frem til præsidentvalget i 2012.

Det Arabiske Forår og de dramatiske revolter der har præget Mellemøsten siden januar 2011 vender op og ned på Vestens syn på den arabiske verden. Nye revolutionære kræfter siger nej til terrorisme og diktatur. De bruger ikke fjendtlige slogans mod USA og Israel. De ønsker et nyt kapitel i deres egen historie og et bedre forhold til Vesten.

For Barack Obama har Osamas død betydet bedre meningsmålinger. Det giver ham konkret håb om at kunne blive genvalgt til det amerikanske præsidentvalg i 2012.

Jens Nauntofte, der har fulgt de arabiske revolter på tæt hold, fortæller i dette foredrag om de nye tendenser som de demokratiske kræfter bærer frem, og muligheden for en hurtigere hjemtrækning af vestlige tropper fra Afghanistan.
Ikke mindst Israels behov for rygstøtte til at vove en fredsforhandling med palæstinenserne er på dagsorden i år.

Nauntofte giver en spændende indføring i det store arabiske drama, som han personligt har fulgt - og der bliver debat bagefter med publikum.


Islam og Os - i krise
En ny islam-krise blusser i Danmark. Både i gaderne og i den offentlige debat. Skal danskerne rette ind efter den muslimske retsorden, sharia? Eller er det de muslimske indvandrere og deres efterkommere, der skal tage den danske grundlov og demokratiet alvorligt?

I Mellemøsten er der vrede reaktioner over at danske aviser igen har bragt Muhammed-tegningerne fra Jyllands-Posten. SF-lederen Villy Søvndal har vakt opsigt med sin udtalelse til Hizb ut-Tahrir om at "de kan gå ad helvede til". Søvndal mener at hvis islamisterne ønsker at leve i et kalifat, så er det i Mellemøsten og ikke i Danmark de skal virkeliggøre det.

Mellemøst-kenderen Jens Nauntofte, aktuel i disse dage med en helt ny bog om "Islam i Europa", sætter spotlyset på den egentlige baggrund for islam-striden.

Både Danmark og Europa står ved en skillevej. Vort befolkningstal synker, så der er brug for indvandrere, og rigtig mange af dem kommer fra den muslimske verden. Så striden om islams værdier og de europæiske demokratier er kun i sin begyndelse. Lige nu oplever vi første runde i et opgør om "Islam i Europa".

Verden på kanten af en knivsæg
Dramatiske stigninger i olieprisen (nu over 100$ pr tønde) og politisk spænding ved Den persiske Golf øger faren for en pludselig eksplosion i Mellemøsten.

Olie og politik er vor tids farlige cocktail. Det kaster sit eget sidelys ind over den amerikanske præsidentvalgkamp.
Europa og Vesten er blevet stærkt afhængig af stabilitet i Mellemøsten, men lige nu står kompasset på kuling, fortæller udenrigskommentator Jens Nauntofte i sit aktuelle indlæg.
Iran opfører sig aggressivt i området og blander sig i krigen i Irak. Den arabiske verden og Israel frygter Irans ambitioner. Den amerikanske flåde er trukket op ud for Irans kyst - det truer med at udløse en storpolitisk krise. Hvordan tackler vesten denne situation?
De finansielle rystelser på det seneste kalder på en analyse, der sætter vor egen situation i forhold til Mellemøsten.

Stand-up: "Den sjove, den onde og den grusomme".
Så er det storytime ! En stand-up med globetrotteren Jens Nauntofte . Den tidligere udenrigskorrespondent fra TV-Avisen fortæller om dramatiske hændelser og højdepunkter i sit liv som krigsreporter.
Om den dag han undgik at blive skudt ned over Sinaiørkenen. Eller om besøg hos Libyens oberst Gaddafi og i Saddam Husseins bizarre Irak.

Han fortæller om vor tid og de store krige vi lever midt i. Oplev en storyteller - om at leve intenst på livets kant.

Skal Tyrkiet med i EU? - Islam og Os
Tyrkiet er broen mellem islam og vesten. Men skal Tyrkiet være medlem af EU? Tyrkerne forstår både europæerne og den mellemøstlige verden med deres ståsted på korsvejen mellem Europa og Asien.

Jens Nauntofte fortæller om et muslimsk land, der bevæger sig med hastig vækst frem mod at blive en moderne industristat.
Hør grundene for hvorfor Tyrkiet næppe bliver medlem af EU. Tyrkerne forsvarer sig indædt mod den terrorisme, der siden 11. september 2001 har ramt dem og os. Så vi er i samme båd og kan hjælpe hinanden.

Skal Europa frygte islamisk fundamentalisme? Fra Muhammed-krise til tørklæde-debat. Oplæg til debat.

Angela Merkel's nye Tyskland
Tyskland er på fuld fart frem. Der er igen gang i økonomien. Tyskerne har med Angela Merkel fået en kansler, der sætter sit land på den internationale dagsorden. Samtidig er hun en af de mest markante europæiske ledere i dag.

Som Berlin-korrespondent for TV-Avisen har Jens Nauntofte mødt Angela Merkel, før hun blev kansler. Hun er den grimme ælling fra DDR, der i dag har foldet sig ud som svane. Et menneske med meninger og karakter.

Jens Nauntofte fortæller om et Tyskland, hvor spionerne ikke kommer ind fra kulden mere. Han stod ved Berlinmuren den dag i november 1989, da Tyskland indledte sin ny epoke. Han trækker linjer fra J.F. Kennedys besøg i et delt Berlin frem til tyskernes genfundne rolle som landet i midten af Europa.Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jens Nauntofte er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jens Nauntofte

For booking af Jens Nauntofte ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Jens Nauntofte

Jens Nauntofte

Jens Nauntofte

FOREDRAG OM MELLEMØSTEN

Jens Nauntofte fortæller om det dramatiske kursskifte i Mellemøsten.

Osama Bin Ladens død har givet præsident Obama et kraftigt skub fremad.

"Obama efter Osama" , hedder en af overskrifterne for den ny optimisme, der præger Barack Obamas udsigter frem til præsidentvalget i 2012

Nauntofte giver en spændende indføring i det store arabiske drama, som han personligt har fulgt - og der bliver debat bagefter med publikum.

Læs mere om Jens Nauntoftes andre foredrag


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret