Margaret Lindhardt

radiovært og foredragsholder

Margaret Lindhardt har været vært for Giro 413 siden 1995, og hun har derfor et nært kendskab til danskernes fest- og familieliv og kan fortælle mange anekdoter om de forskellige slags hilsner og musikønsker.

Margaret Lindhardt kan bookes til følgende foredrag:
· 30 år som stemme i radioen
· En aften med danske sange fra Højskolesangbogen
· Carl Nielsen og hans sange

"30 år som stemme i radioen"
Margaret Lindhardt har i mere end 30 år været en kendt stemme i radioen bl.a. som vært i programmer som Go'morgen P3, P4 Aften og ikke mindst det legendariske ønskeprogram Giro 413, som hun har stået for i hele 17 år fra 1995 - 2012 - og igen fra november 2014. Hun har desuden fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet "Danmark kort" og lagt stemme til alle mulige slags udsendelser både på radio og TV f.eks. dokumentarprogrammer, ungdomsudsendelser, drama og satire.

Mød personen bag stemmen og hør om et langt og farverigt liv inden for murene i DR og om både sjove, overraskende og nervepirrende oplevelser fra de mange år ved mikrofonen.

Undervejs bliver der lejlighed til at synge med på en række populære fællessange, hvor Margaret Lindhardt synger for - akkompagneret af en professionel musiker.

Højskolesangbogen - foredrag og fællessang
Fællessang er en berigende måde at være sammen på. Man bliver simpelthen glad af at synge sammen med andre - ikke mindst når det drejer sig om de kendte og elskede sange, der er samlet i Højskolesangbogen. Det er bl.a. sange om naturen, historien, kærligheden - og det at være dansk. I dem ligger vores fælles historie, identitet og kulturarv, og de taler så smukt til både hjertet og hjernen.

Margaret Lindhardt sammensætter en blandet buket af gamle og nyere sange fra Højskolesangbogen og synger for, og undervejs fortæller hun om sangene - og om sit eget forhold til den danske sangskat, som hun har levet tæt med siden barndommen. En professionel musiker spiller til.

Arrangøren sørger for seneste udgave af Højskolesangbogen.

Carl Nielsen og hans sange
Hør om Carl Nielsen som sangskriver og syng med på nogle af hans mest kendte og populære sange.

Mange danskere kender Carl Nielsens musik bedre end de tror - nemlig gennem hans melodier til en lang række kendte, danske sange, som han komponerede sideløbende med sine symfoniske værker. Det karakteristiske for hans folkelige sangmelodier er, at de er genialt enkle og lettilgængelige - uden at være banale. Han har skrevet musik til over 300 sange og salmer og lagde grunden til den folkelige højskolesangtradition sammen med komponisten Thomas Laub.

Han har f.eks. skrevet musikken til Jeppe Aakjærs digt om 'Jens Vejmand', der blev årets store hit i 1907. Også populære børnesange som 'Jeg ved en lærkerede' og 'Solen er så rød mor' har han sat toner til.

Det faldt ham utroligt let at skrive sange, som han her beskriver det: "Naar jeg skriver disse letfattelige, enkle Melodier, er det, som om det slet ikke er mig, der komponerer, det er som om - hvad skal jeg sige - det var Folk fra min Barndom ovre på Fyn, eller som om det var det danske Folk, som ønsker noget gennem mig. "

Carl Nielsens sangmelodier er stadig populære. I den nyeste udgave af Højskolesangbogen fra 2006 er der stadig 36 sange med melodi af ham.

Radiovært gennem mange år Margaret Lindhardt fortæller om Carl Nielsen som sangskriver, og undervejs skal vi sammen synge en række af hans mest kendte og elskede sange akkompagneret af en professionel musiker.

Lidt om Margaret Lindhardt
Margaret Lindhardt er seminarieuddannet lærer - siden 1981 programmedarbejder i Danmarks Radio.

Hun har i årenes løb været vært på mange forskellige musikprogrammer f.eks. "Go'morgen P3", "Fri Fredag", "P4-aften" - og forskellige programmer på P5. Fra 1995 tilrettelægger og vært på Giro 413 (bortset fra 1/1 2012 - 1/11 2014). Hun har desuden lavet en et utal af musikalske portrætter af danske og udenlandske kunstnere og sangskrivere - og fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet "Danmark kort" på P1.

Margaret Lindhardt har lagt stemme til stort set alle emner og programtyper både på radio og TV - bl.a. dokumentarudsendelser, radiospil, satire og desuden oplæsning af digte og litteratur. Hun har siden 2006 undervist i stemmetræning.

Musik - og især sang - har altid været en nødvendig og integreret del af såvel arbejdslivet som fritiden for Margaret Lindhardt, der har sunget siden barndommen - både som kor- og visesanger.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Margaret Lindhardt er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Margaret Lindhardt

For booking af Margaret Lindhardt ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Margaret Lindhardt

 Margaret Lindhardt
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: