Bo Østlund

Foredragsholder

Bo Østlund har lavet disse fem foredrag ud fra sit forfatterskab bestående af 12 bøger siden 2000.

Strawberry Fields Forever - den livsnødvendige rejse tilbage til jordbærmarkerne
Med udgangspunkt i sin aktuelle anmelderroste erindringsbog "Strawberry Fields Forever"
fortæller forfatteren Bo Østlund om sin rejse i perioden oktober 2008 til august 2009 fra en skov i Småland tilbage til barndommens dæmoner og engle i købmandsgården i en lille nordfynsk landsby med sælsomme skæbner. Han fortæller om opvæksten i 1960'erne og 70'erne, om arbejdet med bogen og om den høje pris, denne for ham livsnødvendige udgivelse har haft for hans egen private tilværelse.
Et tankevækkende møde med en mand, som en skønne dag i en alder af 52 ikke havde andet valg end at se fortiden i øjnene. Kun ved at forsøge at tilgive sin by, dens borgere, sin mor og sin far - som efter en mislykket immigration til Costa del Sol i 1979 begik selvmord - kunne han komme videre med sit eget liv.
En tresserfortælling om fortidens spøgelser, barndommens gade, jordbærmarker, Pippi Langstrømpe, The Beatles, den første mand på månen - og om det første kys og hvad derefter fulgte.

Dømt til at skabe - når kreativiteten bliver selve livet
Med udgangspunkt i sin aktuelle anmelderroste bog "Dømt til at skabe" - hvor Bo Østlund interviewer 20 kendte danskere inden for alle fag - lige fra Søs Egelind over Peter Schrøder, Chili Turell, Stig Elling, Benedikte Utzon, Sonja Oppenhagen, Ole Michelsen, Christine Feldthaus, Flemming Jensen og Anne Dorte Michelsen til Peter Bo Bendixen - tegnes med eksempler fra bogen og dens medvirkende et billede af det skrøbelige, livsfarlige og livsvigtige kreative rum og skabelsens enorme tiltrækkende og skræmmende kraft.
Samtidig åbnes de ellers hemmelige døre til de kendtes ellers hermetisk lukkede værksteder.
Hvordan arbejder Flemming Jensen med sine teaterstykker?
Hvordan og hvornår får Søs Egelind styr på sine nye satiriske, tossede figurer?
Hvordan skriver Anne Dorte Michelsen et af sine hits?
Og hvad har Ole Michelsen, Erik Grip, Peter Schrøder, Stig Elling og Sonja Oppenhagen tilfælles .?

Profession: Biografiforfatter
Siden årtusindskiftet har Bo Østlund skrevet om flere kendte danskere end nogle andre forfattere.
Han skrev de anmelderroste sportsbiografier om fodboldspillerne Ebbe Sand og Allan Simonsen og bogen om cykelrytteren Bo Hamburger.
Alle tre anderledes sportsportrætter, som krævede mod og tårer hos de implicerede, fordi forfatteren insisterede på at tale med deres forældre, hustruer, børn, søskende, venner og naboer.
Han var også manden bag bestseller-biografien om Etta Cameron, og også det skulle blive et anderledes og meget følelsesfuldt forløb med tårer og grin.
Og han har skrevet de store værker "Skilleveje" - hvor 28 kendte danskere vendte tilbage til deres barndoms gade og deres barndomshjem - samt senest bogen "Dømt til at skabe", som ganske vist mere end noget andet handler om kreativitet, men også her spiller barndommen en helt igennem afgørende rolle.
Men hvordan er det at arbejde så intenst med et kendt menneske? Hvordan er det at være ghost-writer? Og hvad betyder det for en kendt at blive tvunget til at se sine engle og dæmoner i øjnene i et koncentreret forløb med en forfatter, som insisterer på at få vendt alle tilværelsens eksistentielle sten og tale ikke blot om livet, kærligheden, længslerne, drømmene og håbet - men også om nederlagene, tabene, sygdommene og den uundgåelige død. Og hvilke etiske overvejelser må man undervejs gøre sig som biografiforfatter? For det er ikke alt, der kan eller skal bruges i en bog.
En anderledes, tankevækkende, underholdende rejse tilbage gennem et halvt dusin års arbejde med at afdække mere end 50 kendte danskeres barndom og liv. Og naturligvis også med masser af sjove og spændende historier.

Pearl Harbor - Christensen og Olsen meldt savnet i kamp
En decembermorgen i 1941 blev den amerikanske flåde taget på sengen, da Japan omdannede paradiset Hawaii til et blodigt helvede.
2403 personer blev dræbt under overraskelsesangrebet på USA's stillehavsbase Pearl Harbor, og vi kender alle den dramatiske begivenhed fra historiebøgerne og Hollywoods spektakulære opsætninger.
Men der er én historie, som her snart 70 år senere endnu aldrig er blevet fortalt.
To unge danske mænd var om bord på hver sit slagskib, da kejserriget den 7. december 1941 klokken 07.55 spredte død og ødelæggelse. Begge blev dræbt.
23-årige Eli gik ned med USS Oklahoma. Og 24-årige Elmer Emil ligger stadig begravet sammen med omkring 1000 kammerater i USS Arizonas vrag på bunden af Pearl Harbor.
Bo Østlund fulgte i sporene på Eli og Elmer, og det blev til en fantastisk beretning om to hidtil ukendte danskere i et historisk angreb, verden aldrig glemmer.
Forfatteren fortæller i ord, billeder og dokumenter den spændende og dramatiske historie om de to danske mænd, om deres familiers liv i USA kort efter århundredskiftet - og om Elis og Elmers liv og død, ligesom han også beretter om sit årelange, stædige og spændende opklaringsarbejde i de amerikanske krigsarkiver og blandt overlevende veteraner fra Pearl Harbor for at få styr på denne historie, inden han en dag endelig efter at have skrevet bogen kunne rejse til Hawaii for sidste gang for at mindes og ære de to mænd.
Og naturligvis opridses undervejs også hele angrebet på Pearl Harbor dén decembermorgen i 1941.

Drømmen om Amerika - en aften med fantastiske fortællinger
De forlod alle Danmark med drømmen om et bedre liv.
Kassedamen, leopardtæmmeren Lilli The Jungle Queen fra Bogense, forretningsmanden, narkohandleren, skoleeleven, kunstneren, fotomodellen, politimanden, præsten, truckeren, advokaten, verdens bedste, og mindste, linedanser - og luftkaptajnen Torben, som var kollega til og ven med en af de piloter, der den 11. september 2001 blev tvunget til at styre sit fly ind i Word Trade Center.
Og der var Erik, som under Korea-krigen var nærmeste øjenvidne til en massakre på sine amerikanske soldaterkammerater. Lis, som var barnepige hos Dean Martin. Flemming, som flygtede til USA for ikke længere at skulle stå i skyggen af sin berømte søster i Danmark. Og Liselotte, som i to år var kæreste med en lejemorder.
Og vi må ikke forglemme den ukendte stumfilmstjerne Ella Aarup. Også hendes forældre forlod Fyn for at finde lykken i Amerika - og under navnet "The Dare Devil" blev Ella en af tidens helt store stjerner i Hollywood, inden hendes eget liv endte ensomt og ulykkeligt.
Alting er større i USA - og det gælder også skæbnefortællingerne om de danskere, som forlod deres fædreland med solsortens sang på taget og de lyse nætter i en jagt på noget større, bedre, anderledes end det, deres hjemland kunne tilbyde dem.
I sin bog "For enden af regnbuen" opsøgte forfatteren Bo Østlund en række af alle disse mennesker, hørte deres historier, så deres fotos.
Siden har han holdt kontakten ved lige med en lang række af dem.
Tag med den næste båd til drømmenes Amerika og kom med ind bag facaden i fantastiske og uventede fortællinger om danske emigranter glæde, sorg, håb, afsavn, forventning, lykke, kærlighed, tragedie, fødsel og død.
Alt sammen krydret med masser af billeder af de personer, som forfatteren fortæller om.
Foredraget henvender sig ikke kun til danskere med emigrationsdrømme. Det er også godt at få forstand af for alle, der vil prøve at forstå de immigranter, som kommer til vort eget land.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bo Østlund er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Bo Østlund

For booking af Bo Østlund ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Bo Østlund

 Bo Østlund
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- Alex Nyborg Madsen
- Amin Jensen
- Anders & Peter Lund Madsen
- Anders Bircow og Simon Steenholm
- Anders Blichfeldt
- Anders Lund Madsen
- Anders og Bent Bro
- Andreas Ekström
- Anne Dorte Michelsen - foredrag
- Anne Larsen
- Anne Linnet
- Annika von Holdt
- Ann-Mari Max Hansen
- Ann-Mette Elten
- Ann-Mette Elten
- Arne Schumann
- Asser Amdisen
- Astrid og Kaj Kristensen
- Bakkens Pjerrot - foredrag
- Banko Carl
- Benedicte Riis
- Bengt Burg
- Benja Stig Fagerland
- Bent Fabricius-Bjerre
- Bent Falbert
- Bent Jørgensen
- Birthe Kjær foredrag
- Bjarne G. Nielsen
- Bjarne Nielsen Brovst
- Bjørn Lomborg
- Bjørn Tidmand
- Bo Østlund
- Brian Clausen
- Brian Hansen
- Brødrene Ahmad
- Bubber
- Carsten Berthelsen
- Carsten Knudsen
- Carsten Mørch
- Casper Elgaard
- Cecilie Beck
- Cecilie Hother
- Chili John
- Chili Turèll
- Christian Horn
- Christian Kronman
- Claus Elgaard
- Clement Behrendt Kjersgaard
- Connie Svendsen
- Dennis Knudsen
- Dorte Sachmann Møller
- Eliabeth Gjerluff Nielsen
- Erik Clausen
- Erik Grip - Fællessang
- Erik Peitersen
- Eskild Ebbesen
- Fahmy Almajid
- Familien Koppel i ord og billeder
- Farshad Kholghi
- Fif Beck
- Finn Majlergaard
- Firmagospel
- Flemming Jensen
- Flemming Leth
- Flemming Pless
- Frank Andersen
- Frank Esmann
- Frode Munksgaard
- Georg Metz
- Georg Ørskov
- Ghita Nørby
- Ghita Nørby & Lars Hannibal
- Gitte Koldtoft
- Gordon Kennedy
- Grethe Mogensen
- Hans-Georg Møller (Gorm)
- Helene Rosendahl
- Henning Andersen
- Henning Dyremose
- Henrik Boserup
- Henrik Byager
- Henrik Dahl
- Henrik Day Poulsen
- Henrik Lewis-Guttermann
- Henrik Palle
- Henrik Qvortrup
- Henrik Strube & Gravers Graversen
- Hilda Heick
- Huxi Bach
- Ib Michael
- Ida Bjørn Nielsen
- Ingrid Kristensen
- Ivan Z. Sørensen
- Jacob Haugaard
- Jan Gintberg
- Jan Huus
- Jan Pytlick - foredrag
- Jane Rosengren
- Jenna Christensen
- Jens Alstrup
- Jens Gaardbo
- Jens Peter Madsen
- Jens Romunstad (Biker Jens)
- Jens-André P. Herbener
- Jesper Bank
- Jesper Bo Jensen
- Jesper Grønkjær
- Jesper Jensen
- Jesper Theilgaard
- Jesper Theilgaard
- Jim Lyngvild
- Joan Ørting
- Johannes Konstantin Neergaard
- Johannes Langkilde
- John Andersen
- Julius Mygind
- Jytte Abildstrøm
- Jytte Dreyer
- Jørgen de Mylius
- Jørn Duus Hansen
- Karen Mukupa
- Karen Thisted
- Karen Thisted & Huxi Bach
- Karen Thisted og Suzanne Bjerrehuus
- Karolina Bogus
- Kathrine Lilleør
- Keld og Hilda Heick
- Kenneth K
- Kim Bildsøe Lassen
- Kirsten Norholt
- Kirsten Siggaard foredrag
- Kirsten Vaupel
- Kristian Skovbo
- Kåre Quist
- Kaare R. Skou
- Lars Bom
- Lars Krogh Jeppesen
- Lasse Helner
- Lasse og Mathilde
- Lasse Spang Olsen
- Leif Fabricius
- Leif Fabricius
- Lena Bentsen
- Lene Gammelgaard
- Lene Johansen
- Lene Rikke Bresson
- Line Baun Danielsen
- Lisbeth G Petersen
- Lisbeth Weitemeyer
- Lise-Lotte Lohmann
- Lissen Marschall
- Lisser Frost Larsen
- Lone Hertz
- Lone Koppel
- Lone Kühlmann
- Lone Kühlmann og Karen Thisted
- Lotte Andersen
- Lotte Heise
- Lotte Paarup
- Mads Arlien-Søborg
- Mads Christensen
- Mads Keiser
- Margaret Lindhardt
- Marianne Levinsen
- Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid
- Martin Arli
- Martin Lindstrøm
- Martin Spang Olsen
- Martin Østergaard
- Mette Frobenius
- Mette Frobenius
- Mette Fugl
- Mette Korsgaard
- Michael Falch
- Michael J. D. Linden-Vørnle
- Michael Milo Jørgensen
- Michael Thomsen
- Michael Vesterskov
- Michael Winckler
- Michael Zile
- Michele Bellaiche
- Mikael Kamber
- Mikkel Beha Erichsen
- Mikkel Gundersen
- Mille Eigard Andersen
- Mina Harding Iranzad
- Mogens Dalsgaard
- Morten Wieghorst
- Naja Marie Aidt
- Niclas Heri Jákupsson
- Nicolai Bangsgaard
- Nicolai Moltke-Leth
- Niels Barfoed
- Niels Krøjgaard
- Nikolaj Cederholm
- Nis Boesdal
- Odile Poulsen
- Ole Borum Kristiansson
- Ole Michelsen
- Ole Sohn
- Peer Kaae
- Per Pallesen
- Per Rock
- Per Wimmer
- Pernille Aalund
- Pernille Aalund og Gitte Koldtoft
- Peter A. G. Nielsen
- Peter Abrahamsen
- Peter Larsen
- Peter Lund Madsen
- Peter Mygind
- Peter Qvortrup Geisling (lægens bord)
- Peter Tanev
- Peter Vuust
- Peter Aalbæk Jensen
- Petro Mielczarek
- Povl Carstensen
- Preben Mejer
- Puk Elgaard
- Ralf Pittelkow
- Rasmus Kjær
- Reimer Bo Christensen
- Reimer Bo Christensen og Niels Chr. Jung
- Rina Ottesen
- Romantic Strings
- Rune Green
- Sebastian Dorset
- Sebastian Klein
- Selina Juul
- Sepp Piontek
- Siff Frederiksen
- Signe Lindkvist
- Sonja Oppenhagen
- Steen Langstrup
- Stefan Fønss
- Steffen Brandt
- Steffen Jensen
- Steffen Kretz
- Steven Hart
- Stig Rossen
- Stig Tackmann
- Store Nørd
- Storrygeren
- STRESS Management - Johnny Schultz
- Successful Living
- Susse Wold
- Sussi La Cour (katja K)
- Suste Bonnén
- Svindlerne
- Søren Bramsted
- Søren Dahl
- Søren Kragh-Jacobsen
- Søren Lynge
- Søren Pilmark
- Søren Østergaard
- Søs Egelind
- Thomas Blachman
- Thomas Breinholt
- Thomas Mygind
- Thomas Skov Gaardsvig
- Thomas Thaulov Raab
- Thomas Vinterberg
- Timm Vladimir og Katrine Engberg
- Torben Braüner
- Torben Jetsmark
- Torben Zeller
- Trine Gregorius
- Trine Sick
- Uffe Stenstrop
- Ulrik Wilbek
- Vibeke Hartkorn
- Vickie Jo Ringgaard