Trad Lads

Irsk folkemusik

Fra at være noget, der udelukkende fandtes i små isolerede lommer på Den Grønne Ø i Atlantehavet, er irsk folkemusik efterhånden blevet et internationalt musiksprog ligesom andre, oprindeligt etniske former, som feks. blues, jazz, country og italiensk opera.

Dette faktum vidner kvintetten TRAD LADS tydeligt om. Den består nemlig af to irere og tre danskere, der alle er bosat i Danmark.

Sangeren og guitaristen Kevin Horan kommer fra Dublin, hvor han tidligt stiftede bekendtskab med sit lands rige sangtradition. Kevin har i en årrække boet i København, hvorfra han har turneret med div. grupper, bl.a. gruppen ASH PLANT.

Danske Peter Sørensen har internationalt ry for sin personlige spillestil på sin fiol. Peter var med til at starte gruppen ASH PLANT i 1981, og har spillet i en stor del af Europa samt i U.S.A., hvor han har optrådt i T.V. og radio de fleste af stederne.

Bjarne Gregers Schmidt, ligeledes dansk, er kendt som en af Skandinaviens fineste banjo- og bouzoukispillere. Han har spillet traditionel irsk folkemusik siden engang midt i -70'erne i grupper som f.eks., FOXHUNTERS og MacMORTENSEN.

Bodhran- og bones-spilleren Martin O'Hare stammer fra Belfast i Nordirland, og er ligeledes medlem af ASH PLANT. Derudover turnerer han flittigt med den internationalt kendte irske gruppe LA LUGH. Martin har gennem årene akkompagneret mange af den irske folkemusiks kendteste navne.

Sjældent har man oplevet så megen spilleglæde og humør vælte ud over scenekanten, som i selskab med den irsk/danske kvintet TRAD LADS.

Repertoiret, der først og fremmest bygger på irsk folkemusik af traditionel oprindelse, byder på en tour de force gennem generationer af folkelivets skæbner på godt og ondt. De glade og løsslupne dansemelodier rummer en så medrivende lystighed, at det nok skal få publikum op af stolene og ud på dansegulvet, mens kærlighedshistoriernes neddæmpede ballader fremstår foruroligende triste, men også vedkommende og smukke. Altsammen udført med påfaldende instrumental sikkerhed og suverænt sammenspil.

Trad lads & green steps
Book Trad Lads med dansere
Oplev irsk musik og dans smelte sammen til et forrygende show, når Trad Lads og Green Steps præsenterer irske melodier, sange og dans med den livsglæde og intensitet, der er så kendetegnende for den irske kultur.

Jigs, reels, slides og hornpipes bliver spillet på violin, banjo, bodhrán og guitar af nogle af Danmarks allerbedste irske musikere, mens danserne udfører imponerende rytmesekvenser eller løfter sig højt over scenegulvet i yndefulde og graciøse spring. Kevin Horan synger sange i ægte Dublin-stil, man får lyst til at synge med på, og følsomme ballader, som han leverer med stor autoritet og sjæl.

Trad Lads og Green Steps har skabt deres egen stil indenfor kombinationen af irsk stepdans og musik, hvor henholdsvis dansernes og musikernes kærlighed og lidenskab for kulturen forenes og danner rammen om en oplevelse for både øjne og ører. Gruppen var bl.a. de første i Danmark til at udvikle et spændende a cappella nummer med step og bodhrán, der er et rytmisk musikstykke helt i top.

Siden 2003 har Trad Lads og Green Steps optrådt sammen i talrige kulturhuse landet over og på musikfestivaler i ind- og udland, heriblandt: Copenhagen Irish Festival, Tønder festival, Kalmar Festival i Sverige, Titano Festival og Skien Irish Festival, Norge, Folkest festival i Italien og Tesserete Irish Festival i Schweiz.


Pressen skrev:

".....Ikke mindst hos Marianne Green var der en fjerlet spændstighed og en rytmisk snert, så man et øjeblik måtte tro, at det var hende der drev gruppens musik fremad. Selv uden detailkendskab til irsk dans tør jeg sige, at det var temmelig overvældende." Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

".....Peter Sørensens nuancerige violin og Martin O' Hares bodhrán spiller ofte lydhørt imod hinanden og tilfører dermed musikken betydelig rytmisk snert og vitalitet ....... og bodhrán-spillet er både rytmisk og klangligt så afskygget, at det flere steder næsten kan give fornemmelse af at det er en kontrabas, der ligger i bunden og driver musikken fremad. Et par reels er således så sprudlende at musikken bliver helt bristefærdig af intensitet, og det er såmænd ikke kun O' Hares fortjeneste, men også i kraft af Bjarne Schmidts livlige bouzouki." Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Trad Lads er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Trad Lads

For booking af Trad Lads ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Trad Lads
Se video med Trad Lads

Get the Flash Player to see this player.

Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere