Zenobia

Dansk visetrio

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007.

Trioens koncerter er musikalske oplevelser bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med de gamle sange som soundtrack, og om balancen mellem fortolkning og bevarelse.

Zenobia har solgt over 10.000 eksemplarer af de tre cd-udgivelser de har bag sig til dato. Den seneste cd 'Fra Fynske Kyster - Zenobia spiller Carl Nielsen' var i 2015 i vælten i anledning af den store komponists 150 års jubilæum. Carl Nielsen, Jeppe Aakjær, Jakob Knudsen og andre berømmede komponister og digtere rejser i ånden naturligvis stadig med de tre musikere rundt i Danmark og omegn - men i år får de og trioen selskab af nyere toner og ord.

Nye sange - gammel tradition
2016 bliver et særligt år for Zenobia, fordi trioen præsenterer sit koncertpublikum for de første resultater af snart tre års arbejde, der vil føre til udgivelse af en ny cd. Zenobia har fra sine første koncerter tilbage i 2007 ramt en balance mellem tradition og fornyelse, der med tiden er blevet en definerende del af trioens optræden. Midt i det traditionelle repertoire har der siden den første plade 'Midnat' (2008) været enkelte nye sange og melodier - og den del af trioens virke vil få fuld opmærksomhed på den kommende cd. Det er ikke en smal sag at vælge materiale ud til en nyudgivelse. Så fra efteråret 2015 og frem mod udgivelsen vil publikummer kunne høre nyt materiale snige sig ind og ud af trioens repertoire af velkendte årstidssange, viser og salmer.

Yderligere fakta
Sangerinden Louise Støjberg er uddannet på det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Hun underviser i sang på konservatoriet, og optræder som solist og korsanger i mange sammenhænge udover Zenobia.

Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen er uddannet på folkemusiklinjen på Det Fynske Musikkonservatorium, og er en erfaren foredragsholder. Ud over Zenobia spiller Mette med duoen 'Jensen og Bugge', der fra tid til anden udvides med Morten Alfred Høirup eller amerikanske Dwight Lamb.

Pianist Charlotte Støjberg er cand. mag i musikvidenskab fra Aalborg Universitet. Udover sit virke i Zenobia er hun organist ved to sydjyske kirker.

Zenobia har været nomineret til to Danish Music Awards - for debutalbummet 'Midnat' i 2008 og til årets traditionspris i 2013.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Zenobia er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Zenobia

For booking af Zenobia ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Zenobia
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere