Bjørn Lomborg

Foredrag: Verdens sande tilstand

Bjørn Lomborg er adjungeret professor ved Copenhagen Business School. Han er direktør for Copenhagen Consensus Center, som bringer nogle af verdens førende økonomer sammen, for at prioritere verdens udfordringer. Time Magazine udnævnte Bjørn Lomborg som en af verdens 100 mest indflydelsesrige i år 2004. I 2008 blev han udnævnt "en af de 50 mennesker der kunne redde planeten", af den britiske Guardian (UK); "en af de top 100 intellektuelle" af Foreign Policy and Prospect Magazine; og "en af verdens 75 mest indflydelsesrige mennesker i det 21. Århundrede" af Esquire.

Bortset fra at arbejde som direktør ved Copenhagen Consensus Center og som adjunkt professor ved Copenhagen Busines School, er Lomborg forfatter af bestselleren "The Skeptical Environmentalist" og "Cool it", hvori han udfordrer mainstream bekymringer om miljøet og pointerer, at vi behøver fokus på de mest vigtige problemer først.

Optakten til "The Skeptical Enviromentalist" begyndte i 1998, da Lomborg arbejdede som lektor i statistik på Statskundskab, Århus Universitet. Han udgav fire lange artikler om miljøets tilstand i en ledende dansk avis, hvilket resulterede i et uvejr af en debat, med over 400 artikler i den danske nyhedspresse. Artiklerne ledte til udgivelsen af "The Skeptical Environmentalist" i 2001, som nu er blevet udgivet i alle førende sprog i verden.

Siden udgivelsen af "The Skeptical Environmentalist", har Lomborg været en hyppig deltager i debatter. Hans kommentarer har ofte været udgivet på anerkendte aviser samt tidsskrifter, som The New York Times, Wall St. Journal, Globe & Mail, The Guardian, The Daily og Sunday Telegraph, The Times, The Australian, The Economist, LA times og Boston Globe. Han har været på TV shows som Political Incorrect og ABC 60 minutes, Larry King, 20/20, 69 minutes og BBC Newsnight og lignende. I november 2001 blev Lomborg udnævt Global Leader for tomorrow af The World Economic Forum.

I februar 2002 til Juli 2004 var Lomborg direktør for Institut for Miljøvurdering. I løbet af denne periode blev han udnævnt som værende en af de "50 stars of Europe" i Business week. I april 2004, blev Lomborg udnævnt som en af verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker af Times Magazine.

Lomborg startede i 2004 "Copenhagen Consensus", et projekt der bragte nogle af verdens top økonomer til at prioritere de bedste løsninger på verdens største udfordringer. Grundlæggende spurgte han disse eksperter hvordan de ville tackle spørgsmålet: Hvordan kan vi udrette mest med begrænsede ressourcer?

I 2005 blev Lomborg udnævnt Young Global Leader af the World Economic Forum og listet som verden 14. mest indflydelsesrige intellektuelle person af Foreign Policy and Prospect Magazine.

I Juni 2006 gentog Lomborg Copenhagen Consensus projektet, med top ambassadører fra USA i stedet for økonomer. Det lykkedes ham at samle repræsentanter fra Kina, Indien og USA, hvilket betød repræsentation fra cirka halvdelen af verdens befolkning. Deres rangering af løsninger på verdens udfordringer, var den første af dens slags for FN. Disse to konferencer og deres resultat, har resulteret i to bøger: "Global Crises, Global Solutions" og "How to Spend $50 Billion to Make the World a Better Place". Den seneste Copenhagen Consensus blev afholdt i maj 2008.

I september 2007 udgav Lomborg "Cool It: The Skeptical Environmentalist's Guide to Climate Change". En banebrydende bog, der transformerer debatten om global opvarmning ved at tilbyde et frisk perspektiv, baseret på menneskelige behov og miljømæssige hensyn. Den er allerede blevet oversat til 17 sprog.

Udnævnt Project Syndicate "Thought Leader" fra 2007, med Joschka Fischer, Jeff Sachs og Joe Stiglitz.

I 2008 blev han udnævnt "en af de 50 mennesker der kan redde planeten" af den britiske Guardian (UK); "en af top 100 offentlige intellektuelle" af Foreign Policy and Prospect Magazine; og en af verdens 75 mest indflydelsesrige mennesker i det 21. århundrede" af Esquire.

Professionelle interesseområder:
Simulation af strategier i samlet handlings dilemmaer; simulation af partiadfærd i proportionelle stemmesystemer; brug af analyse i offentlig administration; brug af statistikker i det miljømæssige område.

Lomborg er tillige ifølge eget udsagn vegetar (omend ikke dyrevelfærdsfortaler), åbent homoseksuel og kendt for at gå i jeans og t-shirts, selv til formelle forretningsmøder.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bjørn Lomborg er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Bjørn Lomborg

For booking af Bjørn Lomborg ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Bjørn Lomborg

 Bjørn Lomborg
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere