Ib Michael

forfatter & foredragsholder

Ib Michael er garant for den store fortælling, der fletter alting sammen, med nedslag rundt omkring i forfatterskabet.

Fx når han i foredraget Liv & Rejser fortæller om en tur til Stillehavet med Nordkaperen, om sydhavsøen Penrhyn, hvor han, på grund af en tilfældig navnelighed, blev taget som en slægtning til en dansk kaptajn der havde giftet sig med en polynesisk pige og slået sig ned blandt perlefiskere ved den hajfyldte lagune. Under den 2. verdenskrig blev Papa Viggo, som de kaldte ham, høvding på øen. Ib Michael mødte hans kone, den aldrende Mama Longo, fik lov at bo i hans hus og fandt en stak gamle breve og papirer, som senere kom til at danne baggrund for romaner som Kilroy Kilroy og hele Vanillepige-trilogien, hvor han bliver en gennemgående person i skikkelse af fortællerens eventyrlige grandonkel. Det er en underholdende og spændende historie, hvor man får indblik i hvordan bøgerne vokser ud af rejserne og kortene blandes på lystig vis.

*Historiefortælling
"At skrive er at kunne opleve - andre verdener, andre mennesker.Mit projekt med at skrive er ikke at afmale virkeligheden, men at udvide den.Jeg prøver at forholde mig mere dialektisk til tingene, og ser det som min opgave at holde verden åben for fortolkning, at holde farvandet isfrit, så det ikke lukker til i lutter autoritative svar"

Et foredrag med Ib Michael er altid mere og andet end en tale om litteratur og det seneste værk. Det er en fortælling. Om den kunstneriske proces og vejen ad hvilken. En rejse ind i forfatterens encyklopædiske tankeverden og personlige mytologi.

Som foredragsholder, menneske og som kunstner forsøger Ib Michael til stadighed at indoptage så mange modsatrettede tanker i sig og sit forfatterskab som muligt, fra de mexicanske myter over Østens filosofi til grønlandske skrøner og de vestlige videnskaber. Tilsammen former de hans livsfilosofi. En livspoesi.

Derfor er en aften og et foredrag med Ib Michael ikke bare et kig ind i troldmandens værksted. Det er også en øjenåbnende oplevelse og en enestående chance for at møde en af vores bedste forfattere og historiefortællere på højden af sin karriere. Et besøg i historiefortællingens univers - med dens mange facetter og muligheder. At rejse og opleve er en historie i sig selv - men den forekommer ustruktureret indtil den dag den bliver fortalt.

Historiefortælling er nemlig et billedsprog - en måde at skabe billeder hos tilhøreren. En måde at skabe sammenhæng og forståelse.

Ib Michael er lige vendt hjem efter 3 måneder i Vietnam og Sydøstasien med bagagen fuld af nye historier, betragtninger og inspiration

En aften med Ib Michael
Mød en af Danmarks mest populære forfattere og foredragsholdere og hør ham fortælle om liv, værk, rejser, kunst, videnskab, filosofi og meget andet. En levende og medrivende vej ind i Ib Michaels særlige univers.

Ib Michael er aktuel med en ny roman, Paven af Indien, og parat til at gå ud og møde læserne.

Paven af Indien. I 1600-tallets Peru: En af de sidste prinser i inkaernes engang så vældige rige begynder en påskemorgen et langt bønskrift til Kongen af Spanien. En sidste appel inden alt er for sent og en stor kultur for altid er bortvisket fra jordens overflade. Ib Michaels roman er en storslået beretning om, hvad det skrevne ord betyder for den menneskelige bevidsthed og en historie om krønikens bøn om retfærdighed i verden. Skrevet med udgangspunkt i et håndskrift, som ad historiens særeste omveje tilmed havnede på Det Kongelige Bibliotek i København.

Paven af Indien er strøget direkte ind som en suveræn nr. 1 på bestsellerlisten og har høstet anmelderoser over alt.

"Vi søger tryghed frem for alt, men skulle hellere søge alt frem for trygheden ."

Rejsen til det grønne firben (lysbilledforedrag)
"At skrive er at kunne opleve - andre verdener, andre mennesker.Mit projekt med at skrive er ikke at afmale virkeligheden, men at udvide den."

Rejsen til det grønne firben handler om indianerne i Amazonas' jungler, deres dagligdag, deres ritualer og deres rige, mytologiske forestillingsverden. Det handler ikke mindst om deres kamp for at organisere sig og bevare deres kultur, imod olieselskaber, missionærer og nationalstaters interesse. Lysbilledforedraget er baseret på mange rejser til Ecuadoriansk og Peruansk Amazonas, med en nær ven blandt shuar-folket (også kendt som Jivaros eller hovedjægere), rejser og møder med regnskovens mennesker der har dannet baggrund for bøger som Rejsen Tilbage og Rejsen til det grønne firben.

Et foredrag med Ib Michael ikke bare et rendevouz med fremmede kulturer. Det er også en øjenåbnende oplevelse og en enestående chance for at møde en af vores bedste forfattere og historiefortællere på højden af sin karriere. Et besøg i rejse- og historiefortællingens univers - med dens mange facetter og muligheder. At rejse og opleve er en historie i sig selv - men den forekommer ustruktureret indtil den dag den bliver fortalt.

Rejsen gennem Kina til Tibet (lysbilledforedrag)
Med udgangspunkt i kejsergraven i Xian, hvor man har udgravet en hel hær af mandshøje lersoldater. Det var den kejser der samlede riget, og som kom til at give navn til Kina. Han sendte en hel flåde ud for at finde udødelighedens eliksir.

Ib Michael er blev inspireret af historien og skrev romanen Kejserfortællingen, rejste siden til Kina og Tibet for at gå i fortællingens fodspor. I foredraget kommer Ib Michael ind på Kinas fortid såvel som nutiden, og han fortæller om rejsen til Lhasa og det besatte Tibet, om den landflygtige Dalai Lama og landets rige kultur og religion. Vi besøger Potala-paladset, og endelig skal vi overvære en Himmelbegravelse, hvor de døde parteres på en klippe for derefter at blive spist af gribbene.

Liv og Rejser
Er et rejseforedrag uden lysbilleder. Ib Michael fortæller om en tur til Stillehavet med Nordkaperen, om sydhavsøen Penrhyn, hvor han, på grund af en tilfældig navnelighed, blev taget som en slægtning til en dansk kaptajn som havde giftet sig med en polynesisk pige og slået sig ned blandt perlefiskere ved den hajfyldte lagune. Under den 2. verdenskrig blev Papa Viggo, som de kaldte ham, høvding på øen. Ib Michael mødte hans kone, den aldrende Mama Longo, fik lov at bo i hans hus og fandt en stak gamle breve og papirer, som senere kom til at danne baggrund for romaner som Kilroy Kilroy og hele Vanillepige-trilogien, hvor han bliver en gennemgående person i skikkelse af fortællerens eventyrlige grandonkel. Det er en underholdende og spændende historie, hvor man får indblik i hvordan bøgerne vokser ud af rejserne og kortene blandes på lystig vis.

Endvidere kan Ib Michael engageres til at læse op, belyse titler i forfatterskabet som ikke er nævnt, ligesom han kan fortælle om rejser, steder og mennesker der danner baggrund for bøgerne.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Ib Michael er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Ib Michael

For booking af Ib Michael ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Ib Michael

 Ib Michael
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere