Jens Alstrup

Jens Alstrup har som den første nogensinde cyklet Rusland på tværs i 1997. En rejse på 11.724 km over bjerge, gennem sumpe og endeløse skove. Rekorden blev optaget i Guiness Rekordbog i 1999. Efterfølgende har han gennemført to krævende vinterekspeditioner til Bajkal-søen i Sibirien. De sidste 10 år er brugt til indsamling af information om GULAG i Kolyma/Magadan og han er researcher for organisationen Memorial i Moskva.

Et aktuelt emne for fx skoler og gymnasier
Kolyma handler om demokrati, eller rettere, om hvorfor, det er så vigtigt at fastholde demokratiet og derfor er det så vigtigt at mindes de mange ofre. Desværre er emnet sørgeligt aktuelt, så længe der er folk, som prøver at påtvinge sine omgivelser en påstået "sandhed" baseret på religion eller ideologi.

Der er et klart politisk budskab i min fortælling, men budskabet er ikke partipolitisk eller religiøst. Nej, det er tolerancens budskab.

Et foredrag om Kolyma
Foredraget til skoler og gymnasier er i to versioner. Den første version kan stå alene og her bruger jeg den første halve time til at fortælle om Kolymas historie og om situationen i Sovjetunionen fra 1917 til 1991. I den anden halvdel går jeg ind på nogle konkrete skæbner fra lejrsystemet. Skæbnerne omfatter både ofre og bødler, da jeg er en af de eneste i verden, for hvem det er lykkedes at få nogle af de gamle vagtfolk i tale.

I den anden version af foredraget, har eleverne på forhånd gennemgået Kolymas historie fra det kompendium jeg har fremstillet i samarbejde med hhv. en folkeskolelærer og en gymnasielærer. Her er der langt mere tid til at gå ind på flere personskildringer og også om min egen motivation, til at blive researcher for menneskerettighedsorganisationen Memorial.

Der bliver afsat ekstra tid til diskussion med gymnasieeleverne.

Foredragets form
I foredraget indgår et stort antal historiske billeder fra de faktiske begivenheder i 1930'erne, 40'erne og 50'erne og der er flere af de meget sjældne billeder af arbejdssituationer fra arbejdslejrene. Her til er der billeder og video fra min vinterekspedition i området i 2007.

Foredraget henvender sig således til de fleste og ikke kun en snæver skare med interesse for russisk historie: Folkeskoler, gymnasier, folkebiblioteker, forsvaret, universiteter, kirker, virksomheder, fængsler, pensionistklubber, foreninger m.fl.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jens Alstrup er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jens Alstrup

For booking af Jens Alstrup ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Jens Alstrup

 Jens Alstrup
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere