Steffen Kretz

klimajournalist og fordragsholder

Steffen Kretz er redaktør og vært på DR-TVs populære udenrigsmagasin, Horisont. Nyhedsvært på TV-Avisen og korrespondent i New York og Mellemøsten.

KAN OBAMA GENVINDE MAGTEN i 2012
Præsidentvalgkampen i USA er skudt i gang midt i den værste økonomiske krise i landet siden 1930erne. Steffen Kretz, mangeårig udenrigskorrespondent for DR, fortæller om et splittet USA og om hvad, der afgør præsident Barack Obamas politiske skæbne i 2012.

Steffen Kretz har været bosat som korrespondent i USA og krydret med personlige oplevelser fra sine mange rejser rundt i landet fortæller han om amerikanernes stærke modvilje mod at betale skat og deres indgroede angst for et stærkt Washington, om de superriges støtte til højrefløjen og deres store politiske indflydelse, og om en supermagt, der hastigt er på vej mod mindre global indflydelse både økonomisk og politisk.

TRE GRUNDE TIL AT MELLEMØSTEN BRÆNDER
Steffen Kretz har været DRs korrespondent i Mellemøstens brændpunkter og fortæller levende om sine oplevelser på rejser fra Iran til Marokko, fra Libanon til Golfstaterne og naturligvis til Israel og de palæstinensiske områder.
I dette foredrag giver han baggrunden for det oprør, der er blevet døbt Det Arabiske Forår, og som på mange måder har vendt op og ned på en region, der har været styret af brutale diktatorer i årtier. Steffen Kretz er én af de få journalister, der mødt den faldne enehersker Moammar Gadaffi ansigt til ansigt i hans stærkt forskansede militærkompleks i Tripoli, og han giver et sjældent indblik i en diktators liv og tanker.
Frem for alt peger Steffen Kretz i dette foredrag på tre væsentlige grunde til, at Mellemøsten igen og igen er centrum for blodige konflikter og krige, som trækker spor verden over.

MIT JOB I VERDENS BRÆNDPUNKTER
Foredraget er Steffen Kretz' personlige beretninger om livet som reporter i verdens brændpunkter. Foredraget bygger på Kretz' bog "BRÆNDPUNKTER - reporter på kanten af verden", hvor han i otte essays giver et medrivende indblik i de arbejdsmetoder, som i en lang årrække har præget hans hverdag som udenrigskorrespondent i krigszoner og diktaturstater.

Steffen Kretz tager deltagerne med på en rejse ind i et univers befolket af menneskeskæbner, som kryber ind under huden: To brødre, der er blevet dødsfjender, fordi de står på hver sin side af en borgerkrig. En krigsherre i Mogadishu, som giver indtryk af at være alle syv dødssynder samlet i én person. En excentrisk diktator, der kun vil interviewes i et beduintelt - og mange, mange flere.

ISEN SMELTER PÅ GRØNLAND - HVAD NU?
Grønland er måske det sted på kloden, hvor konsekvenserne af klima-forandringerne er tydeligst, og når isen smelter på verdens største ø, har det konsekvenser for os alle.
Steffen Kretz har besøgt Grønland i kraft af sit job som DR's klima-korrespondent og fortæller her om sine oplevelser, og de erfaringer han har gjort sig på sine rejser over alt i verden: Fra Nordpolen til Sahara, fra Texas til Amazonas, fra Indien til Australien:
Hvor mærkes opvarmningen tydeligst? Hvordan påvirker det os, når indlandsisen smelter, og ørkenen i syd spreder sig, når regnskoven brænder, og gletsjerne forsvinder?

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Steffen Kretz er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Steffen Kretz

For booking af Steffen Kretz ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Steffen Kretz

 Steffen Kretz
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere