Familien Koppel i ord og billeder

Gennem 100 år

Foredrag med Anders, Benjamin og Marie Carmen Koppel. En musikalsk fortælling om familie, musik, samarbejde og fællesskab.

Familien koppel er Danmarks musik dynasti og på denne aften kommer Publikum bag om der hvor det hele begyndte: den 1. oktober 1908, da Herman D. Koppel blev født som ældste søn af polsk-jødiske indvandrere.

Som 5-årig begyndte han at spille klaver, og det blev startskuddet til en utrolig bredspektret og lang musikalsk karriere - som pianist, som komponist, som improvisator og som en stor inspirationskilde, ikke mindst for hans egne børn og børnebørn.

Anders, Benjamin og Marie Carmen vil levende forælle om familien, om deres samarbejde og krydrer dette med musikalske indslag og sange.

Anders Koppel, f. 17.7.1947, dansk komponist og musiker, søn af Herman D. Koppel. Han dannede i 1967 sammen med broderen Thomas rockgruppen Savage Rose, hvori han spillede orgel og skrev tekster. Han forlod gruppen i 1974 og dannede i 1976 sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller den balkan-inspirerede fusionsgruppe Bazaar.

Efter en tid som meget aktiv studiemusiker og producer (1974-80) har Koppel koncentreret sig om Bazaar og sit kompositoriske arbejde med musik til en række film, skuespil, tv-spil, balletter, musicals, reklamer og hørespil samt desuden en række værker for forskellige klassiske besætninger. Han er en usædvanlig alsidig musiker og komponist, der bevæger sig frit mellem jazz-, folk-, rockmusik og klassisk musik.

Benjamin Koppel (f. 21. februar 1974) er en dansk musiker (saxofon). I 1992 modtog som den første jazzmusiker den store Jacob Gade-pris. Han studerede i New York hos den cubanske saxofonist Paquito D'Rivera og i 1995 var han medstifter af crossover-ensemblet Mad Cows Sing, der med 4 klassiske og 3 rytmiske musikere har markeret sig stærkt i Danmark såvel som på den internationale musikscene. 1997 uropførte han Anders Koppels Saxofonkoncert nr. 1 og 2004 Saxofonkoncert nr. 2.
Hans virtuositet og musikalske overskud befinder sig lige godt i både jazz, soul, pop og klassiske sammenhænge og han har da også - i særdeleshed i forhold til hans unge alder - markeret sig utrolig stærkt inden for disse genrer både i Danmark og internationalt.Hans saxofonspil kan høres på en lang række danske cd'er med bl.a. Danseorkestret, Moonjam,, Marie Carmen Koppel, Alberte Winding., Desuden udgivet flere end 25 cd'er som jazz-solist sammen med nogle af de allerstørste internationale jazz-navne, herunder Kenny Werner, Daniel Humair, Phil Woods, Alex Riel, Larry Goldings, Randy Brecker, Ignacio Berroa, Bill Stewart, Paul Bley, Miroslav Vitous, Chano Dominguez, m.fl.

Marie Carmen Koppel (f. 30 september 1971) Soul og Gospel sangerinde.

Hun har gennem en årrække har opbygget et stort og trofast koncert-publikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over, med intensitet, nærver og musikalitet på internationalt niveau. Har til dato udgivet 5 anmelderoste albums I eget navn. Boede fra 1994-96 I New York hvor hun sang som den første hvide og ikke amerikaner nogensinde I Fountain church of christ.

Har desuden været gæste sloist med bl.a. klüvers bigband, DR radio underholdnings orkestret, DR pigekor. Fik tildelt et Wildcard til dansk melodi Grand Prix 2009 hvor hun deltog med "Crying out your name" Skrevet af hende selv I samarbejde med Dan Hemmer. Hendes seneste album "Through the rain" indeholder udelukkende Maries egne kompositioner.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Familien Koppel i ord og billeder er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Familien Koppel i ord og billeder

For booking af Familien Koppel i ord og billeder ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Familien Koppel i ord og billeder

 Familien Koppel
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere