Lisbeth Weitemeyer

foredragsholder og historiefortæller

Lisbeth Weitemeyer er foredragsholder og historiefortæller. og er uddannet cand. mag. i dramaturgi og kommunikation.

Foredragene omfatter to grupper, der fordeler sig på:
Nordiske forfattere og historiske personligheder.
Desuden et foredrag om jul og julefortællinger.

1. Nordiske forfattere, hvor Danmark, Norge og Sverige er repræsenteret med hver et litterært navn, der har vundet international berømmelse og anerkendelse, nemlig: H. C. Andersen, Henrik Ibsen og Selma Lagerlöf.

Gennem mine rejser i forfatternes fodspor, har det været muligt at få god indsigt i og forståelse for deres liv og virke og ikke mindst for de traumatiske barndoms- og ungdomsminder, der har sat sine spor i deres forfatterskab.

Foredragene om Nordiske forfattere tager os med ind i barndommen, opvæksten og de vilkår, der gjorde sig gældende for familien. Vi følger det spirende forfattertalent og forfatterdrømmen, der blev ansporet, forfulgt og gjort til virkelighed. Vi bevæger os videre ind i forfatterskabet og ser på, hvor og hvordan forfatterens liv og digtning flettes sammen.

2. De historiske foredrag, omfatter danmarkshistorie fra 1536 med Christian III's tronbestigelse til den afsatte danske dronning, Caroline Marthildes, død i 1775.

De historiske foredrag er en rejse gennem tiden fulgt på vej af danske adelsslægter og det danske kongehus, der spindes ind i et net af magt, begær, had, kærlig og ikke mindst intriger, der både styrker og splitter venskaber, forretninger og politik. Men her er også store følelser på spil, med et nidkært menneskesyn, der så stort på angst, afmagt, sorg og dyb fortvivlelse.

Foredragene er blevet til gennem indgående studier af såvel primær som sekundær litteratur, der først og fremmest retter sig mod hovedpersonernes historie. Denne indgående research omfatter også utallige besøg på museet, slotte og herregårde, i kirker, parker og kulturlandskaber både i og udenfor Danmark. Desuden er besøg i mange byer med historiske bygninger og kvarterer også medskabende for historien.

Til foredragene medbringer jeg relevant litteratur og få rekvisitter, der er med til at underbygge en god historie og gøre emnet levende, jeg viser også billeder, bl.a. fra mine rejser. Mine foredrag er for både øre og øje.

3. Nisser - jul og juleskikke er et arrangement, hvor vi skal synge julens sange, høre dejlige historier og se på juleskikkeDe dramatiserede fortællinger, monodrama, omhandler 6 personer i Danmarkshistorien:

Leonora Christina, Marie Grubbe, Præsten i Vejlby, Anne Sørensdatter, Anna Sophie Reventlow og Caroline Marthilde.

Fortællingerne varer mellem 35 og 60 min og kan efterfølges af et uddybende foredrag, der går bag om personerne og begivenhederne.

De historiske, dramatiserede fortællinger er en rejse gennem tiden fulgt på vej af danske adelsslægter og det danske kongehus, der spindes ind i magt, begær, had,

kærlighed og intriger, der både samler og splitter.

Vi skal på en rejse, hvor store følelser er sat i spil med menneskesyn, der bevæger sig mellem det moderne, fremsynede blik på verden og nidkære holdninger, der både knuser og undertrykker.

Fortællingerne er blevet til gennem indgående studier af de mennesker, lokaliteter og begivenheder, der knytter sig til historien.

Til hver fortælling benytter jeg en dragt og få rekvisitter, der bringer os ind i illusionen og ind i fortællingen i et levende fortælleunivers. Til den efterfølgende foredragsdel medbringer jeg litteratur og rekvisitter, der understøtter historien og kan være en inspiration for publikum til selv at studere emnet.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lisbeth Weitemeyer er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Lisbeth Weitemeyer

For booking af Lisbeth Weitemeyer ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Lisbeth Weitemeyer

 Lisbeth Weitemeyer
Referencer
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere