Timm Vladimir og Katrine Engberg

syv verdenshjørner

Hvad gør livet værd at leve? Hvordan giver man plads til frihed og kærlighed i sit travle liv? Kæresteparret Timm Vladimir og Katrine Engberg giver i deres forrygende foredrag et kvalificeret bud.

 

Timm Vladimir og Katrine Engberg

 

Kendt i Danmark som henholdsvis skuespiller/tv-vært og danser/koreograf, har parret siden 2006 sammen holdt deres motiverende og inspirerende foredrag for både små og store forsamlinger på dansk og på engelsk.

Med dynamisk pingpong, livslyst og smittende entusiasme når Timm og Katrine i den grad ud til deres publikum og piller ved folks rammer for, hvad der er muligt her i livet. De tager udgangspunkt i deres professionelle karrierer og fælles privatliv og taler om rejser, kærlighed og livskvalitet. Med rejseanekdoter, tanker om karriere og berømmelse, iværksættererfaringer og masser af personlige oplevelser inspirerer parret til at gribe nuet og kaste sig ud i eventyret. Tempoet er højt, stilen er underholdende og maner samtidig til refleksion. Og mon ikke der også bliver plads til et godt grin eller to...?

Timm og Katrine rusker godt op i danskernes nationalsyndrom - xenofobien - og demonstrerer, hvad livet kan blive til, hvis vi dropper frygten for det fremmede. Alt for mange af os lader os styre af vores begrænsede opfattelse af livets muligheder og stopper enhver drøm med ordene "men det kan jeg jo ikke, for jeg har jo børn/fast arbejde/hus og forpligtelser". Angsten for det ukendte får lov at ligge i vejen for iværksætterdrømme og kreativ vækst. Hør og se, hvad der kan ske, når vi blæser på usikkerheden og lader drømmen styre.

Alle foredrag er på omkring 1,5 time og ledsages af Timms fantastiske billeder.

Der findes syv verdenshjørner
For et par år siden rejste Timm og Katrine jorden rundt sammen. Et helt år tilbragt på farten uden andre holdepunkter end to rygsække og en jorden-rundt-billet. Og hinanden. Et år med nye horisonter, store personlige udfordringer og konstant samvær 24 timer i døgnet.

Timm og Katrine fortæller i dette foredrag, som lægger sig op ad deres rejsebog "Der findes syv verdenshjørner", om turens op og nedture og om de grænser, der blev mødt og brudt undervejs. Med udgangspunkt i de fire hoveddestinationer, Australien, New Zealand, USA og Canada, giver de her et personligt indblik i deres livs eventyr, ledsaget af smukke billeder.
Rejsen har ændret dem totalt, givet nye værdier og øget selvindsigt. I forlængelse af rejsen har de åbnet et fælles firma og er dermed blevet selvstændige. Og så er de blevet rigtig gode til at være kærester...

Jorden rundt og andre weekendture
Katrine og Timm løfter sløret for, hvad der kan ske - på godt og ondt - når man for alvor rejser ud og møder verden i det udenlandske. Foredraget indeholder masser af konkrete råd til planlægning og afvikling af længere rejser; forsikring, billeje, destinationsudvælgelse, billetter etc. for rejsende i alle aldre.

Hør om at tælle havskildpadder midt om natten på en strand i Costa Rica, koge havregrød i slagregn i New Zealands bjerge, om at drive bisonokser som cowboy i midtvest USA og om at møde argentinske mortal combat fighters, der ikke har noget at miste.

Timm og Katrine giver tips til, hvordan man forbereder en lang rejse, hvordan man tackler rejselivets konflikter og fortæller samtidig lidt om, hvad det gør ved én at møde fuldstændig fremmede kulturer som for eksempel de australske aboriginere.

Fotoskolen
De fleste mennesker har i dag et digitalt kamera - selv børn løber rundt og tager billeder af hinanden og af deres verden omkring sig. Teknikken er blevet så billig, at alle efterhånden kan printe billeder ud hjemme i stuen. Og interessen for at tage billeder stiger kun. Men det betyder jo ikke nødvendigvis at folk kan finde ud af at tage et godt billede. Det flotte motiv, folk ser på displayet, stemmer sjældent overens med det endelige billede. Feriebillederne bliver alt for ofte kedelige udgaver af virkeligheden.

Timm Vladimirs fotoforedrag tager udgangspunkt i enkle tips til bedre feriebilleder og giver masser af inspiration til at komme ud og lege med dit nye yndlingslegetøj. På en nem og overskuelig måde lærer du, gennem masser af flotte billedeksempler, at se det gode motiv og få det i kassen. Her er ingen lange tekniksnakke; rådene er simple og tilgængelige for alle og handler kun om, hvordan du får mest muligt ud af dit digitalkamera.

Alle kan være med, uanset om du har et kompaktkamera eller et spejlrefleks. Foredraget tager nemlig udgangspunkt i billedkomposition og motiver og går ikke i supertekniske detaljer om kamerachips og forlængningsgrader...

Fotoskolen har, i forenklet form, været udgivet i Ekstrabladet hen over sommeren 2007.

Fair Trade
Rejsebeskrivelser - Katrine Engberg &Timm Vladimir

På en rejse til Den Dominikanske Republik i julen 2006 oplevede Timm og Katrine både dyb fattigdom, fantastisk skønhed og stor optimisme på landets Fair Trade bananplantager. Det gjorde dybt indtryk at være vidne til, hvad vores høje levestandard koster på den anden side af kloden. Vores velstand koster livskvalitet - og liv - for de mindre heldige.

En af måderne at vende udviklingen på, er at være sig bevidst, hvor man lægger sine penge. Som forbruger afgiver man hver dag sin "stemme", når man vælger sine indkøb. Fair Trade-ordningen har sine problemer. Men for de Dominikanske bananbønder er den en klar vej ud af afhængighed.

En banan bliver aldrig mere bare en banan...

Aussie!Aussie!Aussie!
I efteråret 2005 tilbragte Timm og Katrine fire måneder i Australien. De startede ud fra Perth i en gammel, udbanket firehjultrækker og kørte op ad den vilde vestkyst til Exmouth og Broome, gennem Kimberleys outback til Darwin, ned gennem det røde hjerte forbi Uluru (Ayers Rock) til Melbourne, rundt på Tasmanien og til sidst til Sydney for at fejre nytår.

Parret levede primitivt, boede i telt og sov under stjernerne i Australiens afsides ødemark. De hikede, dykkede, boede i en fattig Aboriginer-kommune i ørkenen og havde nervepirrende møder med Australiens vilde dyr. Timm og Katrine forelskede sig fuldstændig i Australiens unikke atmosfære; i den rå natur, vildskaben og i australiernes imødekommenhed og livsglæde.

I Aussie!Aussie!Aussie!-foredraget fortæller de om deres rejse DownUnder; primært Western Australia, Northern Territories, Victoria, Tasmania og New South Wales (altså IKKE østkysten). De deler personlige oplevelser, viser flotte billeder og giver først og fremmest masser af konkrete rejsetips.

Det vilde vesten
Midt i hjertet af USA eksisterer cowboydrømmen i bedste velgående. Timm og Katrine rejste i 2006 og 2007 rundt i midtvesten for at opleve den moderne "Wild West way of life".

De drev kvæg fra hesteryg, sov under stjernerne på prærien, var til rodeos og fik dybere indsigt i livet, da de mødte en vaskeægte indiansk medicinmand. Hvis USA er kontrasternes og kontroversernes land, er midtvesten koncentratet. Her møder man den mest indgroede racisme og forstokkethed hos de sødeste, mest hjertelige mennesker i verden.

Hør om drømmen om det simple cowboy-liv, om midtvestens fantastiske natur og om at tabe hjertet til præriestøvets magi.

Skotland
Skotland defineres i manges bevidsthed af klichéer som sækkepibespillere, skotskternede småkagedåser og en kiltklædt Sean Connery. Klichéer, der irriterer skotterne lige så meget, som vi danskere hader at blive regnet som en nation af træskoklædte folkedansere. Skotland er i dag et moderne land, som i lige så høj grad tiltrækker turister med sine teaterfestivaler, sin gastronomi og moderne kunst som med borge og søuhyrer. Sagen er bare, at Skotland i høj grad stadig lever op til de romantiske forestillinger: Borgruiner pryder hver anden bakketop, lyngheden dækkes af tung dis og fåmælte mænd i sixpence drikker maltwhisky i mørke pubs.

Hør et inspirerende foredrag om haggis og fårehyrder, myter og virkelighed i det skotske højland. Og få endeligt svar på, om Loch Ness-uhyret eksisterer!

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Timm Vladimir og Katrine Engberg er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Timm Vladimir og Katrine Engberg

For booking af Timm Vladimir og Katrine Engberg ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk