Lasse Spang Olsen

Stuntman & foredragsholder

Stuntman og stuntkoordinator gennem 28 år på omkring 400 film i Danmark og udlandet, Filminstruktør på 9 spillefilm, blandt andet Kina Spiser De Hunde og Gamle Mænd I Nye Biler. Dykker og undervands-filmfotograf.

 

Lasse Spang Olsen

 

Medejer af film-ekspeditions selskabet Offshore Film Production. Medlem af "The Adventures´ Club of Denmark" - "Eventyrernes Klub".

Foredragsemner

Samarbejde
Samarbejde - set ud fra en filmmagers synspunkt, hvor resultatet skabes 100% ud fra samarbejdet mellem snesevis af individualister. Et filmhold er nærmest en kliche på den virkelige verden.

I miniformat rummer filmholdet samtlige nicher fra virkelighedens verden og det er let at finde paralleller til erhvervslivet. Bortset fra at man aldrig ville stramme skruen sådan i erhvervslivet.... Filmholdet sammensættes først på den første optagedag. Der er stort set altid tale om folk, der ikke før har arbejdet sammen - eller kender hinanden.

På 6 uger skal de indgå i en perfekt symbiose, hvor ikke et sekund må gå til spilde - hvor alles evner - hvor forskellige de end måtte være - skal bruges fuldt ud... og det skal vel og mærke fungere fra førets dag de mødes. De fleste er uden uddannelse i det de faktisk laver. Der produceres alligevel flere gode film i Danmark end i noget andet land i verden og danske filmhold er berømte for... især.. deres samarbejdsevne.

Opskriften på dette samarbejde er en heftig blanding af: Lydhørhed over for inputs, ekstrem grad af motivering, åbenhed, belønning, trancelignende fokusering .... og inkvisitorisk jernhånd... hør om hvordan den cocktail fungerer... det virker faktisk.

Filmens Verden
25 år i filmbranchen - foran og bagved kameraet. Hvad ligger der bag en spillefilm. Og hvorfor tager det sommetider år fra ide til lærred. Hvad laver man og hvilke ting ligger til grund for de overvejelser, ufrivillige valg, konkrete beslutninger og tilfældigheder, der gør en film.

Hør om oplevelser på 400 forskellige filmsets med både internationale og danske stjerner og ikke mindst en masse, masse fejltagelser, anekdoter og forklaringer på, hvorfor det netop blev dét der endte på lærredet - og ikke noget helt andet.

Stunts
Grundlægger af begrebet i Danmark og 25 års international stuntkarriere. 27 gange syet, 24 brækkede knogler, 3 gange alvorlige forbrændinger og hundredvis af forstuvninger og skrammer.

Hør om stunts - fra branchen blev født i Danmark for 25 år siden til i dag, hvor dødsulykker er hverdagskost. Hvordan forbereder man sig på en hverdag, hvor det dødsensfarlige spiller så stor en rolle - og hvad er motiveringen? Hør om de vellykkede stunts og hvordan man gør, se rekvisitter og hør også om de stunts, der gik galt.

Mysteriet om det skæve skib
Kaptajn Carlsens skæve skib - Flying Enterprise. 50 år efter Flying Enterprise sank, lykkedes det Lasse Spang Olsen i spidsen for et filmhold, at lokalisere det sagnomspundne vrag på 84 meters dybde, midt i Atlanterhavet - og løste gåden om dets mystiske last, som i fem årtier har optaget hele verden.

Dette blev til den første danske dokumentarfilm, der blev solgt til National Geographic og her fortælles historien bag optagelserne, som blev til en af DR-dokumentars mest sete film. Nye afsløringer er kommet til siden og der arbejdes på en efterfølgende film om det mystiske vrag på 84 meters dybde midt i Atlanterhavet.

Under de syv have
Om hvad der gemmer sig på havets bund. LSO er uddannet DIVEMASTER og arbejder som undervandsfotograf og erhvervsdykker. LSO er forfatter til bogen "Under De Syv Have", som ud over at fortælle om dykning så alle kan være med, beskriver baggrundene for de mange filmoptagelser på mystiske vrag med mærkelige forhistorier, der gemmer sig Under De Syv Have.

Et foredrag om den vægtløse verden, om nødsituationer på havets bund, om møder med alle havets dyr fra hajer, delfiner, hvaler, piratfisk, muræner, blæksprutter til de mystiske "numsefisk" i Brasilien.

Fokusering
Når man som stuntman står oppe i 9 etagers højde og skal springe ned på en madras, der fra den højde er mindre end et frimærke, så er det ikke så svært at fokusere... men hvordan forholder det sig egentlig i andre sammenhænge? For eksempel i din hverdag? Og hvad ER det at fokusere? Kan alle lære det - og hvad skal man bruge det til?

Det forkerte mord - Mordet på Oluf Palme
Med baggrund i 5 års dokumentarfilms-optagelser med de involverede i mordet på Olof Palme, belyses en helt ny side af de svenske statsministermord. Mikael Hylin og Lasse Spang Olsens film "Det Forkerte Mord" fremlagde helt nye beviser i en af verdens største mordgåder og fik det svenske politi til at ændre deres efterforskning radikalt. Hidtil uafhørte vidner fortæller hvad der i virkeligheden skete om aftenen den 28 februar 1986 og et nyt øjenvidne til mordet fortæller for første gang om sin involvering i mordet.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lasse Spang Olsen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Lasse Spang Olsen

For booking af Lasse Spang Olsen ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk