Frank Esmann

journalist, forfatter og foredragsholder

Frank Esmann har 18 års erfaring som udenrigskorrespondent i USA, Storbritannien, Tyskland og Østeuropa. Syv år som ansvarshavende chefredaktør på Weekendavisen, fem år som redaktionschef og souschef på TV-Aktuelt og TV-Avisen

 

Frank Esmann

 

Foredragsoversigt:

Døden indhenter jer
Med udgangspunkt i romanen Døden indhenter jer og I dragens ånde (som udkommer til efteråret 2009), fortæller Frank Esmann om spionagens og efterretningstjenesternes rolle i de moderne samfund. Hvilken grad af overvågning er acceptabel, hvilke midler har spionerne til rådighed og kan vi - efter fiaskoen med de ikke-eksisterende biologiske masseødelæggelsesvåben i Irak - stole på vore tjenesters oplysninger? Hvad er det korrekte forhold mellem de politiske magthavere og deres spioner?

Folk og Kirke i USA
Med udgangspunkt i det kristne USA belyses religionens rolle i det amerikanske samfund og i amerikansk politik.

Danmark og krigen mod terroren
Hvori består terrortruslen i Danmark, helt konkret? Hvor godt er vort beredskab? Hvad kan vi gøre for at mindske risikoen? Hvilken rolle spiller vore efterretningstjenester.

Rejser i det amerikanske
Frank Esmann har kørt en Harley Davidson ad Route 66 tværs over Amerika, fløjet i ballon over New Mexicos ørken, siddet var rattet af en Ford Mustang fra Houston, Texas, til San Fransisco, Californien, sejlet med flodbåd på Mississippifloden, krydset Canadas syv tidszoner i fly, bil, tog og helikopter og kørt en gammel Chevy 57 fra Pinar del Rio til Guantanamo på Cuba. Foredraget er bygget op om filmklip og kan tilpasses efter behov.

USA's rolle i verden i dag
Fra ydmyghed til selvhævdelse, fra Kennedy til Obama, kunne også være overskriften på dette konstant opdaterede foredrag om amerikansk udenrigs- og sikkerhedspolitik og de doktriner og personligheder, der står bag den. Esmann var USA-korrespondent for DR i 8 år, forfatter til bogen "Amerikanske Præsidenter".

Livet i et multikulturelt samfund
Med 18 års erfaring som bosat i multikulturelle, multikulturelle og multietniske samfund i Europa såvel som USA og Asien øser Esmann af sin erfaring - på gulvplan. Hvordan håndtere man udfordringer, mødet med det fremmede og de fremmede?

Tro ikke på alt hvad du læser, hører og ser...
Som tidligere chefredaktør på Weekendavisen, chef på Tv-avisen og forfatter til en antologi om nyhedskriterier i det 21. århundrede har Esmann være professionelt beskæftiget med journalistik, redigering og nyhedsformidling i både de trykte og elektroniske medier i knapt 40 år. I dette foredrag trænger han om bag overskrifterne og ind mellem linjerne og belyser og forklarer, hvorfor du ikke skal tro på alt, hvad du hører, læser og ser...

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Frank Esmann er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Frank Esmann

For booking af Frank Esmann ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk