Linda Andrews

Vinderen af X-Factor 2009 - kirkekoncert

Linda Andrews vandt X Factor 2009
Linda Andrews, som vandt X Factor 2009, har i mange år været kendt i det danske gospelmiljø som en dygtig solist og instruktør.

 

Linda Andrews

 

Linda´s inspiration og erfaring som sanger kommer i høj grad fra gospelgenren, Linda Andrews har gennem flere år optrådt ved diverse koncerter og workshops.

Linda Andrews har en fantastisk stemme, og der blev gennem X Factor-udsendelserne aldrig lagt skjul på fra dommernes side, at Linda uden sammenligning var den dygtigste deltager.

I efteråret 2009 planlægges en kirkekoncert-turné med Linda Andrews & pianist.


Linda Andrews kommer fra en stor familie på Færøerne. Hun har 4 ældre søskende og er en rigtig efternøler. Som 14-årig tog den færøske teenager på efterskole i Mariager i Nordjylland, hvor skolens fantastiske sanglærer fik den store stemme frem i Linda.

Samtidig med titlen vandt hun også en pladekontrakt til en værdi af 1 million kroner. Pladen rammer gaden den 2 juni 2009. Hvor den bl.a vil blive tvannonceret.

Linda Andrews tog de danske seere med storm, og er nu sammen med sit 5 mands band, klar til at gøre det samme i efteråret 09', ude på landets spillesteder samt i kulturhusene.

Linda Andrews vil ligge mest vægt på at spille numre fra det nye album. Men du vil også komme til at høre nogle af numrene, som hun optrådte med i X Factor.

Pladeselskabet forventer at albummet på rekordtid vil sælge op mod 40.000 ex.

Biografi
Hun er født og opvokset i Torshavn, har allerede udgivet en CD og medvirket som korsangerinde i utallige sammenhæng. I dag bor hun i Valby med sin datter Celeste.

Det var Lindas ni-årige datter, Celeste, der fik sin mor til at melde sig til X Factor. Sammen havde de fulgt programmerne, hvor Martin, Laura, Heidi og Basim charmerende hele Danmark, og Laura var Celestes helt store idol......

- Synger Laura ikke bare godt, sagde den lille pige med drømmende øjne til sin mor under et af liveprogrammerne.
- Ja........men mor synger bedre, ik også, lille skat? Svarede Linda til sin datter!

- Hvis du er så god mor........Hvorfor melder du dig ikke til X Factor næste gang?

Og det var dét, der skulle til for at få Linda til at stille sig op i den lange kø, da der var audition til den store sangkonkurrence i København. Kort forinden var Linda blevet skilt fra sin mand gennem syv år, og nu ville hun bevise overfor sin lille datter, at mor godt kunne stå på egne ben.

Linda kommer fra en stor familie på Færøerne! Hun har 4 ældre søskende og er en ordentlig efternøler. Som 14-årig tog den færøske teenager på efterskole i Mariager i Nordjylland. Skolens fantastiske sanglærer fik stemmen frem i Linda, og hun knyttede venskaber, som hun stadig har den dag i dag. Efter at have gennemført tiende klasse, tog Linda tilbage til Færøerne, hvor hun tog en handelsskole-uddannelse og hurtigt fik job som bestyrer af en butik. Kun 19 år gammel var hun leder for 11 medarbejdere, hun kørte gaffeltruck og havde en fest! Men sangen kaldte, og da Lindas mange venner fra efterskoletiden blev ved med at opfordre hende til at gå musikkens vej, flyttede Linda i en alder af 21 til København. Og hvor skulle man starte i den store hovedstad når man ikke havde noget netværk?? Så Linda startede på Det Alternative Rytmiske Konservatorium, DARK, for at lære lidt noder og lidt musikteori.....

- Men det var ikke noget for mig. Det var alt for teoretisk.....jeg ville hellere synge!!!! Fortæller Linda om sin tid på DARK.

Da en af Lindas venner blev booket som vokalproducer for Blå Øjne, blev pigen fra Torshavn booket som korsangerinde, og snart tog karrieren fart. Siden har hun bl.a. arbejdet sammen med både Johnny Logan, DJ Alligator og svenske Carola. I dag har Linda firmaet Vocal Entertainment, hvorigennem hun har udgivet sin første CD, og så er hun er dirigent for hele tre gospelkor i København. Linda har stor respekt for sin kvindelige dommer, Lina Rafn, som hun betragter som en vigtig stemme i det danske samfund.

- Lina kæfter op på den gode måde. Både i musikbranchen og indenfor kvindesagen. Derfor synes jeg, det var super fedt, da jeg opdagede, det var Lina, der skulle være min mentor. Ligesom hun, har jeg har min egen mening om tingene, men det ved jeg, hun også vil respektere. Jeg vil rette mig 100 procent efter den opfattelse, Lina har af mig og gøre alt, hvad jeg kan, for at nå langt i programmerne, fortæller Linda.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Linda Andrews er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Linda Andrews

For booking af Linda Andrews ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk