Bent Fabricius-Bjerre

Solist, foredrag, matador

Bent Fabricius-Bjerre, med det lejlighedsvise kunstnernavn Bent Fabric, (født 7. december 1924) er en dansk komponist og musiker.

 

Bent Fabricius-Bjerre

 

Han har blandt andet skrevet musikken til film og tv-serier som Olsen-banden (Hvor han foruden dixielandtemaet, spillet af Papa Bues Viking Jazzband, også omarrangerede overturen til Elverhøj i Olsen-banden ser rødt), Matador, Huset på Christianshavn og Bjergkøbing Grandprix.

The Cat
I 1962 fik Bent Fabricius-Bjerre sit internationale gennembrud med melodien Alley Cat, som oprindeligt blev skrevet til Fabricius-Bjerres egen tv udsendelse "Omkring et flygel", men melodien vandt også anerkendelse uden for Danmarks grænser. I USA blev Ally Cat så stort et hit, at den indbragte Bent Fabricius-Bjerre den eftertragtede Grammy.

Flim, musicals og ballet
Filmmusikalsk brød Bent Fabricius-Bjerre igennem med filem Poeten og lillemor i 1959, fulgt op af Forelsket i København, Bjergkøping Grand Prix, Jeg er sgu min egen og Olsenbanden - ialt næsten 100 film.

Også musicalgenren vidste sig at være noget for hans særegne talent. Heriblandt skal nævnes: Ja mor, nej mor, Prinsen og korpigen, Esther, Harry og kammertjeneren, Hofskandalen, og Matador.

Envidere har Bent Fabricius-Bjerre skrevet musik til en lang række TV-seriesucesser og kendingsmelodier til underholdningsprogrammer som Jeopardy og Go' morgen Danmark.

Bent Fabricius-Bjerre har desuden komponeret balletmusik til 4 eventyr af H.C. Andersen for Det kgl. Teater.
Klik for stort billede...  Klik for stort billede...

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bent Fabricius-Bjerre er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Bent Fabricius-Bjerre

For booking af Bent Fabricius-Bjerre ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk