Marianne Mortensen

Er kendt over det ganske land for store roller

Marianne Mortensen er kendt over det ganske land for store roller på film. TV og teater. Mange vil huske hende som: Det gode menneske fra Sezuan Eliza i "My fair Lady", Sally Bowles i "Cabaret",
Maria i "West side story", Katharina i "Trold kan tæmmes",
og som den smukke Roxanne i musicalen "Cyrano" , hvor hun som en svensk anmelder skrev gjorde hver eneste sang til en åndeløs showstopper.

 

Marianne Mortensen

 

Det startede med Sound of music

Sammen med en pianist vil Marianne Mortensen føre publikum igennem nogle af de mange musicals, hun gennem årerne har medvirket i. Og det hele startede med rollen som Maria i "Sound of music"på Ålborg teater,og derefter blev det til den ene store rolle efter den anden i Ålborg og i København i nogle af de allerstørste musicals nogensinde: My fair lady,Cabaret,Candide,Sweeney Todd,West side story,Into the woods,Don Quirote og vores egen Sebastians Cyrano og Det gode menneske fra Sezuan-for bare at nævne nogle.
Lige nu er Marianne Mortensen aktuel som den grumme nanny i musicalen "Mary poppins" på Det Ny Teater.

En eventyrlig aften

Glimt af H.C.Andersens liv fortalt gennem sange, digte, historier, breve, dagbogsuddrag og eventyr.
H.C. Andersen var en sand mester! Der var ikke det han så - og som andre overså - han ikke kunne skrive et eventyr om; en stoppenål, en flaskehals, en skarnbasse, et nedbrændt lys, naturen og mennesker. Han så "tværs igennem den menneskelige fernis, der gør et menneske kendeligt." "Jeg er som vand - alt afspejler sig i mig - alt bevæger mig."
Historien, "Hun duede ikke", har en direkte parallel til H.C. Andersens mor og det miljø, han kom fra. Med dén starter Marianne Mortensen den eventyrlige aften og slutter den med "En digters sidste sang" og "Livet er det dejligste eventyr".
Varighed: 2x45 minutter.

Holger Drachmann og kærligheden- fortalt gennem sange, digte, prosa og anekdoter.
Som ganske ung var Marianne Mortensen medlem af Drachmannklubben i Skagen, som via sommerarrangementer i Drachmanns hus var med til at vedligeholde huset "Villa Pax". Sammen med en veninde sang hun i flere år Drachmanns vidunderlige tekster sat i musik af samtidens komponister. Det endte i 1981 med lp'en "Sommerdrømme", som siden er blevet genudgivet på cd i 2000. I den anledning kom Drachmann ind i Marianne Mortensens liv igen - nu med fornyet kraft og med langt større forståelse for de dybder, Drachmanns tekster rummer.
I dette program tager Marianne Mortensen udgangspunkt i den passionerede Drachmann og de kvinder (og dem var der mange af), der i høj grad har præget hans liv og hans digtning.
Varighed 2x40 minutter.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Marianne Mortensen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Marianne Mortensen

For booking af Marianne Mortensen ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk