Doc Houlind All stars

Jazzband

Orkesteret består af yngre og ældre jazzmusikere med en fælles interesse for den tidlige improvisatoriske musik, New Orleans jazzen, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60'erne og 70'erne i Europa

 

Doc Houlind All stars

 

Her tænkes på Kid Ory's og meget Louis Armstrongs Bands, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højden til dybden rundt om melodisk dynamisk trompetspil. Endelig har orketeret fundet idealformationen til sådant samspil.

I 2004 skiftede Doc Houlind fra trommerne til trompet i forsøget på at skabe et orkester efter ovenstående idealer, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse, og som kunne skabe New Orleans jazzmusik i unik høj klasse. Dette projekt er lykkedes over alt forventning - klubberne og festivalerne virker begejstrede og orkesteret har musikalsk glød i øjnene. Bandet har fået ry for at mestre ovenstående perfekt, hvor Kristian"rykker"på basunen og Jespers klarinettoner får nakkehårene til at rejse sig, når de boltrer sig omkring den komprimerede melodiøse energi på trompeten, men alt dette kunne ikke lykkes uden den kompakt swingende rytmegruppe, der roligt mere og mere intenst i løbet af numrene når rigtig klimax. Flot og swingende tilgang har rytmegruppen desuden fået med miss "Sweet Purnell" i form af Lis Krøyers nydelige kvindelige skikkelse sammen med Holden Fogh på bassen og Ebbe K.Hansen på banjostrengene og Thomas´ dynamiske spil ved trommerne.

Orkesteret er efterspurgt over det ganske Europa, og er regelmæssigt repræsenteret ved festivalerne i Ascona (CH), Rapperswil (CH), Gent-brygge (BE), Haugesund (N), Göteborg (S), Maribo (DK) Femø(DK) og Årthus (DK). I 2009 optrådte Doc Houlinds Revival All Stars ved French Quarter Festivalen i New Orleans, og gav i forbindelse hermed 3 koncerter i berømte Preservation Hall.

TP & VOCAL: SØREN DOC HOULIND (tidligere Papa Bue's Viking JB 1980-1990)
KL: JESPER CAPION LARSEN (tidligere Houlind/Liller Band 1992-1994)
TB: KRISTIAN BARFOED (tidligere Kardinalerne 1978-1995)
PNO: LIS KRØYER (Acc. Visesangerinder og caraibisk musik)
BJO: EBBE KJÆRSGAARD HANSEN ( tidligere Savoy Ballroom Orchestra (1998-2005)
KONTRABAS: HOLDEN FOGH (tidligere Peter Nissen N. O. B og Finney's Jazzmen)
DR: THOMAS CHRISTENSEN (tidligere Papa Bue's Viking JB (1996-2006)

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Doc Houlind All stars er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Doc Houlind All stars

For booking af Doc Houlind All stars ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk