Peter Vuust

Musiker, foredragsholder og videnskabsmand

Peter Vuust er en unik kombination af en verdensklasse musiker og en top-niveau videnskabsmand. Her hos har du mulighed for at booke ham til et spændende foredrag

 

Peter Vuust

 

Musik og hjerne
Om musikkens påvirkning af mennesket auditivt, følelsesmæssigt, motorisk og sprogligt, og hvorfor vi overhovedet er udstyret med evnen til at lytte til, forstå og udøve musik. Med udgangspunkt i den nyeste hjerneforskning, fortæller foredraget også om, hvorledes musikerhjernen ændrer sig gennem et langt livs øvning, strukturelt og funktionelt, med speciel fokus på hvordan musikere kommunikerer gennem musik, samt hvad vi potentielt kan bruge denne fascinerende ny videnskab til.

I forlængelse af foredraget, og som en levende understregning af musikkens formidable virkning på den menneskelige hjerne, spiller Peter Vuust eventuelt koncert med sin trio med Alex Riel på trommer og Henrik Gunde på klaver.

Musik på recept! Er musik godt for os?
Siden 1993, hvor Susan Rauscher publicerede sin artikel om Mozarteffekten i det anerkendte videnskabelige tidsskrift "Nature", har man diskuteret, hvorvidt musik kan have en gavnlig virkning på intelligens, sprogforståelse og anden menneskelig kunnen. Kan det passe at musik gør os klogere og påvirker musik vores helbred? Foredraget fortæller om musik og musikalsk trænings effekt på intelligens, motorik, smerteopfattelse, sindstilstand, søvn, og helbred.

Hjernens musikalske udvikling fra barn til voksen
Hvordanudvikler hjernen sig under vores opvækst. Med udgangspunkt i den musikalske udvikling af den menneskelige hjerne, fortæller foredraget om, hvordan hjernen formes af arv og miljø i de vigtigste formative år og hvordan den nyeste hjerneforskning forskning grundlæggende vil påvirke og ændre fremtidens pædagogik.

Musikalsk ledelse og selvudvikling
Hvordan leder man på en måde, så medarbejderne yder det optimale og samtidig får mest glæde ud af arbejdet? Med afsæt i et liv som musiker, orkesterleder og leder af forskergruppen Music in the Brain, fortæller Peter Vuust om den ledelse, der bedst gør musikere i stand til, på stedet at skabe store musikalske oplevelser for andre. Foredraget ortæller også om, hvordan man strukturerer sin tid for at opnå sine mål, og hvilke øve-strategier, der virker bedst.

Musik som markedsføringsinstrument
Hvordan bliver lyd omdannet til følelse? Med udgangspunkt i den nyeste hjerneforskning, fortæller foredraget om lyd og musiks påvirkning af den menneskelige hjerne og om hvilke områder af hjernen, der aktiveres af lyden fra bestemte produkter og musik fra reklamefilm. Foredraget handler også om, hvad der gør, at vi godt kan lide noget bestemt musik, og om hvorfor musiksmag varierer fra menneske til menneske.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Peter Vuust er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Peter Vuust

For booking af Peter Vuust ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk