Marie Hanskov

Violinist

Som efterspurgt solist og kammermusiker må Marie Hanskov anses for at være en af tidens førende unge danske musikere.

 

Marie Hanskov

 

"Man måtte fuldstændigt overgive sig - lige fra hun satte buen til sin violin første gang." (FYNS AMTS AVIS)

"Sensitiv og brilliant..... En ren djævel på sin violin". (Westfalenpost).

Som efterspurgt solist og kammermusiker må Marie Hanskov anses for at være en af tidens førende unge danske musikere.

Hun har blandt andet optrådt som solist med Københavns Festivalorkester i Carl Nielsen-salen i Odense, med Deutsch-Skandinavische Jugend Philharmonie i Berliner Philharmonien, i Tivolis koncertsal og Tonhalle Zürich.

Marie Hanskov er en flittig kammermusiker. Hun har i samarbejde med Dejan Lazic, Raphael Wallfisch, Luz Leskowitz, Karl Leister, Konradin Brotbeck, Vladimir Mendelssohn og Johannes Degen givet koncerter i Tyskland, Frankrig, Israel, Norge, Tjekkiet, Italien, Schweiz og Sverige. Hun har deltaget i adskillige kammermusikfestivaler, blandt andet Menuhin-festivalen i Gstaad, i Berleburger Musikfestival, Andernacher Musiktage, Konzerte Schloss Mirabel, Rellingen Musikfestival, Kammermusikwoche Thüringen og Ceresio Estate Lugano. Marie Hanskov spillede første violin i Kubrick-Kvartetten, som hun optrådte med og vandt priser sammen med ved adskillige festivaler. I 2005 havde kvartetten stor succes ved en koncert i Berlin, hvilket førte flere koncerter og undervisningsopgaver med sig. I 2006 opnåede kvartetten "Kiwanis Preis" i Schweiz.

Marie Hanskov blev født ind i en musikerfamilie i København i 1983. Sin første undervisning fik hun hos Tove og Bela Detreköy, og allerede som 10-årig optrådte hun som solist i Tivolis koncertsal, da hun vandt en pris i Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence. Som 14-årig fik hun mulighed for at studere hos Professor Zakhar Bron både i Lübeck, Köln og Zürich, hvor hun også tog diplomeksamen i 2007. Andre lærere har været Professor Milan Vitek og Professor Sylvia Viertel på Konservatoriet i Aarhus. Hun har deltaget i masterclasses blandt andet hos Gil Shaham, Boris Kuschnir, Gert von Bülow og Olga Parchomenko.

Marie Hanskov har været gæstemusiker i "Die Salzburger Solisten" og har turneret med Det europæiske Ungdomsorkester, i koncerthuse som the Royal Albert Hall i London, i Sankt Petersborg og Concertgebouw i Amsterdam, under dirigenter som Bernard Haitink og Vladimir Ashkenazy.

Hun har vundet en del priser, blandt andet førsteprisen i Jakob Gades violinkonkurrence, tredjeprisen i den internationale "Rovere D´oro" musikkonkurrence i Italien og førsteprisen i "Rovere d´oro-konkurrencen for unge talenter." Marie Hanskov har haft det privilegium i sine studier at være sponsoreret af OAK-fonden i Geneve.

Programmet kan efter ønske vælges og tilpasses årstiden, med klassiske perler fra barok over wiener klassisk, romantisk og til moderne klassisk samt folke musik fra store dele af verden.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Marie Hanskov er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Marie Hanskov

For booking af Marie Hanskov ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk