Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel

Dylans sange

Det lyder som en god ide, og det er det. Bob Dylan sunget og spillet af Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen, der tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers - og nu med Charlotte Møller på orgel.

 

Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel

 

For et år siden spillede Dissing og Las Trio i selskab med organisten Charlotte Møller deres første Dylan-koncert sammen. De ville finde ud af, om man kan spille Dylan i kirken.

Harmonerede de så sammen? JA! Dét gjorde de! Det var nærmest overvældende at høre, hvordan orglet svøbte sig omkring piano, guitar og mundharmonika og stemmer. Over, under og ind i mellem. Flot arrangeret og flot spillet og sunget. (Allerødnyt, 9. april 2012)

Reaktionen fra publikum var overvældende, og det var næsten som om koncerten ramte en nerve hos publikum, der bare har ventet på at blive rørt.

Dylans sange med deres tråde af fortællinger og ekstistentielle nerve er oplagte at orkestrere i kirkens højloftede rum, men det er første gang det sker med garvede rock/blues musikere og en klassisk organist - et vaske-ægte cross-over projekt, der blander det bedste fra begge verdener.

Dylans sange er hjerteblod for Dissing og Las trio, der de sidste 20 år har tjent sin læretid som Poul Dissings faste backingruppe og de seneste år deres egne sange. Med sig har de denne gang den klassiske organist Charlotte Møller, der med et solidt udgangspunkt i klassisk kirkemusik spiller med og op mod Dylans musik fra orglet i den anden ende af kirken.

I 2013 tager kvartetten på landevejen og rejser landet rundt med koncerten, der har fået navnet: Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel

De tre vokaler giver Dylan's sange den variation de kræver og trioens sammenspil, som også her er i særklasse, formår at følge dem til dørs. De 14 år og 6 album med og uden Povl er et livsprojekt der stadig blomstrer, men dette frikvarter bliver måske mere end en parantes. For trioen har Bob Dylan's musik altid været en stor kilde til inspiration, så de takkede straks ja til muligheden for at prøve kræfter med hans sange i et kirkerum akkompagneret af orgel.

Det var ikke ud af det blå, at Charlotte Møller fik idéen at ringe til Dissing & Las. Siden sin eksamen med topkarakterer i orgel og klaver fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium, har hun rejst verden rundt i sin søgen efter nye musikalske horisonter: Solistklasse i Frankrig afsluttet med 1. pris tildelt af en international jury, Master i Tidlig Musik, historisk improvisation, fellowship på Cornell University, et udbygget turnévirksomhed i Europa og en invitation til at spille i Tokyo i efteråret.

Anmeldere har kaldet hendes spil virtuost og temperamentsfuldt, og nu har hun sammen med Dissing & Las kastet sig over Bob Dylans univers.

Det er altså ikke nogen frøkenhvemsomhelst der bokser fra kirkens modsatte ringhjørne, når der er koncert næste gang.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel

For booking af Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk