Marianne Mortensen & Michael Vesterskov

Du & Jeg & Månen

De er meget forskellige, med musikalske rødder i henholdsvis rock og viser - men tilsammen udgør de en sjælden enhed.

 

Marianne Mortensen & Michael Vesterskov

 

Det har mange sandet, når Marianne Mortensen og Michael Vesterskov de seneste år, har været landet rundt med koncerter af forskellige tilsnit - senest med meget roste julekoncerter, der overalt fik stående applaus.

De har begge, og hver for sig, udgivet CD´er - nu er de gået sammen og har lavet en duet - CD, som bliver sendt ud af Gyldendals Pladeselskab "Exlibris" den 7. juni 2005.

CD´en indeholder sange komponeret af Michael Vesterskov og med tekster af dem begge, foruden to Tom Waits sange oversat til dansk af Benny Holst og Pia Juul, og John Lennons "Grow old with me" oversat til dansk af Marianne Mortensen.

Som producer og musiker på pladen, har de Bebe Risenfors med sig (har spillet med Elvis Costello og Tom Waits), og Lisa Ekdals guitarist Mattias Blomdahl.

Det vil hovedsageligt blive numre fra deres nye CD, Marianne og Michael præsenterer ved koncerterne - som både bliver med 3 dygtige musikere bag sig, og de to alene. Sange om den modne kærlighed.

Uanset hvad og hvor, så er der ingen tvivl om at man vil gå smånynnende, smådansende -
måske lidt småforelsket - ud fra denne koncert!
"Du & jeg & månen" - nyskrevne sange om den modne kærlighed
Med ærlige selvoplevede tekster er sangeren og skuespilleren Marianne Mortensen og komponisten og musikeren Michael Vesterskov klar med deres første fælles CD-udspil. .

Michael Vesterskov er ikke i tvivl. Det kan godt være, at nogle mennesker vil synes, at hans nyskrevne sange om kærligheden, og kampen for kærligheden - også når man er ovre den første forelskelse - er for nøgne. Men sådan må det være, når man har noget vigtigt at fortælle.
- Der er en masse, der har det på samme måde. Nu sætter vi nogle ord på, siger han. Hans udtalelse suppleres af hustruen, Marianne Mortensen:
- Vi fortæller om, hvor stort det er at have været sammen i mange år, hvor stort det er at komme igennem en krise og rykke hinanden lidt nærmere hver gang. Og vi fortæller om, hvor vigtigt det er at holde fast i - at selvom man er par, har børn, pligter og regninger - skal man tage sig tid til at danse med hinanden; "i det mørke rum" - som én af teksterne siger. Det er den modne kærlighed, vi synger om.

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov har privat været par i 16 år, og har sammen to døtre på 6 og 14 år. Deres professionelle makkerskab er relativt nyt, og har udviklet sig langsomt: Fra en optræden i en lille sluttet kreds, over koncert i en kirke - fordi en præst synes det kunne være spændende at høre kombinationen af Vesterskovs store rock-erfaring og Mortensens dramatiske fortolkninger - til deres egenproducerede musikforestilling "Ode til Håbet." Som årene er gået, har parret fundet en fælles tone. Noget, som begge er meget glade for. På trods af - eller måske netop på grund af - deres store forskelle.

- Som musiker giver Mariannes skuespillererfaring mig et modspil. Hun afkræver mig svar: Hvilke historier vil du fortælle? I rockmusikken er man ikke vant til at arbejde med følelsesmæssige detaljer. Det bliver ofte overflade, fortæller Michael Vesterskov og suppleres af Marianne Mortensen.
- Gennem vores samarbejde har jeg lært det modsatte af, hvad Michael har lært af mig: At kaste mig ud i tingene uden at tænke så forfærdeligt meget. Flyde med rytmen og strømmen.
At dette samarbejde kræver stor gensidig respekt lægger parret ikke skjul på:
- Michael og jeg kunne ikke lave det her for 10 år siden, siger Marianne Mortensen, og fortsætter: - Men det kan vi nu. Også derfor har det været en dejlig oplevelse at lave CD'en sammen. Og selvom flere af teksterne beskriver en smerte, bliver man alligevel glad af at høre "Du & jeg & månen". Går forhåbentlig lidt smånynnede, småforelsket og smådansende fra den.

CD'en rummer også tekster af blandt andre Tom Waits, (oversat af Pia Juul), Benny Holst og Sebastian. På "Du og jeg - og månen" medvirker Bebe Risenfors som medproducer og musiker,( kendt fra sit samarbejde med Tom Waits og Elvis Costello), Lisa Ekdahls guitarist Mattias Blomdahl, Studiestrygerne, samt Michael Vesterskovs faste trommeslager gennem de seneste år, Morten Sidenius.

Marianne Mortensen er født i Skagen. Uddannet skuespiller på teaterskolen ved Aarhus Teater i 1983.Siden da har hun nærmest ikke været af scenen. Var en årrække med i det faste ensemble på Aalborg Teater og fik her sit gennembrud som Eliza i "My Fair Lady". I 1991 blev hun freelance-skuespiller og sanger og kunne føje endnu en lang række hovedroller til; blandt andet gjorde tv-versionen af "Det gode menneske fra Sezuan" med musik af Sebastian hende landskendt. Udgav i 2002 juleCD'en, "Levende Lys". Og ikke mindst hendes rolle som Doctor i "Woyzeck" på Betty Nansen Teatret og Verdensturneen.

Michael Vesterskov er født i Nibe i Nordjylland .Initiativtager til bandet Westwood, der havde en række radiohits, blandt andet "Easy Sundays" og "Once in America". Westwood blev opløst i 1993 og siden har Michael Vesterskov udgivet fire soloalbums. Bla. i 2004 det anmelder-roste "The Stockholm Sessions" og senest singlerne "En dag i Madrid" og "Vi binder os med løfter". www.westwood.dk

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Marianne Mortensen & Michael Vesterskov er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Marianne Mortensen & Michael Vesterskov

For booking af Marianne Mortensen & Michael Vesterskov ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk