Bent Falbert

foredrag

Oplev et inspirerende og levende foredrag med efterfølgende debat/spørgerunde med Bent Falbert, Tidl. chefredaktør for Ekstra Bladet.

 

Bent Falbert

 

Bent Falbert fortæller muntert ud fra sin bog '41 statsministre - fra oven af og nedefter', herunder kommer han ind på H.C. Hansens hemmelige aftale med USA om atomvåben på Thulebasen.

Bent Falbert var i 24 år chefredaktør for Ekstra Bladet og inden da politisk med- arbejder. Han har selv kendt de seneste otte regeringschefer og giver et nådesløst signalement af dem og kommer også ind på deres ægtefæller.
Falbert er en fundamentalistisk forsvarer af ytringsfriheden. Efter foredraget står han til rådighed for en spørgerunde, også gerne om avisens virke.

Anmeldelse af bogen:
Af: Andreas Marckmann Andreassen

I hvert fald efter at have læst Bent Falberts uhæmmet kritiske bog om de 41 statsoverhoveder, vi har haft her til lands siden den før- ste frie forfatning i 1849. Uanset om de hed premierministre, konseilspræsidenter eller som nu statsministre, så har "forbløffende mange været komplet uegnede", lyder dommen fra Falbert.
Han advarer allerede i forordet om, at han har valgt at betragte de 40 mænd og en kvinde "respektløst". Det er en forfriskende, men også flere ste- der provokerende, sandhed i bogen. Flere politikere får i Falberts bog et sørgeligt eftermæle.
Venstremanden Knud Kristensen får ord som "platugle", "svindler", "hykler" og "bonderøv" med på vejen - og udnævnes af Bent Falbert til Dan- marks dårligste statsminister for sin indsats 1945-47. I tæt konkurrence med Anker Jørgensen, der får overskriften "den folkekære dilettant" og kal- des ukvalificeret til jobbet. Til gengæld får eksempelvis Poul Schlüter en ret rosende omtale.
Falberts harmdirrende pen suppleres af Morten Ingemanns fremragende karikaturer, der er blandt de bedste, jeg har set ham levere. Der er skruet ned for kønsdelene og op for den politiske symbolik i forhold til "Og det var Danmark"-striben, som tegneren primært er kendt for.
Den største svaghed er ikke, at "41 statsministre - fra oven af og nedefter" er provokerende og harm i sin tone. Det er selve præmissen for værket, og sarte sjæle bør gå langt uden om bogen. Men i de enkelte kapitler, især om de første statsledere, er der ofte spring i tid, bratte overgange og kludrede formuleringer, der svækker teksten. Især de første kapitler, der har længere historiske afsnit, er ramte.
Bogen leverer ikke historisk dokumentarisme, men snarere skarpvinklede persontegninger, der stikker dybt i politikernes svagheder. Det er absolut underholdende, og Falbert lægger ikke skjul på sin forargelse over flere af statsledernes uduelighed.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bent Falbert er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Bent Falbert

For booking af Bent Falbert ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk