Platt-Form

Satire - underholdning

Platt-Form er på vej ud i verden...
Den musikalske satiregruppen Platt-Form med Mille Lehfeldt, Jakob Fauerby og Laus Høybye, brød igennem i december på Nørrebros Teater med juleshowet "Har du set min nissehue mor?".
Showet blev modtaget med stjernedrys af anmelderne, der i enighed bedømte Platt-Form som et nyskabende supermusikalsk show med satire og selvironisk bid.

 

Platt-Form

 

Er hun sjov ? Er han blevet voksen - og hvem er ham den tredje?

Anmelderne var enige, Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby er med deres selvironiske musikalske trio de nye stjerner på den danske comedy-scene.

Anmelderne var rundhåndede med stjernerne sidste år, da Platt-Form for første gang indtog teaterscenen med deres juleshow 'Har du set min nissehue mor' på Nørrebro Teater.

Berlingske Tidende: ★★★★★ "Så bliver det ikke meget sjovere - hylende morsom og syngende musikalsk satirenonsens.Skal ses!"
Jyllands-Posten: ★★★★★ "Ung, musikalsk og voldsomt begavet satire."
Information: "Det er forrygende. Og voldsomt vanedannede."
Frederiksborg Amtsavis: ★★★★★ "Publikum griner nærmest uafbrudt... Musikalsk, sjovt, frækt og dygtigt skruet sammen."
Teater 1: ★★★★★ ".Trioen klæder hinanden, emmer af overskud og kalder gang på gang den brølende latter frem. Det er let og legende, men har solid bund i faglighed."

Nu venter en turneversion af debutshowet, kaldet 'Et form for show' .

Satire-tanken har luret i årevis
De er kendt som seriøse skuespillere, men satire-tanken har i årevis luret i baggrunden hos de tre gamle venner forklarer Mille Lehfeldt.

"Når vi tre har været sammen, har vi altid brugt tid på at grine af alle de tabuer, vi selv lever efter, men som vi samtidig kan se det groteske i. Vi sætter forstørrelsesglasset på al vores dobbeltmoral om seksualitet, familie og den selvoptagethed der er i verden med Facebook og se-mig hør-mig tendensen, for vi råber jo selv se-os med det her show," siger Mille Lehfeldt.

'Et form for show' er comedy-satire med et ordentlig stænk musikalitet. For når de spiddende bemærkninger blandes med musik, bliver det hele lidt mindre højtideligt - og meget meget sjovere.

Teksterne er lavet i fællesskab, mens Laus Høybye har stået for musikken.
"Jeg har skrevet tekster og musik i mange år, og nu der pludseligt plads til dem. At der så står tre seriøse skuespillere med guitarer og perverse vittigheder og tager deres nok så alvorlige karrierer useriøst, giver det hele et ekstra twist," siger Laus Høybye.

Det er ikke revy
Selvom satire og musik tilsammen ofte relateres til de traditionsrige revyer landet over, er det ikke hensigten med 'Et form for show'.

"Det er ikke fordi, der er noget galt med revy-genren. Den giver det, folk forventer. Men vi får publikum til at krumme lidt flere tæer og vi overskrider forventningen om, hvad man kan på en scene. Men indrømmet, vi er oppe mod både gode anmeldelser, hinandens ego'er, egne forventninger og et publikum, der fortjener det bedste. Derfor spænder vi med det nye show buen meget hårdt op for, hvad man kan skyde af på en scene," siger Jakob Fauerby.

Platt-Form er:
Mille Lehfeldt: 34 år uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2006. Har blandt andet spillet en lang række teaterroller på det kongelige teater, og haft hovedrollen i TV-serien Lykke.

Jakob Fauerby: 36 år uddannet skuespiller fra Statens teaterskole i 2006. Medvirket i teater, film og TV, blandt andet TV serien Lykke, spillefilmen Sorte Kugler og en lang række teaterforestillinger.

Laus Høybye: 35 år uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater. Har medvirket i teaterstykker, film og tv-serier og lagt stemme til adskillige tegnefilm.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Platt-Form er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Platt-Form

For booking af Platt-Form ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk