Halle og Bøgestrand

Evangeliesange - kirkekoncert

Evangeliesangene er skrevet af Jens Rosendal og Ole Ugilt Jensen og udsendt i 2005. De to herrer har tidligere skrevet bl.a. Vadehavssange, og Jens Rosendahl har tillige et par salmer med i den nyeste salmebog.

 

Halle og Bøgestrand

 

Evangeliesange

I 2005 udkom "Evangeliesange" - et digert værk 134 sange, der passer til hver af kirkeårets evangelielæsninger.

Nærmest ved en tilfældighed, stødte organist Jens Bøgestrand ind i et eksemplar af samlingen og forelagde den for kirkesanger Michael Halle. De to havde allerede arbejdet sammen i flere år som duoen Halle & Bøgestrand og var og er begge kirkemusikere i samme kirker i Sparkær og Gammelstrup ved Viborg.

Efter en kort gennemgang og nogle af sangene, lå det klart, at "Evangeliesangene" passede perfekt ind i den stil, som duoen Halle og Bøgestrand har, og de 2 kirkemusikere begyndte at fremføre sangene som motet efter prædiken, ved hver eneste gudstjeneste i sognets kirker, til menighedens store henrykkelse. "Vi får utrolig mange særdeles positive tilkendegivelser for sangene" siger Michael Halle. "Der er så småt ved at komme flere i vores kirker der ligefrem nyder, bare at sidde et øjeblik efter prædiken, og samle tankerne eller måske bare få lidt ro i sindet. Det er der i hvert fald flere der har fortalt os" siger han.

Halle & Bøgestrand søgte i efteråret Kirkefonden om midler til at indspille evangeliesangene på CD, som så var tænkt til at blive udsendt til menighedsråd og præster i hele landet, som en inspiration for andre kirker og kirkemusikere. Men duoen fik ikke den økonomiske håndsrækning fra kirkefonden.

Duoen har derfor nu valgt at gå andre veje for at udbrede kendskabet til de nærmest fortryllende og poetiske og meget iørefaldende evangeliesange, som utvivlsomt vil kunne passe ind i enhver gudstjeneste i alle landets kirker. I slutningen af juli 2014, har Halle & Bøgestrand sammen med Mikkel Uttrup, indspillet et lille udpluk af evangeliesangene, og lagt dem tilgængeligt på YouTube.

Det er så op til hver enkelt kirke at vurdere, om de selv vil have en evangeliesang som led i gudstjenesten under en eller anden form, og der er helt klart mange muligheder, hvad enten det er i en korudgave, som fællessang, reciterende med musikledsagelse eller som Halle & Bøgestrand gør det, som solosang ledsaget af piano.

Har man som menighedsråd fået lyst til at høre flere evangeliesange, kommer Halle & Bøgestrand gerne ud i kirkerne og fortæller lidt om sangene og selvfølgelig spiller og synger en lang række af dem.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Halle og Bøgestrand er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Halle og Bøgestrand

For booking af Halle og Bøgestrand ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk