Kim Sjøgren & Little Mermaid Orchestra

Kim Sjøgren: Für Elise

Publikum ved Kim Sjøgrens mange koncerter har været med til at vælge repertoiret på hans nyeste album "Für Elise", der udkom i november 2005, og som allerede har solgt til GULD.

 

Kim Sjøgren &  Little Mermaid Orchestra

 

Mine koncertgæster har gennem 30 år spurgt mig, om jeg ville indspille forskellige stykker - blandt andre Henriques' "Vuggevise" og Tosellis "Serenade". Jeg har ofte svaret, at det ville jeg gerne - og nu har vi fået samlet de ønskede stykker og indspillet dem," fortæller Kim Sjøgren, der har indspillet pladen med sit Mermaid Orchestra, der består af op til 12 violinspillende unge kvinder.

Kim Sjøgren betegner selv de udvalgte stykker som klassiske evergreens - med hver deres grad af virtuositet.

"Det er alle stykker, jeg selv synes om. Min fars yndlingsstykke er også i mellem - "Serenade Mandoline" af den ukendte franske komponist Desormes. Det er sjovt at spille, fordi vi pizzikerer på violinerne. Desuden er "Kanariefuglen" af Poliakin med. Den spillede jeg med Wandy Tworek, da jeg var syv år gammel," fortæller Kim Sjøgren.

Albummets titelnummer "Für Elise" er ikke skrevet for violin, men for klaver, så pianisten Anne Øland gæsteoptræder på det stykke.

"Alle børn i Danmark kender "Für Elise", og mange kan spille den. Men den er svær at finde på cd, og derfor har jeg taget den med. Jeg hørte fra et brudepar, at de uden held havde ledt efter en indspilning med musikken til "Brudevalsen". De to stykker har vi taget med," siger Kim Sjøgren.

"Brudevalsen" er skrevet af Niels W. Gade, der sammen med Carl Nielsen er de danske komponistindslag på pladen. Carl Nielsen bidrager med sin klassiker "Tågen Letter", der er skrevet til harpe og fløjte.

"Fløjten har vi byttet ud med violin, og det lyder efter min mening bedre på den måde. Det er svært at skifte harpen ud med strygere, så også på det stykke har vi en gæstemusiker - harpenisten Tina Rehling," fortæller Kim Sjøgren.

Kim Sjøgren kan også bookes med trio "Little Mermaid"

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kim Sjøgren & Little Mermaid Orchestra er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Kim Sjøgren & Little Mermaid Orchestra

For booking af Kim Sjøgren & Little Mermaid Orchestra ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk