Ann-Mette Elten

Solist

Ann-Mette Elten er nok først og fremmest kendt som forsanger i Århus-bandet På Slaget 12, som slog igennem i 1986. Sideløbende har Ann-Mette imidlertid også kørt en succesfuld karriere som solist.

 

Ann-Mette Elten

 

Biografi
Ann-Mette Elten er født i 1956 i Aalborg, hvor hun i 1975 fik sin musiksproglige studentereksamen fra Aalborghus Statsgymnasium. Egentlig tog hun til Århus for at læse kristendomskundskab og dansk på universitetet. I sin fritid modtog hun undervisning på Det jyske Musikkonservatorium og kom til at lægge stemme til både Det Jydske Kammerkor, Jydsk Akademisk Kor og Det Danske Kammerkor.

På et tidspunkt måtte hun vælge side. Efter bifagseksamen i kristendomskundskab og bachelorgrad i dansk valgte hun at stoppe på universitetet, "fordi jeg fandt ud af, at jeg havde det bedst mandag aften mellem kl. 20 og 22, når jeg sang i kor".
Sammen med kæresten, musikeren og produceren m.m. Niels Kirkegaard, dannede hun i 1986 gruppen På Slaget 12, som bragede igennem fra første album, "PS 12", takket være en sang, som det ansete amerikanske musiktidsskrift Billboard kårede som "Europas bedste nationale hit i 1987", nemlig "Hjem til Århus". Med tiden er det blevet til syv plader med På Slaget 12.
Sin debut i eget navn fik Ann-Mette Elten i 1999 med "Refrain", fyldt med personlige favoritter blandt barn- og ungdommens Giro 413-klassikere i moderne opsætning, blandt andre "Hele ugen alene", "Tak for alle kyssene" og "Snakker med mig selv" samt Kai Normann Andersens "Der var engang", som inspirererede til albummet "Hot Hot", der udkom i 2000. "Hot Hot" er fyldt med et håndplukket valg af kendte og mindre kendte Kai Normann Andersen-sange.

I februar 2002 udsendte Ann-Mette med På Slaget 12 albummet "Let' Dance" bestående af gamle 50'er og (især) 60'er hit's. Albummet blev en kæmpe succes med 115.000 solgte eksemplarer. "Let's Dance 2" og "3" udkom i henholdsvis november 2002 og juni 2003 - dvs. at gruppen udgav 3 albums på under halvandet år! De tre "Let's Dance" albums er tilsammen solgt i 240.000 eksemplarer.

Den enorme succes med "Let's Dance" førte også til mange koncertoptrædender og bandet har siden 2002 givet ca. 80 koncerter om året.

I 2004 udsendtes "På Slaget 12 spiller På Slaget 12" der som navnet antyder er en genindspilning af nogle af bandets gamle sange bl.a. en live-udgave af "Hjem til Århus".Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Ann-Mette Elten er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Ann-Mette Elten

For booking af Ann-Mette Elten ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk