Ib Grønbech

Solist

Ib Grønbech er født i det lille nordjyske fiskerleje Løkken, der nu er omdannet til internationalt turistcenter. Hurtigt skiftede Ib Grønbech og familien Løkken ud med Hirtshals, hvor han i mange år arbejdede med musik - både som studiemusiker, men også i form af sin forrygende solo-karriere, der rigtig tog fart i 1985 med udgivelsen af debutalbummet "Så Går Tiden Med Det".

 

Ib Grønbech

 

Ib Grønbech`s debutplade solgte mere end 25.000 eksemplarer.

Ib Grønbech har også i tidens løb skrevet adskellige sange til kollegaer, som bl.a Brdr. Olsen og Birthe Kjær.

I 2001 gik en stor del af tiden med at komponere - men alligevel svigtede Ib Grønbech ikke sit store og trofaste publikum, så endnu en turne blev et nyt triumftog med udsolgte huse.

I 2002 gik meget af tiden med at komponere nyt matieriale til en NY CD samt til hans "Moprtens Aften" VW-fodbold-slagsangen.

Grønbech leger
efter 10 års hvile

- Jeg kan kun skrive sange ud fra noget, som jeg selv har oplevet. Så man kan roligt regne med, at jeg konstant står på lur bag hækken for at følge med i, hvad der foregår. I mine tekster trækker jeg en del på hændelser og stemninger fra min barndom og ungdom. Og i hele min måde at gå til musikken på er jeg nok noget af en nostalgiker.
Sådan siger den nordjyske sanger og sangskriver Ib Grønbech.
Knap 20 år efter et af sine største hits, "Hvorfor må jeg ikke få Beatles-hår?", er han igen kommet til at kaste sig over det kendte orkester i en ny sang, "Georg, Poul, Ringo og John" - den første single fra "Dengang jeg var bette", hans første cd i næsten 10 år.
Men hvorfor han i det hele taget synger om The Beatles endnu engang - dét har han ingen som helst anelse om.

Den ret Beatles-prægede melodi kom bare til ham en dag, og noget efter fulgte ordene om gruppens karriere.
For sådan er det med Ib Grønbech. Og sådan har det altid været: Melodierne ligger lige for, og han skal ikke anstrenge sig for at finde (på) dem. Til gengæld er teksterne nærmest en pestilens, i hvert fald særdeles hårdt arbejde - det går meget langsomt med at få dem skrevet, og han er meget længe om at blive tilfreds med det endelige resultat.

Snigende sygdom

Men det er nu ikke derfor, der er gået næsten ti år, siden Ib Grønbech i 1998 udsendte en cd med den drabelige titel "Hvad er det, der får en rimeligt velbegavet dansker til at flytte til Sverige?".
Tavsheden når det gælder om at få indspillet og udgivet nye sange på cd - side om side med en stærkt neddroslet turnéplan med en overgang kun 25-30 koncerter om året - skyldes en snigende sygdom, som har gjort, at Ib Grønbech har brugt de senere år på først og fremmest at sove og hvile.
- Jeg er stille og roligt blevet mere og mere træt, på et tidspunkt var jeg nødt til at hvile i timevis før og efter hver koncert, og i dag har jeg det stadig sådan, at efter en koncert er jeg nødt til at bruge hele næste dag på at ligge ned og hvile mig. Langt det meste af tiden har jeg det, som når man er kommet i seng klokken seks om morgenen og kun har fået sovet tre timer.
Sygdommen skyldes, at Ib Grønbechs hypofyse - en lille "ært" i hjernen, som blandt andet styrer hormonerne - populært sagt er stået af. Den fungerer ikke mere. Det har i høj grad været med til at ændre hans adfærd - og resten af sine dage er han nødt til at tage piller og få indsprøjtninger i et forsøg på at komme tilbage på gamle højder.
- Min sygdom har varet i mindst seks år, og efter sigende kommer der til at gå yderligere mindst seks år, før jeg har samme kræfter som før.

Klar til næste cd

Men alene inden for det seneste halvandet år har Ib Grønbech fundet overskud nok til at sammenstille de 13 sange, der til sammen udgør "Dengang jeg var bette".
Nogle af dem har han haft liggende i skuffen, men de fleste er blevet til i de sidste måneder op til indspilningerne, som han lige ud betegner som en musikalsk legestue.
- Før i tiden har jeg altid efter indspilninger af endnu en cd sagt, at dét gjorde jeg aldrig mere, for det gad jeg simpelt hen ikke. Det var for hårdt og for besværligt,

Glæd Jer til en fornøjelig aften i selskab med IB GRØNBECH.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Ib Grønbech er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Ib Grønbech

For booking af Ib Grønbech ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk