Den Danske Pavarotti

Kirkekoncert

Maler, sanger, livskunstner - og et favnende menneske!
Flittig maler, der spænder fra naturalisme og impressionisme til ekspressionisme.

 

Den Danske Pavarotti

 


Alex synger - som han maler! Hans lyriske tenor fortolker opera-arier og bravur numre, såvel som danske romancer, samt et virvar af farverig, stemningsfuld folklore. Den "muntre" afdeling er hans naturlige element, idet den sprudlende fantasi og vitalitet han bringer til andre - er hans egen livseleksir!

Naturtalent - med mange facetter
Det er sjældent, at et menneske har fået så mange egenskaber i vuggegave, men det skal siges til Alex's fordel, at han vitterlig "bruger" alle disse kvaliteter optimalt.

Alex Franci Hansen havde sin debut som sanger - uden partitur i 1947 da han gav sin første koncert - som nyfødt i København. Stemmepragten og slægtsnavnet Hansen er en foræring fra fædrene side. Den naturlige charme, det milde væsen stammer fra hans mor.

Som barn drømte han om at blive klovn, ud fra den tanke, at klovne bliver aldrig voksne og kedelige, men kalder smilet frem. Det kriterium lever Alex op til. Hans spontane og lystige facon - er direkte smittende. Klovne i alle afskygninger er hans favoritmotiver. Det er selvportrætter alle sammen, påstår han. I "livets skole" har han hentet mere lærdom end på skolebænken. Det sublime gehør, de visuelle evner tillige med sensitiviteten er enten "noget" man har - eller ikke har.

Familien, maleriet og sangen - er hele hans adel og id. Faranelli - står naturligvis på hans alsidige repertoire. De der har hørt ham synge: "Den som har livets mildhed søgt" er ikke i tvivl om, at det kunne være hans livsmotto.Den iørefaldende nordiske stemme har en Jussi-Bjørlingsk klang, og ofte har Alex været stillet over for spørgsmålet: "Hvorfor er du ikke blevet professionel operasanger, når du både har materialet, evnerne og udseendet"? Lysten har det skam ikke skortet på, er svaret. Man har blot ikke "opdaget" mig - endnu! Jo, det vil sige - nogen har. Hans tidligere sanglærere, Lykke Sloth Møller, Henry Skjær og Christian Riis, har alle givet ham deres hjerteligste anbefalinger med på vejen.

Det kongelige operakor - kunne måske have fungeret som "springbræt" til en karriere i Danmark, men da han uden videre tager hovedspring i alle de store partier, ville det nok være vanskeligt for ham at "bære fanen - og ikke synge med"!

I musiske kredse, ved festlige Københavnerbegivenheder, i kirker og menigheder, og på utallige små og store scener, har man frydet sig over de betagende toner der strømmer fra hans strube. Teknik og udstråling er ingen mangelvare.

Ved en kirkekoncert for nylig, fremførte den gæve sanger to ret så avancerede værker som: Skovensomhed - af P. Heise, samt Cujus Animam fra Rossini´s Stabat Mater, særdeles elegant og overbevisende, uden det nogensinde gik op for ham, hvilke krav han egentlig satte til sine evner.

Alex skal ikke blot høres eller ses, han skal opleves og nydes!

Repertoire


MAMA..............................................P. A. Bixio
SANTA LUCIA............................... C. Pottrou
BELLA NOTTE.............................. Peggy Lee
O SOLE MIO................................... Di Capua
FUNICULI FUNICULI................... Turco Denza
LA PALOMA................................... Vradier
AVE MARIA.................................... Schubert
GRANADA...................................... Lara Dodd
MEMORY........................................ A. L. Webber
BECAUSE...................................... Guy D. Hardelot
SPANISHEYES............................. Kaempfert
VESTI LAGIUBBA........................ R. Leoncavallo
NESSUM DORMA......................... G. Puccini
LA DONNA A MOBILE................. G. Verdi
IL MIOTESORO............................. Mozart
TORNA ASURREINTO................ Ernesto de Curtis
LIBIAMO.......................................... G. Verdi
TIME TO SAYGOODBYE............. F. Sartori
Og mange flere...

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Den Danske Pavarotti er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Den Danske Pavarotti

For booking af Den Danske Pavarotti ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk