Peter Belli

Solist

PETER BELLI - en levende legende indenfor dansk underholdning ! Få danske kunstnere har haft så omfattende en karriere som Georg Peter Brandt Belli - og færre endnu har været omkring så mange forskellige gøremål i branchen og klaret dem uden at miste populariteten.

 

Peter Belli

 

Min lagkage har mange farver, sagde PETER BELLI engang i et interview, og sandt nok, blandt de mange stillingsbetegnelser Belli kunne skrive på sit visitkort er: Konferencier, film-, teater-, TV-skuespiller, sprechtstallmeister, bingovært, brevkassebestyrer og døds-drom-racer, men først og fremmest er PETER BELLI sanger - han er til pop, dansktop, soul, viser og rock - og han har haft succes med det hele.

Han har udgivet ikke mindre end 29 albums (heraf 2 dobbelte) og 63 singler - og hvor mange koncerter det er blevet til undervejs, har han for længst opgivet at holde tal på. Men han har sunget overalt, hvor der var en scene - i cirkus, i TV, i små og store rockklubber og mælkepopper, på blokvogne, i dansehaller og på de store rockfestivals i både Roskilde, Ringe og Skanderborg. Som en fortjent cadeau til den stemme der altid har været hans varemærke - modtog han i 1992 den eftertragtede GRAMMY som ÅRETS SANGER, Årenes sanger havde måske været en mere rigtig betegnelse, for PETER BELLI har været der længe og har altid været nærværende, uanset hvilken musikalsk genre det handlede om.

PETER BELLI's glorværdige karriere startede i 1959, hvor han med sit første orkester spillede i københavnske ungdomsklubber. Dette udviklede sig i starten af 1963 til et af datidens mest succesombruste orkestre nemlig - PETER BELLI & LES RIVALS ! ! ! Orkestrets succes var for datiden noget helt ekseptionelt ! PETER BELLI & LES RIVALS blev hurtigt landets førende pigtrådsorkester, og med PETER BELLI's 32 cm lange hår, blev han et fænomen i Dansk musik ! ! ! Et pladehit med You Better Move On gjorde konstellationen PETER BELLI & LES RIVALS til de unges favoritter på linje med The Beatles og Rolling Stones ! ! I 1966 fik PETER BELLI & LES RIVALS et af datidens mega-hits med Helt Igennem Respektabel. Tresserne blev et af PETER BELLI's suveræne årtier med masser af pladehits, TV-shows og live-koncerter for tusinder af mennesker.

PETER BELLI opnåede gennem tresserne at have så forskelligartede bands som LES RIVALS (pigtråd eller beat om man vil), SEVEN SOUNDS (forrygende band med blæser-sektion, som gjorde at PETER BELLI også kunne fremstå som soul-sanger), B.B. BROTHERS (fortrinsvis blues) og endelig FOUR ROSES som sammen med BELLI blev til datidens helt store pop-gruppe med adskillige hits, bl.a. Hvis Jeg Var Arbejdsløs.

Op gennem halvfjerdserne høstede PETER BELLI hit på hit - fortrinsvis med danske tekster - indenfor dansk populærmusik. Adskillige dansktop-træffere som bl.a. Kære Gamle Tog huserede hit-listerne, alt imens Belli turnerede landet på kryds og tværs. På et tidspunkt et sikkert trækplaster ved byfester, til koncerter m.v.
Efter næsten 20 års hårdt turné liv trak PETER BELLI sig midt i firserne lidt tilbage efter en uendelig række af triumfer. Arbejdspladsen de næste 10 år viste sig primært at blive dansk film, TV, teater og bingo. Mange husker ham nok som buschauffør i Wikke & Rasmussens populære Fra Tonny Toupé Til Sonny Soufflé, hvor Belli føjede endnu et hit til den omfangsrige række med Holbæk.

I starten af halvfemserne rørte PETER BELLI atter på sig på pladefronten, hvilket resulterede i et af de flotteste come-backs i dansk musikhistorie. Rockmusikken trak stadig i ulven, der fik et forrygende come-back med sin rolle som Mr. Martin i Den store lystfest, efterfulgt af Hoboexpressen En At Bli' Som, sunget af Peter i skøn samklang med Johnny Madsen og Nanna.
I halvfemserne fortsatte karrieren med bandet DE NYE RIVALER og meget roste albums som Yeah og Ribbet & Flået, hvor Belli vendte tilbage til rødderne. Hits som Hva' Gør Man, For Enden Af Regnbuen og København (fra en DC-9) var med til at sikre at PETER BELLI også i halvfemserne hører til blandt de mest populære danske sangere. PETER BELLI fik sit gamle publikum tilbage og samtidig et helt nyt, som ikke var født da Belli startede sin glorværdige karriere i tresserne. Bemærkelsesværdigt var det også, at PETER BELLI's come-back-hit netop blev hans gamle debut-single i et nyt arrangement You Better Move On - fra LP/CD'en Yeah. Dette blev PETER BELLI så enig om med sin kone June, og han turnerer nu det meste af året. PETER BELLI's CD Talisman blev rost til skyerne af anmelderne, solgte i tusindvis af eksemplarer og opnåede høje hitlisteplaceringer.

1999 blev et af PETER BELLI's mest spændende år nogensinde - ikke alene havde han 40 års jubilæum, hvor han optrådte i 17 TV-shows, 1 film, TV-serien Taxa, og bogen om hans liv Jeg Er, Som Jeg Er udkom.

Endvidere gav han 60 koncerter og sidst men ikke mindst udgav Sony dobbelt-CD'en Helt Igennem Respektabel.

År 2000 blev velnok PETER BELLI's hidtil største år i hans karriere. Det blev til ca. 100 optrædener ved festivaler, byfester, firmafester og andre spillesteder. Adskillige TV-shows, TV- & film-opgaver, og en ny pladekontrakt blev indgået.

2001 blev også yderst spændende - Ny CD blev udgivet 1.maj med TV-lancering, og i perioden 27/5 - medio november medvirker PETER BELLI i showet ØM I Las Vegas.

2002 har også budt på mange nye spændende opgaver, bl.a. flere TV-shows, samt en musical -
The Rocky Horror Show på Nørrebro's Teater i København ! ! !

I år 2003 markerede Peter Belli sin runde fødselsdag i Spanien. I anledning af dette gik han i indspilnings-studiet for sammen med en del af hans gamle venner fra Hit House-pigtrådsdagene - Jørgen Krabbenhøft fra The Hitmakers, Sir Henry, og Rock Nalle - at indspille en NY CD.

Efter udgivelsen drog de på turne med PETER BELLI's HIT HOUSE REUNION-SHOW - en kæmpesucces - ikke mindst på Plænen i Tivoli i København foran 10.000 begejstrede publikummer.
I November indspillede Peter Belli en række numre på Samsø sammen med en lang række musiker-venner. Resultatet en fremragende NY CD klar til udgivelse i 2004.

År 2004 Single-CD'en BITTER SNE opnår store anmelderroser, og fine placeringer på hitlesterne. Den efterfølgende komplette CD med titlen NÅR TIMERNE BLIVER SMÅ, får ikke blot det blå stempel af anmelderne, men bringer også den gamle Rock-Ulv tilbage på TOP 10-salgslisten over flest solgte eksemplarer. Det bliver til en 6. Plads ! Imponerende - her mere end 40 år siden sit gennembrud er PETER BELLI stadig Danmarks førende Rock-solist !!!

Året er planlagt til medvirken i et par TV-shows, bl.a. Hit med sangen, adskillige radio-udsendelser, og mange koncerter. Foråret byder på PETER BELLI'S HIT HOUSE SHOW - hvor Pbelli dennegang har inviteret tre af de store internationale sangere til at medvirke, nemlig CLIFF BENNETT (rå-hittede i tresserne med GOT TO GET YOU INTO MY LIFE), desuden TONY SHERIDAN - sangeren & guitaristen der brugte THE BEATLES som backing-gruppe !!!

Samt endelig ZOOT MONEY (der hittede med sin gruppe ZOOT MONEY & his BIG ROLL BAND og sangen BIG TIME OPERATOR - senest har ZOOT turneret i Rolling Stones-bassisten BILL WYMAN's band) - som backing for alle benytter Belli sit nye band FIVE ROSES.

Sommeren byder på en lang række optrædener på Festivals, Byfester, & Frilufts-scener, inden han til efteråret drager på en akustisk turne til koncert-stederne med sange fra sin nye CD NÅR TIMERNE BLIVER SMÅ.

Peter Belli - en levende legende !

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Peter Belli er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Peter Belli

For booking af Peter Belli ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk