Kristian Lilholt

Kirkekoncert med Lilholt

Hvis nogen herhjemme kan lave iørefaldende, intens instrumentalmusik med en umiskendeligt nordisk tone over sig, er det Kristian Lilholt.

 

Kristian Lilholt

 

Siden udgivelsen af hans første album i den genre, ChairInAir fra 1988 - en klassiker i nyere dansk instrumentalmusik -, har han på mange udgivelser vist, at han på det felt ganske enkelt er i særklasse herhjemme. Han matcher internationale navne som Enya og Mark Knopfler.

At fremføre denne musik i de danske kirkerum, er en indlysende tanke. Med en fortid som kirkesanger, lærte Kristian Lilholt tidligt den store danske sangskat at kende. Man kan sagtens høre inspirationen fra den store nordiske tone i hans musik.

Rent musikalsk har Kristian Lilholt aldrig stået i skyggen af sin mere kendte bror, det vidner hans meget roste soloproduktion om. Det er også gået op for de fleste, at et par håndfulde af de mest slidstærke hits på Lars Lilholts repertoire, er melodier komponeret af Kristian Lilholt. Ikke mindst den meget smukke sang "Hvor går Vi hen når Vi går", der helt sikkert er på repertoiret ved Kristian Lilholts kirkekoncerter. Melodien er udsprunget af hans yndlingssalme "Dejlig er Jorden".

Udover den instrumentale musik indeholder en koncert med Kristian Lilholt sange på dansk - de fleste fra albummet VEJEN VIDERE fra 2005 - og på engelsk - fra Kristian Lilholts 10. soloalbum OUR SONG fra 2009 - en dobbelt CD hvor han præsenterer sin egen "stjerne", sangerinden Ida Friis Virenfeldt. Før vi andre vidste hvad X factor var, gennemførte Kristian Lilholt sin egen ude i virkeligheden sammen med multiinstrumentalisten Lasse Jørgensen. De fandt hvad de søgte, og efter en nænsom og ansvarsbevidst oplæring er Ida Friis Virenfeldt nu stemmen i Kristian Lilholts nuancerede musikalske univers.

En koncert med Kristian Lilholt, Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen er en varm og underholdende oplevelse i selskab med en fremragende komponist, der med overskud og humor spiller og fortæller sig gennem et bredt udsnit af sin rige produktion. Alle der sætter pris på gedigen musikalitet og ukrukket nærvær har her chancen for en dejlig koncertoplevelse.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kristian Lilholt er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Kristian Lilholt

For booking af Kristian Lilholt ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk