De gyldne løver

- dansk folkemusik med et glimt af irske undertoner.

Kender du et af følgende numre: "Hjemmebrændt", "Skænk et par drammer", "En omgang til", "Drik ud, folkens" eller "Et glas porter"? Eller hvad med: "Fru Jensens søn", "Manden som opfandt øl" eller "Jeg er ikke som de andre"?

 

De gyldne løver

 

Hvis svaret er ja, har du hørt De Gyldne Løver før, hvis svaret er nej, har du haft en hård barndom.

De Gyldne Løver er en gruppe, der spiller dansk folkemusik med et glimt af irske undertoner. Mange af deres tekster er derfor danske (og handler om ØL), mens andre numre er på engelsk (som f.eks. slageren "Galway Bay").
De gyldne løver har eksisteret siden 1967, og kunne derfor i 1997 fejre 30 års jubilæum med albummet "Fæ og folk". Men De Gyldne Løver eksisterer stadig den dag i dag, hvor de hyppigt optræder på flere danske spillesteder, med deres enorme repertoire.

At De Gyldne Løver er nogle lystige karle ses bl.a. på bagsiden af albummet "En omgang til", hvor Niels Hausgård kommer med denne kommentar om gruppen: "... store, stærke mænd er ofte løbet grædende bort fra DE GYLDNE LØVERS bord. Har man en lun sommeraften i skæret fra solens sidste stråler oplevet at sidde med LØVERNE over en kølig lædskedrik og lytte til særdeles detaillerede beretninger om mange års rejser i ind og udland, da får man den underlige følelse af, at vanviddet lurer lige om hjørnet..."

Selv om De Gyldne Løver efterhånden har haft over 30 år på scenen, optræder de stadigt regelmæssigt både i "Hjemlandet" (Vendsyssel - det nordlige Jylland), men også "Djævleøen" (Sjælland) lægger de hvert år turen forbi.

De Gyldne Løver består af følgende medlemmer:
JENS "MEMPHIS" NIELSEN: Violin, tin whistle, bombarde og sang.

JENS BJØRN-HANSEN: Banjo, mandolin og sang.

CARSTEN HOLST: Guitar og sang.

KARL JØRGENSEN: Bas og sang.

IB BUCHOLTZ HANSEN : Keyboard og harmonika.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på De gyldne løver er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på De gyldne løver

For booking af De gyldne løver ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk