Leif Fabricius

Entertainer, foredragsholder og tekstforfatter

Entertaineren og tekstforfatteren Leif Fabricius er nok mest kendt for at være manden bag teksterne til Finn Nørbygaards Karl Einar figur, men han har også andre arbejdsområder.

 

Leif Fabricius

 

Da Leif Fabricius for år tilbage som medvirkede i Græsted Revyen trådte ind på revyscenen, blev han af en københavnsk anmelder kaldt "Leif-who-that-man-Fabricius" .....
Mange ved det Gudskelov allerede... men denne hjemmeside er tænkt som en hjælp til dem, der ikke ved bedre....

Anmelderen fandt dog ud af det hen ad vejen og skrev videre:.... "Fabricius har med rette sin egen store menighed i Jylland.... hans lune er vidunderlig, man kan skære sig på den og varme sig ved den...." (Information)
En anden skrev: ...Leif Fabricius er den besindige og underspillede jyske komiker, der med sin fabelagtige evne til at fortælle en god historie kan sætte revytempoet næsten i stå for at accelerere til tophastighed i løbet af en sekundkort pointe...." (Frederiksborg Amts Avis)

Vestjyde er han, og det forsøger han på ingen måder at lægge skjul på, og det er et gennemgående tema i meget af det han beskæftiger sig med, hvad enten det er firmaunderholdning, visesang, foredrag, tekstskrivning osv.

Ud fra disse to citater kan det være svært at placere denne kunstner, da beskrivelserne jo indeholder gloser, som slet ikke findes i den vestjyske dialekt, såsom "vidunderlig" og "fabelagtig".

Da Fabricius er en god kombination af showmand og tekstmand, er der altid mulighed for at hans show kan tilpasses en hvilken som helst begivenhed. Showet indeholder altid en Fabricius-monolog af den type, der med garanti vil få det til at rykke i mundvigene på selv den sejeste stivstikker.

Foredrag
De senere år har Leif Fabricius været en meget anvendt foredragsholder.
Hans foretrukne emne at foredrage over er naturligt nok "Jysk Humor".
Det fik en københavnsk kollega til at mene, at der her måtte være tale om verdens korteste foredrag.
Men det er det bestemt ikke - og kedeligt er det heller ikke.

En variation over samme tema er hans foredrag "I Karl Ejnars Univers".
Som mangeårig replikleverandør til den landskendte booker fra Borris har han naturligvis et enestående indblik i denne "vestjyske købmands" helt specielle psyke.

Med foredraget "Fra revyforfatterens værksted" kommer Fabricius omkring de overvejelser en revyforfatter - eller i hvertfald denne revyforfatter - gør sig før han sætter før tankerne bliver overført til papiret.
Den senere tids megen snak om ytringsfrihed har ikke gjort dette foredrag mindre aktuelt.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Leif Fabricius er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Leif Fabricius

For booking af Leif Fabricius ring til nkbooking - tlf. 7020 3648
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk