Thomas Raab første bog: Dyrenes historie

HVORDAN DYRENE SKABTE MENNESKET

Tirsdag 3. juni 2008 kl: 12:26

Bogen for enhver dyreven, som ønsker at høre om forholdet mellem dyr og menneske og dets udvikling gennem tiderne.

Da dyrene skabte mennesket

Vi mennesker har siden tidernes morgen forsøgt at ændre vores omgivelser, så de er til vores fordel.

I disse bestræbelser har dyrene betydet væsentligt mere, end vi normalt forestiller os. De har påvirket os, vores udvikling og vores samfund i helt ekstrem grad.

De har givet os kød og mælk, skind og ben, jagt og frygt. De har kunnet domesticeres som hunde, katte, køer, får, høns og duer. De har kunnet nedlægges som byttedyr og rides på under jagten. De har været forudsætningen for videnskab, kunst og kultur, de har givet os helse, og de har givet os sygdomme. Og undervejs i vores historie har vi indgået et ubrydeligt bånd med dem. Samspillet mellem dyr og menneske er som en symbiose - ingen af os kan undvære den anden - husdyr såvel som vilde dyr, hunde, katte og køer såvel som bjørne, geparder og elefanter.

DYRENES HISTORIE handler om alle disse sider af samlivet mellem dyr og menneske. Med en overflod af beretninger og aha-oplevelser viser Thomas Raab os, hvordan dette samliv er forløbet mellem os og vores uundværlige modpart til alle tider, gennem alle tider - dyrene.

DYRENES HISTORIE spænder i tid fra de første mennesker på Jorden frem til nutiden, hvor de senere års landvindinger inden for genetik, hjerneforskning og bioteknologi atter har placeret forholdet mellem dyrene og os centralt i vores selvopfattelse.

THOMAS RAAB er mag.art. i litteraturvidenskab med speciale i hundens rolle i tysk litteratur. Som skribent og foredragsholder har han særligt beskæftiget sig med hjerneforskningen og forskelle/ligheder mellem dyr og mennesker - et emne som også berøres i denne bog.

Han har i flere år arbejdet tæt sammen med hjerneforsker Peter Lund Madsen, som har skrevet bogens forord.

Book og læs mere om Thomas Raab


© Copyright 2024 NKBOOKING. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.





NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk