Kim Larsen & Kjukken

Koncertnavn

Hvis ikke du så dem live (eller hvis du vil gense showet), har du nu chancen for både at se og høre dem spille en lang række nye og gamle favoritter. Intenst, hidsigt, varmt og med humor. Hos Kim Larsen & Kjukken går grin og alvor, spilleglæde og
drive hånd i hånd. Book dem her.

Der har i Danmark være mange gode rockorkestre, men ingen over eller ved siden af Gasolin'. Og det handler ikke kun om musikken, om deres plader. Gasolin' var ganske enkelt den eneste danske gruppe, der tog ansvaret på sig og opførte sig som det de var: Rockstjerner. De lignede rockstjerner, førte sig frem som rockstjerner. De sang som rockstjerner, og de spillede som rockstjerner.

Nu hjælper det jo unægtelig, at de så lige lavede 7 mindeværdige studiealbum fra 1971 til '77 samt vel nok Danmarkshistoriens bedste livealbum. 9 sorte vinylskiver, hvor alle sange isoleret set måske ikke er lige gode, men hvor der for det første er stor hit-rate, og hvor alle sangene for det andet smelter sammen til et værk så imponerende, at man skal til The Beatles for at finde noget tilsvarende. 8 års kreativ eksplosion.

Hvis man tæller det hele med, så mere end 100 sange, der for evigt er indprentet i danskernes folkesjæl og kollektive bevidsthed. Selvfølgelig måtte det gå galt. Gnisterne sprang jo også internt, ikke bare ud ad højttalerne. Og opløst blev de i slutningen af 70'erne.

Og hvad gør vi så, lille du?
I The Beatles var der om ikke fire så dog i hvert fald tre frontløbere. Med Gasolin' var det lidt anderledes af den simple grund, at Kim Larsen var forsanger. Ham, der var gruppens vokale udtryk. Når Kim Larsen synger, så vil det altid lyde lidt som Gasolin' - fordi han var stemmen.

En stemme, der i øvrigt blev trænet på en lidt utraditionel måde, mens Kim Larsen gik på seminariet. I bogen Så mange var ordene fortæller Larsen: "Min sanglærer Fritz Haase kom hen til mig og sagde: 'Unge mand, De synger udmærket, men De synger forkert, De skal synge med mellemgulvet - De synger med brystet.' Så sagde jeg: 'Nå, hvordan lærer jeg det?' Så sagde han: 'Stik fødderne ind under sofaen, lig i en vinkel på 45o og syng "Den lille kattekilling" hver dag. Så skal De nok få det lært.' Der gik en uge, så ku' jeg dét." Kim Larsen havde ikke noget imod at trække læsset selv. Det havde han bevist allerede i '73, da hans først soloplade udkom. Og hvis vi skal være ærlige, så var Værsgo's succes faktisk medvirkende til, at Gasolin' blev så store som de gjorde. Larsens soloplade var med til at bane vejen.

Så måske passede det ham meget godt, at Gasolin' valgte at sige stop i '78. For Larsen havde en pose sange liggende, som ikke var Gasolin'-sange, og som han havde lyst til at indspille.

Både Lennon og McCartney skulle kæmpe med at findes deres egne ben efter The Beatles' opløsning. Kim Larsen tog en dyb indånding og leverede allerede i '79 endnu et højdepunkt i karrieren.

Personnummerpladen, 231045-0637, med nyt brænde til lejrbålenes fællessang i form af bl.a. "Blip Båt", "Køb bananer" og Grand Prix-sangen "Ud i det blå".

Siden er det med forholdsvis jævne mellemrum blevet til i alt 20 Larsen-plader, hvoraf flere af dem har sat utrolige salgsrekorder i en branche hvor alting går op og ned, og hvor gårsdagens helte er morgendagens skraldemænd.

De 20 plader viser alle uden undtagelse, at Kim Larsen altid har noget at byde på, altid kan synge både smil, vemod og engagement frem hos folk. Og nogen gange vrede, hvis han ikke gør, som publikum synes han skal. Hvad Larsen heldigvis ikke kan tage sig af. Også på den måde er han ganske enkelt enestående i dansk rockmusik.

Vi nævner her blot Midt om natten fra 1983 med bl.a. "Papirklip", "Susan Himmelblå" og titelnummeret. Forklædt som voksen fra 1986 med "Vi er dem", "Jutlandia" og "Om lidt". Hvem kan sige nej til en engel fra 1994 med "Syd for Køge", "Mit flyvende tæppe" og "Om hundrede år". Og Sange fra Glemmebogen fra 2001, den første af en serie album, hvor Larsen fortolker klassikere som "Det var en lørdag aften", "Mandalay" og "Den første gang jeg så dig".
Kim Larsen har haft et utal af skiftende musikere på sine plader, siden solokarrieren kom på skinner i begyndelsen af 80'erne. Et par drømme skulle lige afprøves i USA, og det danske sprog skulle genopdages uden hjælp af fx Gasolin's gamle huspoet, Mogens Mogensen.

De seneste 10 år har Kim Larsen spillet sammen med Kjukken. Deres første plade hed bare sådan. Kim Larsen & Kjukken. Det var tydeligt med det samme, at et musikalsk ægteskab var dannet. Larsen og Kjukken passer godt til hinanden. De har fundet deres helt egen lyd, som er perfekt til Larsens sange - og til nytolkningerne af alle de sange, som Larsen gør til sine egne.

På det første Kjukken-album hed ørehængerne bl.a. "Om mange år", "Sommeren er gået" og "Kommer hjem". Og siden er det blevet til bl.a. to Glemmebogs-album, senest Jul & Nytår med sæsonsange som "Højt fra træets grønne top" og "Tak for alt i det gamle år".

En gammel hankat viser med al tydelighed, at Larsen har flyttet sig milevidt fra Gasolin'-dagene. Mange ville sikkert håbe, at Larsen bare satte sig ned og skrev en håndfuld Gasolin'-agtige sange, og så i øvrigt fik Kjukken til at lyde så tæt på ungdomsbandet som overhovedet muligt.

Men sådan leger vi ikke her. Der er altså gået mere end 20 år, siden Gasolin' spillede sammen sidst. Larsen er et helt andet sted, og han er sammen med Kjukken, som er en samling hædersmænd og top-dygtige musikere. Guitaristen Karsten Skovgaard, bassisten Jesper Haugaard og trommeslageren Jesper Rosenqvist har deres helt egen musikalske identitet. Heldigvis.

I Så mange var ordene siger Kim Larsen til forfatteren Klaus Rifbjerg: "Hver gang jeg skal lave nogle nye sange, prøver jeg at slippe væk fra mig selv eller at komme uden om mig selv. Ikke fordi jeg vil forny mig, men fordi jeg ikke gider gentage mig selv."

Nye lyttere kan sagtens begynde her. Men Gammel hankat er også kræs for de gamle.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kim Larsen & Kjukken er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Kim Larsen & Kjukken

For booking af Kim Larsen & Kjukken ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Kim Larsen & Kjukken

 Kim Larsen & Kjukken
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- A Banda
- Anders Graae
- Anna David
- Anne Marie Bush
- Annika Askmans orkester
- Apache
- Arvid
- Basim
- Bazaar
- Benny Holst
- Bent Fabricius-Bjerre
- Birthe Kjær & Feel Good Band
- Black Magic
- Bo Schiøler & Skavankerne
- Bryan Rice
- Caroline Henderson
- Casino Royale
- Christina Chanée og Tomas n'evergreen
- Clements All Stars
- Cut 'N' Move
- Danser med Drenge
- Den danske mafia
- Dinner & Dans totalløsning
- Diskofil
- Dissing, Dissing Las & Dissing
- DJ Dex & Kna Connected
- DK Rocks
- Dodo & The Dodos
- Dorthe Zielke
- Elizabeth Hersing Ensemble
- ELVIS On My Mind
- Erann DD
- Erik Grip
- Erik Grip & Peter Abrahamsen
- Fede Finn & Funny Boyz
- Frederik
- Grip & Gunde
- Habbadám
- Henning Stærk
- Henrik Liep & the soulworkers
- Holger Vig
- Ida Corr
- Ivan Pedersen
- Jack Vreeswijk
- JaJa
- Jakob & Rudi
- James Sampson
- Jan Nielsen
- Jane & Shane
- JD and the BopCats
- Jette Torp
- Jimilian Ismaili
- Johnny Deluxe
- Jomfru Ane Band
- Kalle Brandt
- Kalle Pimp
- Karen Marie Jørgensen
- Kaya Brüel og Ole Kibsgaard
- Keld Heick & Time Machine
- Kim Larsen & Kjukken
- Kristian Lilholt
- L.A. Prostitutes
- Ladies Sing the Blues
- LadyLand
- Lene Siel
- Linda Andrews
- Liv Skotte
- Live Salsa med Egües y su cuban beat
- Lizzie
- Maria Lucia
- Marie Carmen Koppel
- Martin Axelgaard
- Mette Kirkegaard
- Mia Martinez & her MamboSoul
- Michael Falch
- Michael Vesterskov
- Michelle Birkballe
- Milo (fra RaiDen)
- Mohamed Ali
- Monique
- Morten Hemmingsen
- Neighbours
- Nice Little Penguins
- Party Patrol
- Patricia
- Paul Harrison Band
- Peter Viskinde
- Potters Jig
- Preuthun - Rasmussen Duo
- På Slaget 12 - PS12
- RaiDen
- Rasmus Thude
- Rocazino
- Rubens Orkester
- Rusbjerg & Venndt
- Ruth to Hell
- Sange i Stereo
- Sanne Do
- Sascha Dupont
- Sebastian
- Simone
- Skipper Just Frost
- Soluna Samay
- Soluna Samay
- Sonic Steel Band
- Sorten Muld
- Stardust Boogie Band
- Steffen Brandt
- Stephanie Ravn
- Sukkerchok
- Sveinur
- Søren Berlevs Gas Show
- Tarantino Soundtrack Orchestra
- Télé Rouge
- The Beatophonics
- The Dreams
- The Fireflies
- The Tolkien Ensemble
- ThirdWheelDrive
- Tobias Trier
- Trio Bel Canto
- Trio Klezmer med Channe Nussbaum
- Tyrolerband - Tyrolerorkester
- Tøbrud
- Venter på far
- Vocal Line
- Volf Duo
- Young Flowers Reunion
- Zenobia
- Zididada
- Østkyst Hustlers