Anders Graae

Koncertnavn og solist

Anders Graae er troubadour med kæmpestort T. Og af Guds nåde. han går gerne på valsen i al slags vejr for at besynge det liv, om vi alle sammen nok kender og dagligt må bide skeer med, men - som i al sin enkelhed - er så svært beskriveligt. Anders gør et yderst vellykket forsøg på første album i eget navn, "Mens luften endnu er mild".

I sommeren 2007 vandt Anders en stor sangskriverkonkurrence
med sangen "Den anden pige", der naturligvis er inkluderet på det aktuelle album. Konkurrencen var sat i værk af TV2 Radio og bragte Anders i studiet med produceren Chief 1. Siden er "Den anden pige" kommet i rotation på i både TV2 Radio og på P4!

Folkelig OG dyb
Anders Graae er fra smilets by, Århus, og det er næppe nogen tilfældighed. Han kan nemlig, om nogen, smile til verden og få det gengældt til overflod. I sine florlette og mundrette sange, serverer han tekster med dybde og indsigt og musik med tyngde og kompleksitet på en så indlysende og selvfølgelig måde, at hans
sange egner sig lige godt til dannelse, dansktop og dansegulv. Og det siger ikke så lidt i en tid, hvor individualisering, nichetænkning og positionering er nøgleordene. Anders tillader sig simpelthen at være folkelig og dyb - på en og samme gang - i en periode af danmarkshistorien, hvor man ellers troede den slags umuliggjort.


Skjaldeliv og TV
Det der med at føle folket på tænderne og møde dem i øjenhøjde, har faktisk altid været et issue i Graaes liv. For år tilbage iklædte han sig således igennem flere somre en middelalderlig skjaldehat og drog ud i det ganske danske land sammen med en ligesindet kammerat. Her spillede han sig så til diverse fornødenheder og husly for natten og mødte på den måde et Danmark, for hvem, lidt godt humør og strengeleg gjorde en forskel i en ellers konform og materialiseret hverdag. DR2 fandt projektet så spændende, at de, med et måbende kamerahold, valgte at følge i hælene på de to ungersvende, der havde valgt at satse på både lykke og fromme frem for penge og succes.

Og det er faktisk ikke den eneste gang DR2 har fulgt efter Anders for at se, hvad der kunne komme ud af dét. Da han i 1999 tog et halvt år til London for at prøve lykken dér, var de også med. Sangene som guide Musikalsk set befinder Anders Graae sig også i en verden, hvor mere ikke er det samme som bedre, og hvor
hver enkelt sang kun skal have, hvad den har brug for. Før indspilningen af "Mens luften endnu er mild", stillede han sit gamle band frit, og gik i gang med projektet med ren tavle og et frisk syn på musik som sådan. Det viste sig at være en glimrende idé. På den måde kunne han nemlig tilgodese hvert enkelt nummer ét for ét, og hidkalde de folk, han synes kunne tilføje mest muligt til lige denne sang, eller dette omkvæd. Sangene blev således selv til små guides, når det kom til produktion og instrumentering, og Graae valgte at satse blindt på, at de havde ret.

Resultatet foreligger nu som et utroligt godt bud på moderne folk/pop af den mere fiffige skuffe. Albummet emmer af vellyd og stolt musikalsk håndværk, men samtidig af en spilleglæde og umiddelbar charme af de sjældne.

Hverdagslyrik med et tvist
Teksterne på "Mens luften endnu er mild", er alle sprudlende, rablende, fabulerende historier og små optrin fra Anders' vildtvoksende dagbogsunivers. Hverdagslyrik med et tvist. Her oplever vi kærester, gamle som nye, og venner, veninder og borgere og land og by. Og i al slags vejr. Ofte med metaforer i den mere opfindsomme afdeling, og både til lands, til vands og i luften. Anders Graae kan sværge troskab til den eneste ene, så livgivende og troskyldigt, at vi alle må gå på komedie, når han erklærer sin kærlighed så overbevisende og overraskende som i "Den anden pige": "Jeg ledte lavt og jeg ledte højt/ Jeg prøvede at råbe og forsøgte et fløjt/ Jeg traskede gaderne tomme, prøvede at gøre mig klar / Til at mødes med den anden pige min kæreste siger jeg har/ Jeg håber hun er sød og ligeså smuk som dig".
Og i "Min Yndlingsby" bruger han det indlysende, men ikke før sete, billede på den elskede som en storby, man bare venter på at udforske: "Hvis du var en by i et fjernt land/ Ville jeg købe mig et kort/ Studere ruten i timer/ Og gøre mig klar til at drage bort".
Tvivlen, den nagende og ordløse minutter, som vi alle kender dem. Dem, der tilbringes i selskab med den, man allerhelst ville føre de længste, bevidsthedsudvidende samtaler med, tages også under den kærligste behandling af Anders Graae: "Det er sikkert uden grund, hun ser alvorlig ud/ Det er sikkert uden grund, at
jeg er vågen nu/ Det er sikkert uden grund, mit hjerte hamrer løs/ Hun minder mig om forår/ En morgen i december", synger han i "En morgen i december" - og ærlig talt: Gud, hvor man kender det! Dét kan han Graae - sætte ord på det ordløse og forløse magien i nuet. Man siger, at Gud mildner luften for de klippede får. Anders Graae gør hvad han kan - i al slags vejr. Og glæder sig til at drage ud og møde os alle sammen, der hvor vi er. Mens luften endnu er mild.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Anders Graae er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Anders Graae

For booking af Anders Graae ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Anders Graae
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: