Ghita Nørby

Skuespillerinde & foredragsholder

Ghita Nørby er blevet kaldt stjernen i dansk film, dansk teaters førstedame, vores største skuespillerinde. Hendes talent har været anerkendt, siden hun var ganske ung. Men der er langt fra den søde, unge pige i 1960'ernes danske folkekomedier til de facetterede og stærke kvindeportrætter, som hun har fremstillet op gennem 1980'erne og 1990'erne.

Billede af H.C. Andersen
I dette portræt af H.C. Andersen er det ikke mindst de voldsomme kontraster i hans temperament, der ridses op: hans behagesyge og hans frihedstrang, hans ængstelse og hans vovemod, hans fromhed og hans anfægtelser, hans næsten barnlige skæbnetro og den dæmoniske livslede, som han af og til oplevede, og som han træffende kaldte "det djævelske element" i sin natur.
Det er Ghita Nørby, der læser de mange forskellige dagbogsnotater, levnedsbeskrivelser, eventyr og digte, kendte som ukendte, og det er Niels Birger Wamberg, der står for den gennemgående kommentar.

Samtale omkring bogen "Mine egne veje"
"Måske det bedste portræt nogensinde af en dansk skuespiller, privat og professionelt", skrev Berlingske Tidendes Jens Kistrup om erindringsbogen "Mine egne veje", hvor Ghita Nørby fortæller sit livs historie i en samtale med Niels Birger Wamberg. Det er ifølge Hans Andersen i Jyllands-Posten, "en bog, som giver indblik i teatrets verden, i dens ypperste persongalleri og i en stor skuespillerinde. - I tilgift er man blevet klogere, underholdt og fornøjet, akkurat som når Ghita Nørby står på scenen". Og nu kan man på nærmeste hold opleve den danske skuespiller-legende Ghita Nørby i dialog med Niels Birger Wamberg. Med udgangspunkt i portrætbiografien giver hun et rids af sin professionelle karriere og af privatpersonen Ghita Nørby.

Gæst hos Karen Blixen
Skuespillerinden Ghita Nørby og forfatteren Niels Birger Wamberg vil fortælle om episoder fra deres personlige møde med Karen Blixen, som de begge har været gæst hos. Ghita Nørby vil læse uddrag fra "Den Afrikanske farm", hvor Karen Blixen skriver om sit forhold til besøgende, og Niels Birger Wamberg vil knytte kommentarer hertil. Endelig gives ordet til Karen Blixen selv. Niels Birger Wamberg har båndoptaget en samtale, han har haft med Karen Blixen. Vi skal høre tre udvalgte brudstykker fra denne originaloptagelse, hvori hovedpersonen selv optræder med sin unikke diktion og karakteristiske stemme.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Ghita Nørby er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Ghita Nørby

For booking af Ghita Nørby ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Ghita Nørby

 Ghita Nørby
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: