Dorthe Zielke

trompetist

Dorthe Zielke har mangeårig erfaring som trompetsolist ved kirkelige handlinger. Hun høster roser for hendes bløde og runde klang og fornemmelse for bl.a. dynamikken, der tilpasses kirkerummet.

Da de allertidligste trompettyper kom frem i form af signalhorn i en fortid, der fortaber sig før Kristi fødsel, blev lyden beskrevet som skrækindjagende og sammenlignet med et æsels skryden. Siden er der løbet meget vand i åen og i dag er det stemningen af fest og farver og/eller noget flot og højtideligt, der forbindes med trompetens elegante klang - ikke mindst når den trakteres af en af vore fremmeste unge udøvere på instrumentet.

For når der skal sættes musikalsk prik over i'et i alt fra den mindste landsbykirke til den største katedral, er det trompetisten, der hentes ind for at lægge brillante overstemmer på salmerne og levere yderligere glans til højtiden med en trompetsolo eller to.

Dorthe Zielke er uddannet med diplomeksamen fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium.

Hun har bl.a. studeret i Chicago hos Arnold Jacobs og i Oslo hos Ole Edvard Antonsen.

Dorthe Zielke er solotrompetist i Europa Philharmonien - et professionelt symfoniorkester, der spiller koncerter forskellige steder i Europa.

I 2009 og 2010 spiller hun i Mahler Chamber Orchestra.

Dorthe Zielke har været på kontrakt eller har vikarieret i følgende orkestre:
Det Kgl. Kapel, DR's Symfoniorkester, DR's Underholdningsorkester, Sjællands/Tivolis Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Royal Danish Brass, Esbjerg Ensemble, Storstrøms Kammerensemble, Malmö Operaorkester og Helsingborgs Symfoniorkester.

Organist Søren Johannsen og Dorthe Zielke har spillet sammen siden 1998 og giver koncerter i danske kirker. Se kalender.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Dorthe Zielke er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Dorthe Zielke

For booking af Dorthe Zielke ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Dorthe Zielke
Lyt til Dorthe Zielke

Get the Flash Player to see this player.

Meistersinger Ouverture
Se video med Dorthe Zielke

Get the Flash Player to see this player.

Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: