Arne Lamberth

hyldest til Arne Lamberth

Hyldestkoncert til Arne Lamberth
med Lotte Lamberth, Daga Lamberth samt Magnus Johansson

I november 2002 startede Arne Lamberths datter Lotte Lamberth samt hans søster Daga Lamberth en række koncerter i Svenske kirker med titlen "Hyldestkoncert til Arne Lamberth" hvor responsen har været fantastisk stor hos koncertpublikummet, der stadig husker trompetisten Arne Lamberth.

Nu er turen kommet til Danmark, hvor NKMusic præsenterer "Lamberth" familien for det danske publikum.
Det var i forbindelse med at det nu er mere end 25 år siden at Arne Lamberth døde, at Lotte og Daga Lamberth, havde fået adskellige opfordringer fra "publikum" og fra trompetisten Magnus Johansson, opstod ideen omkring en "hyldest" til Arne Lamberth, her mange år efter hans død i 1977.

Magnus Johansson er en af de få der kan løfte arven musikalsk efter Arne Lamberth.

Samtidig blev der udsendt en opsamlings-CD med Arne Lamberths gamle store hits, også Magnus Johansson er CD-aktuel. I december 2002 lå han på hitlisten med sin jule-CD, og i år udsender han sin næste solo-CD.

Men selve grundideen for hele projektet, er at der findes et stort behov for trompetmusik, og en trompethelt, om man vil.

Arne Lamberth, der var en af de mest folkekære trompetister, blev født i 1926 i Mjölby. Han startede sin karriere som militærmusiker i Strängnäs, og kom senere ind ved Musikaliska Akademien i Stockholm. Arne Lamberth havde her oboen som hovedinstrument, men spillede også trompet, violin samt piano.

Og det var som trompetist at Arne Lamberth fik job i Arne Hulphers orkester, umiddelbart efter afslutningen af 2. verdenskrig. Med allerede i 1946 havnede Arne i Danmark og København efter tips fra nogle danske musikalske venner. Musiklivet i København på den tid var meget intensivt med klubber og restauranter som Valencia, Ambassadeur, Nimb og Vivex.

Arne Lamberth spillede på alle de kendte steder og startede hurtigt sit eget orkester. Samtidig blev han 1. trompetist i Danmarks Radios Underholdningsorkester, som han bl.a turnerede med i Rusland, Polen, Østtyskland og ikke mindst i hjemlandet Sverige.

I 1968 vendte Arne Lamberth tilbage til Sverige, hvor han bosatte sig i Hjärnarp lidt udenfor Ängelholm i Skåne, der boede han indtil sin død i 1977.

Arne Lamberth indspillede over 100 plader, hvoraf mange af dem blev store salgsuccerer i Sverige

og Skandinavien. Titler som "Nana", " Oh Mein papa", "Entonigt Klingar Den Lilla Klockan" og

"Gelsomina" er titler, som stadig er kendte i den svenske populærmusik-historie.

Magnus Johansson er en af Sveriges mest anerkendte solotrompetister. Ikke mindst på Svensk-TV, ser og hører man tit Magnus Johansson medvirker ved de store orkestre der medvirker ved de svenske underholdnings-produktioner.

Efter sin musikalske uddannelse blev Magnus Johansson free-lance trompetist i 1982, og tre år senere fik han engagement hos Bjørn Skifs på Börsen i Stockholm 1985. Siden har Magnus spillet med "alle" svenske artister, og har bl.a medvirket i samtlige svenske melodi-festivaller siden 1987.

Magnus Johansson har også trakteret førstetrompeten i Robert Wells turnerende musik-cirkus "Rhapsody in Rock", ligeledes har han optrådt med navne som Diana Ross, Shirley Bassey, Natalie Cole, Tom Jones, Stevie Wonder og Burt Bacharach.

Nu satser Magnus Johansson på at blive solist. Han udsendte i november 2002 en jule-CD, som er den første i en række af CD-produktioner, som produceres af Torgny Söderberg i et samarbejde med Universal Records.

Lotte Lamberth er yngst af fire søskende - født 1964 i Danmark, men fik sin opvækst i Hjärnarp udenfor Ängelholm, hvor familen Lamberth bosatte efter fraflytningen fra Danmark.

Lotte Lamberth har bl.a taget sangundervisning af kongelig kammersangerinde Edit Oldrup Björling. I 12 år var hun medlem af Konserthuskoret i Helsingborg, men nu er det solistkarrieren og
familien som tager det meste af hendes tid.

Lotte Lamberth har et meget blandet repertoire, lige fra viser, kirkemusik, musical. Hun har bl.a medvirket i TV-programmet "Hasses Lada" og har nu på det seneste været med i rækken af de succesrige "hyllningskoncerter til Arne Lamberth" sammen med Daga Lamberth og Magnus Johansson og pianisten Jan Zirk.

Daga Lamberth har en livslang gerning som musiklærer bag sig. Musikinteressen fandtes allerede fra barnsben, men på trods af den store musikalske interesse, uddannede hun sig til barnesygeplejerske. Men skæben ville noget andet, det var musikken der trak, efter et ophold i Stockholm, vendte Daga Lamberth tilbage til Mjölby for til sidst at havne i Motala. Og det var her musikinteressen for alvor blomstrede op. Daga blev lærer i musik. Fra 1973 turnerede Daga Lamberth én uge hver måned sammen med bror Arne, som sangsolist ved kirkekoncerter i både Sverige og Danmark med stor succes og totalt udsolgte kirker. Turnelivet fortsatte indtil Arne Lamberths død i 1977. Derefter fortsatte Daga med at synge sammen med sin nu afdøde mand
Curt Broman.

Hyldestkoncert til Arne Lamberth med solisterne Lotte Lamberth, Daga Lamberth og Magnus Johansson akkompagneres af Lennart Palm orgel/keyboard.
Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Arne Lamberth er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Arne Lamberth

For booking af Arne Lamberth ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Arne Lamberth
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: