Thomas Kjellerup

drømmenes troubadour

Lige siden starten i 1985 har Thomas Kjellerup holdt fast i sin egen personlige stil, helt uden hensyn til tidens strømninger - og man må sige, at han er sluppet ualmindeligt godt fra det!

I dag er Thomas Kjellerup kendt som en af landets fornemste troubadourer, med flere hundrede udsolgte koncerter bag sig.
Hans særkende er de enkle, stemningsfulde tekster og de utroligt iørefaldende melodier.
Den 42 årige vestjydes filosofi har været klar fra starten af:
En god sang kan ikke overhøres. Den har sit eget liv, og finder selv vej til publikum - med tiden.....
Det er blevet til ialt 10 albums med de velkendte, vemodige og varme sange, hvoraf flere står som langtidsholdbare klassikere. Tænk blot på "Ved Siden Af Mig" "Hver Morgen" "Dage Som Denne" "Anni´s Sang" og "Stilfærdigt Farvel".
Thomas Kjellerup er indbegrebet af en troubadour.
Han er en af de få herhjemme, der magter at gå alene på scenen og fastholde og bevæge publikum en hel aften. Kun bevæbnet med sin akustiske guitar og, vel at mærke, en perlerække af stemningsfulde og tidløse sange.

Se også hvad pressen skrev:

Visesanger og pilgrim

Enhver musikers drøm - sådan må det være, når pladeforretningerne ligefrem ringer og be`r om en ny cd.

Thomas Kjellerup, visesanger med base i Odder, har da også reageret i hast, og op til påsken udkom "Bjørnen vågner", der samler 18 af hans bedste sange fra næsten 20 års karriere.

RUP Musik hedder pladeselskabet - og hvis det bringer tankerne hen på de tre sidste bogstaver i sangerens efternavn, er det ikke helt utilsigtet. For pladen er hans eget produkt hele vejen igennem.

Sådan har det været i hele den 45-årige sangers karriere.

Han voksede op i Odder, men et arbejde som og illustrator førte ham til først Varde, siden Esbjerg.

Det var tilbage i starten af 1980èrne, og hvis nogle den gang havde sagt visesanger, ville han have kigget måbende. Men når tegneren slappede af, skete det med en guitar og bl.a. John Denver-sange - indtil egne kompositioner begyndte at trænge sig på.

Og sangene lagde han på en lp-plade, som faktisk fik fine anmeldelser. Hvorefter folk begyndte at ringe: Om han ikke kunne spille der og der?

På mange måder var det - med Thomas Kjellerups egne ord -"en sluse, der blev åbnet". De første sange fik følgeskab af nye, koncerternes antal voksede, og kontakten med publikum udviklede sig til en meget positiv oplevelse.

Så efter udgivelsen af den anden plade i efteråret 1987 satte Thomas en dato: Fra 1. januar 1988 ville han give musikken en chance og bruge hele sin tid på sine sange.

- Dengang kaldte pressen mig visesanger, uden jeg selv var klar over, at det var det, jeg var.

Men det var nok mit held, for visesangerne var få, og alle skulle jo høre, hvad sådan én kunne.

Så jobbene fortsatte med at komme, fulgt af flere plader. Og af "Annis sang", som i 1991 sikrede Thomas Kjellerup sit første egentlige hit.

I 1995 var det cdèn "Troubadour", der skubbede ekstra på karrieren. Og en første cd med de bedste sange, "Til Anni og alle de andre" fra 1997, solgte ikke færre end 30.000 eksemplarer.

Eller med andre ord: Karrieren hang mere end sammen, og ikke mindst 2000 blev et stort år. Men det efterlod samtidig Thomas Kjellerup med en fornemmelse af at have nået det hele:

Han havde optrådt alle de store steder, han havde spillet sammen med kendte kolleger, pladerne solgte godt - og hvad så?

Derfor blev 2001 et sabbatår - og et pilgrimsår. For visesangeren stillede guitaren fra sig og købte i stedet en rygsæk, og så vandrede han ad den gamle pilgrimsrute fra Le Puy i Frankrig til Santiago de Compostella i det nordvestlige Spanien. To måneder og 1500 kilometer på ømme fødder.

Men samtidig blev turen en oplevelse af at vandre ad veje, hvor andre har færdedes i tusinder af år, og hvor alt klinger af en religiøs tone, vi slet ikke kender herhjemme.

- Jeg har aldrig følt mig så meget til som på den vandring . Jeg fandt en glæde og en jubel over livet, som er svær at finde i en dansk hverdag, forklarer han. Det blev starten på mange tanker og overvejelser, bl.a. om fremtiden som visesanger.

- Men det var det, jeg ville, blev jeg enig med mig selv om.

Jeg vil holde mine sange i live, fordi jeg begynder at se, de betyder noget for andre. Det kan jeg ikke bare lade ligge.

Til gengæld brød Thomas Kjellerup op fysisk. Han solgte sit hus i Esbjerg, boede otte måneder på Samsø, indtil nye koncerter gjorde ø-livet for besværligt, og nu hedder hjembyen så Odder - barndommens by.

- Det er også et resultat af pilgrimsvandringen - at jeg trænger til at kigge både fremad og tilbage, siger han.

På pladefronten markerede Thomas Kjellerup sig igen med cd`en "Skrøbelige hjerte", som kom lige før jul og nu er fulgt op af en turné. Og helt aktuelt er det så "Bjørnen vågner", fordi den gamle "Best-of"-cd er udsolgt, og der er brug for et nyt overblik over musikken.

Begge plader er udgivet af Thomas Kjellerup selv - akkurat som de i alt 10 plader, der ligger forud. Han har det bedst med at være helt sin egen herre - det sikrer ham frihed til selv at vælge musikken, og det sikrer ham også de fulde indtægter fra salget.

Blandt andet derfor har han også kunnet leve af musikken, siden han 1. januar 1988 tog springet. Og selv om karrieren har givet anledning til overvejelser undervejs - ikke mindst i 2001 - bliver musikken også drivkraften fremover.

Sagt til beroligelse for de efterhånden mange, Thomas Kjellerup kan kalde sit trofaste publikum.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Thomas Kjellerup er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Thomas Kjellerup

For booking af Thomas Kjellerup ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Thomas Kjellerup
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: