Izar Melting Pot Ensemble

Middelalder, renæssance, mellemøstlige og nordiske kompositioner

Fire fuldblods musikere med vidt forskellig musikalsk og kulturel baggrund er gået i dialog. Izar Melting Pot Ensemble er en kulturhistorisk smeltedigel med globaliserede følelser i kog! - Middelalder, renæssance, mellemøsten, nordiske kompositioner og improvisation i ét.

Izar Melting Pot Ensemble præsenterer en alternativ musikalsk historiefortælling; fra 1300tallet til idag. Izar fortæller igennem musikken om kulturelle smeltedigler i den sene middelalder/ tidlige renæssance og i samtidens globaliserede samfund og kulturer.

Izar spiller både svingende og kompleks middelalder-, renæssance- og mellemøstlige kompositioner, blandt andet fra et cirka 600 år gammelt italiensk manuskript med instrumental musik og fra arabiske overleveringer.

Derudover spiller ensemblet melodier fra nordisk folkemusik og blander det hele med improvisationer. Musikken kommunikerer over en periode på 1000 år. Ældgammel dans, swing og folkemusik mødes med moderne æstetik og improvisation. Det swinger og det er moderne.

Målet er delvist at genskabe den følelse af åbent land og muligheder der ledte til udviklingen af vestlig klassisk musik i Italien. Middelalderens Italien var stærkt påvirket af tilstedeværelsen af arabisk kultur i Europa hvilket man hører tydeligt i sangene og estampitaerne fra vores manuskript.

Ingen ved nøjagtigt hvordan denne musik har lydt, men med vores smeltedigel-ensemble genskaber vi et band som det muligvis kunne have set ud i 1400 tallets Italien. Arabisk oud, trommer, fløjter og drejelire bobler lystigt i sit sammenkog og duften minder os om nutidens globalisering og kulturelle udveksling bl.a. mellem vesten og mellemøsten.


Åbent land / Ny bevidsthed

Den omverdensbevidsthed som åbnede sig i det sene 1300tals middelalder / tidlige 1400tals Italienske renæssance minder på væsentlige områder om vores igangværende 20 århundredes globalisering.

Hvad der i den begyndende renæssance åbnede udsynet radikalt - igangsat af primært korstoge og handel - åbner sig i dag via internettets informationsdeling. Resultatet blev dengang som nu en genfødsel af en omverdensbevidsthed der inspirerer, bryder op og udvikler sig socialt og kulturelt.

Ved at reskabe musikken fra det tidlige 1400tals Italienske smeltedigel viderebringer Izar Melting Pot Ensemble en vigtig musikalsk essens der især i dag i vores globaliserede verden giver god mening at lytte til for nemmere at nærme sig en abstrakt forståelse af vores samtids tendenser og muligheder.

Ensemblet:

Izar Melting Pot Ensemble er oprindelig en duo bestående af Pernille Petersen (blokfløjter) og Magnus Olsen Majmon (percussion). Det mellemøstlige navn Izar refererer til en dobbeltstjerne langt ude i universet, der med sine to stjerne cirkulerende om hinanden har en iboende dobbelthed, som vi også ser i vores møde mellem nyt og gammelt, vestligt og arabisk og klassisk og rytmisk.

I 2013/14 har gruppen udvidet deres koncerter med den fantastiske palæstinensiske komponist og oud spiller, bosiddende i Danmark: vores gæstestjerne Bilal Irshed (Oud). Til koncerten 5. april har vi ydermere inviteret middelaldermusikeksperten Søren Hammerlund på drejelire og mandola med til koncerten.

Izar Melting Pot Ensemble kan også bookes som trio og duo.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Izar Melting Pot Ensemble er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Izar Melting Pot Ensemble

For booking af Izar Melting Pot Ensemble ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Izar Melting Pot Ensemble

 Izar Melting Pot Ensemble
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: