The Spirit of New Orleans

Gospel, Spirituals & Rytmisk musik

The Spirit of New Orleans er i dag ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende.

Gospel & Spirituals - koncert i kirken
The Spirit of New Orleans vil fremføre spirituals, gospels og hymns.
Koncerten vil forme sig som en historisk gennemgang af New Orleans musikkens mange sange og melodier med kristen baggrund.

Af programmet kan nævnes spirituals som "Royal Telephone", "When the Saints", gospel som "Just a closer walk with thee" og hymns som "Amazing grace" og " The old rugged cross".

Mellem sangene og melodierne vil orkesterets leder, Preben Nissen, fortælle om baggrunden for sangene og New Orleans musikken. Der vil blive mulighed for at synge med på de kendteste spirituals via et lille sangblad.

The Spirit of New Orleans består af Preben Nissen på trombone, piano og sang, Stig Nielsen på saxofon, Kim Holm Nielsen på el-bas, Carsten Henningsen på banjo, guitar og sang og Jan Åmand på trommer.

Orkesteret har givet utallige koncerter rundt om i landets kirker og på festivals i både indland og udland samt medvirket i radio og TV.
(90 min.; nødv. hjælpemidler/fysiske rammer: strøm, klaver; honorar: afhængig af tid og sted)

The Spirit of New Orleans spiller ragtime, blues, marcher, lovesongs, evergreens, -egne kompositioner, gospel og spirituals af høj kvalitet.

Udover de musikalske kvaliteter, lægger orkesteret stor vægt på, at skabe stemning gennem en god kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten.

Orkesteret blev dannet i 1990 på initiativ af Preben Nissen.
Baggrunden for dannelsen var ønsket om at spille et repertoire bestående af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz. Musik med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

The Spirit at New Orleans har med stor succes optrådt med internationale solister, ligesom de enkelte musikere har været solister i andre bands.

Orkesteret har været på utallige turneer. Givet flere hundrede koncerter rundt om i danske og udenlandske kirker, koncertsale, jazzklubber, jazzfestivaler, medvirket i radio og TV og udgivet flere bånd og CD-er. Læs mere om vore CD'er.


Preben Nissen
Orkesterleder, trombone, pianist, sanger, komponist. Født den 1. februar 1949. Fik som skoledreng undervisning på trompet og klaver. Købte den 21. juni 1963 sin første trækbasun efter at have hørt Kid Ory's solo i Savoy Blues. Var i 1967 med til at danne Oregon City Jazzband, med hvem han spillede i ca. 25 år. Har i tidens løb spillet og lavet plader med adskillige danske jazzorkestre, samt turneret i store dele af Europa.


Stig Nielsen
Altsaxofon, sopransaxofon. Begyndte som pianist i Kansas City Stompers i 1960. Kom i 1961 med på altsax i Syncopators og var 2 gange med til at vinde DR's landsdækkende konkurrence for traditionel jazz. Under et ophold i England 1966/67 spillede han bl.a. i et 12-mands beat-orkester, The Little Joe Set samt med Ken Colyers Jazzband. I 70'erne spillede han med Orla Levin's Chicagoans og optrådte bl.a. med Wild Bill Davidson. I 80'erne og 90'erne optrådte han kun lejlighedsvis på de danske jazzscener, men spillede i DRAM, et studie-big band for DR's ansatte og musikere. Begyndte igen at spille i jazzklubber i 2000, siden foråret 2002 som fast medlem af The Spirit of New Orleans.


Carsten Henningsen
Banjo, Guitar og Sang. Født 1944. Købte sin første guitar i slutningen af 50érne, men skiftede hurtigt til banjo. Carsten har spillet med mange forskellige trad. bands: Louisiana J.B., Oregon City J.B. Ricardos Jazzband, Peter Jonssons Trio, Papa Bennys Jazzband samt Paul Harrisons Band. Har indspillet C.D. med Papa Benny og Paul Harrison og L.P. med Oregon og Peter Jonsson. Carsten er endvidere sekretær i Dansk Banjo Laug.


Kim Holm Nielsen
Båndløs elbas. Født 23. marts 1960. Har spillet bas siden han var 16. Den musikalske nysgerrighed har gjort ham til en god allround-bassist. I The Spirit of New Orleans er det enkle spil med melodiske soli hans varemærke.


Jan Åmand
Trommer. Født 16 september 1956. Startede som trommeslager 17 år gammel i orkester med sin far. Nyder i dag selv at spille med sine børn, hvor 4 ud af 6 børn spiller musik. Var elev hos Sv.E. Nørregaard i starten af 80érne. Har igennem 30 år spillet med utallige orkestre og musikere, både kendte og ukendte. Kom med i The Spirit of New Orleans i starten af 2002.Ønsker du yderligere oplysninger og priser på The Spirit of New Orleans er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på The Spirit of New Orleans

For booking af The Spirit of New Orleans ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 The Spirit of New Orleans
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: