Lis og Per

Kirkekoncert

Lis og Per

Den populære pop-duo gjorde et stærkt og meget varmt indtryk, ved koncerten i Bedsted Kirke.

Man fik et anderledes nuanceret billede af Dansktop-sangerne.

Kirken var fyldt til bristepunktet af forventningsfulde mennesker.

Lis og Per spreder varme og glæde til Deres publikum, som er i alle aldre.

De leverede et meget smukt program, som var samensat af 17 sange.

Det blev en stemningsfuld koncert hvor bl.a. numre som:
Sangen til livet - Barnetro - Perleporten - Frans af assissis bøn - Alene i haven - Kun en dag, Et øjeblik ad gangen, var en del af det smukke program.

Lis og Per medbringer pianist.

En lille historie om Lis og Per

Per blev født d. 20 maj 1940 kl. 07.55 i Silkeborg på Birkevej i Alderslyst. Voksede op i barakkerne på Århusbakken. Disse var en meget ussel del af fattiggården.

Efter endt skolegang kom han i lære som damefrisør, ( det var før den kombinerede uddannelse som man har i dag ) og fik svendebrev i 1960. Derefter gik turen først til Ålborg, siden Fredericia og til sidst Grenå.

Lis blev født d. 18 August på Fødselsstiftelsen i Århus. Voksede op i Silkeborg på Århusbakken. Per lærte Lis at kende, da hun var 11 år og de fulgtes hver dag til skole. Lis kom også i lære som damefrisør, og da hun var færdig med læretiden, købte de sammen en salon i Hobro og blev gift d. 13 Juli 1963 i Silkeborg Kirke.

Per var i en kortere periode ansat i en Damefrisørsalon i Nr. Sundby og sang i Ålborg håndværkerforenings mandskor som 1 tenor.
Da de kom til Hobro, blev det sangkoret Lyren, der blev den sangmæssige base. ( Sangkoret Lyren vandt i øvrigt Danmarksmesterskabet for mandskor et år med " Slavernes Kor " ( under ledelse af Louis Smith fra Randers byorkester )
Allerede i 1966 dannede de deres første sangkvartet og optrådte med den i et par år.

Lis og Per startede egen salon i Hobro og blev der i 6 år. Det sidste år drev Lis forretningen alene, da Per var blevet ansat hos det verdensomspændende kosmetik - og frisørfirma L'oreal. Her blev Per uddannet i frisørfagets kemi, salgspsykologi og salgsteknik og underviste i disse fag på firmaets skole, som lå på Nr. Søgade i Kbhvn. Derudover overtog han også undervisningen, en dag eller to om året, på alle landets tekniske skoler i frisørlinien. Det blev 10 gode år.

Lis & Per var flyttet til Jebjerg / V. Langå, og Lis havde ikke mindre end 3 frisørsaloner at passe, nemlig hendes egen, som var indrettet i parcelhuset + 2 plejehjem, så Lis havde rigelig at se til.

Per blev derefter tilbudt en stilling som marketingschef i firmaet Bella Vista i Silkeborg. Her arbejdede han med know how, public relation og reklame og også med undervisning i produktanvendelse på firmaets skole. det blev til mange rejser i det meste af Europa for at forhandle nye varegrupper hjem.

Lis og Per havde købt et nedlagt husmandssted med 6 tdr. land, hvoraf de 4 tdr. var skov.
Lis indrettede frisørsalon på gården, de byggede laden om til trikotage udsalg, og den tog Lis sig også af. Derudover tog hun sig af opdragelsen af deres 3 børn + hund - heste -katte og høns - kaniner og hvad man ellers har på sådan en gård.

Lis og Per tog en gang imellem ud for at spille til forskellige mere eller mindre private selskaber, og ved en sådan lejlighed blev de " opdaget " af glasspilleren Erik Hansen, og han begyndte at booke dem ud til mere professionelle job.

Deres første bekendskab med DR var igennem Leif Wievelsted som de havde lært at kende ved den dengang berømte Ry fest, som hvert år trak tusindvis af mennesker til. Leif kom med sin optager hjem til Lis & Per privat, og lavede senere en udsendelse hvor han spillede ikke mindre end 5 numre af den første kassette, dog måtte de først overføre musikken på ¼ " bånd da Danmarks Radio ikke ville spille kassetter.
Det blev den første spæde start på en stor karriere inden for musikken, ikke mindst takket være Leif Wievelsted, som de i dag betragter som en ven.

Efter 4 år sagde Per sin stilling op for at hellige sig sangen sammen med Lis. De solgte alt, hvad de ejede og startede 100 % på en karriere inden for Show bizz, dog fortsatte Per som freelance konsulent for firmaet i ca. 1 år. Herefter var det kun sangen det gjaldt.

Tanken om at optræde var ikke ny. Faktisk har Lis og Per altid været på de skrå brædder. De startede allerede i fritidsklubben. Da Lis var 12 år, altså i 1955 spillede de på Sønderport i Silkeborg - begge på harmonika. Så de har faktisk 50 års jubilæum som duo i 2005
Lis begyndte at gå til klaverundervisning som 8 årig. Per fik sin første harmonika i konfirmationsgave og gik til undervisning hos Bjørnholt i Silkeborg.

Det blev til meget musik. Der blev spillet til asfaltbal på Århusbakken i Silkeborg, hvor de begge boede. Per var med i en harmonikakvartet, og de spillede en del for Holger Skov i Silkeborg. Han rejste dengang rundt med et show, som han kaldte " Gøglerbåden ". Det blev til mange sjove timer, og Lis og Per arbejdede faktisk sammen med Holger Skov, lige til han solgte sin Booking virksomhed, så nu er det efterfølgeren, som de bl.a. får kontrakter fra.
Senere begyndte de at spille revy og teater, Per havde endog en spirende karriere som instruktør, mens Lis arbejdede som suffløse, men det var musikken, der vandt
Lis og Per havde sangen med hjemmefra. Der blev sunget meget i Pers hjem. Når det var mørkningstime, sang de flerstemmig sang til mandolinspil, som faderen mestrede. Det blev den spæde start til det, der mange år efter blev til duoen Lis og Per, som vi kender dem i dag.

Deres første TV optræden var i Norge på NRK i 1985 i et program, der hed " Husker du " med Odd Grythe som vært. Lis og Per var de eneste danskere foruden Raquel Rastenni, som havde fået lov til at være med i programmet. Per på harmonika, Lis på guitar, og med sig havde de Jeppe Olesen på harmonika. Sangene var " Det var på Frederiksberg " og " Du lille svale ". Dette var mange år før DR. tog Lis og Per ind i varmen, ja der havde faktisk ikke eksisteret en duo mand/kvinde m. sang siden Nina og Frederik. ( Vi ved godt, at man tror, Lis og Per kom efter Keld & Hilda, men det er faktisk ikke tilfældet. Lis & Per optrådte sammen med Keld og Donkeyerne i Århus i en haveforening, og Keld var da så venlig at være lydmand for dem. Først senere kom begrebet Keld & Hilda ind i billedet, nemlig dengang de var på TV og sang "Do you speak english") Det blev til mange arr. For norske rejseselskaber, og Lis & Per bliver da også brugt flittigt i NRK og lokalradioerne i Norge den dag i dag bl.a. på grund af Arne Bendiksen som de har et godt venskab med.

Det er blevet til mange gode år, hvor de foruden arr. I Danmark også turnerede i Tyskland ( Slesvig Holsten ) for mange danske foreninger. Lis & Per indspillede også en musikvideo for Danmarks Turistråd som reklame for Marguerite ruterne med sangen " Følg blot Margueriten " Videoen blev præsenteret i Tysk TV som reklame for Danmark

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lis og Per er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Lis og Per

For booking af Lis og Per ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Lis og Per
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: