Jesper Theilgaard

Foredrag om vejr, vind og den danske sangskat

Tv-vejret er blevet en fast bestanddel af danskernes tv-vaner, hvad enten man er til DR eller TV2. Jesper Theilgaard kender tv-vejrets udvikling fra nærmeste hold, da han har været med lige siden 1990 og giver sit bud på hvordan den udvikling vil fortsætte i de kommende år.

Klimaændringer - årsager og konsekvens
Det er gået op for de fleste, at vejret også i Danmark har ændret sig. Den lange række af vejrrekorder i de seneste 10 år har fortalt om både varme og nedbør i store og anderledes mængder.

Fra udlandet ser vi tørke, oversvømmelser og en natur under pres.
Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer, og ikke mindst hvad er risikoen for fremtiden - for vores børn og børnebørn?
Hvad sker der med vejret både her i Danmark og i udlandet.

Jesper Theilgaard går i sit meget populære foredrag bag om de videnskabelige rapporter og i et let forståeligt sprog gør han rede for hvad det hele drejer sig om. Hvad er politik og hvad er realiteter?

Et højaktuelt og dybt interessant foredrag.

Vejrets kulturhistorie - mundheld, sange, digte og malerkunst
De danske sange - nye som gamle - handler i vid udstrækning om den danske natur og dermed også det danske vejr. Det er en tradition, som går helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. I samme periode er guldaldemalerne også i gang med at forevige den danske natur.

Men hvordan opstod den tradition og hvordan fik digterne og kunstnerne den viden om vejret, som de beskriver.

Jesper Theilgaard tager tilhørerne gennem en kavalkade af de bedste danske sange og fortæller om digterne, deres liv og den viden de havde - ligesom han viser en del eksempler på malernes evne til at skildre vejret.

En del af sangene skal naturligvis synges, så højskolesangbogen eller et sanghæfte skal helst være til stede ligesom et klaver og en pianist vil hjælpe på sangen. Hvis der ikke er et klaver vil Jesper Theilgaard, som er en habil korsanger og kordirigent, synge for.

Vejrkoncerter med TrioCosmos
Masser af musik har vejret som inspirationskilde.
Jesper Theilgaard har i samarbejde med musiktrioen TrioCosmos sammensat en række musiknumre, hvor vejet er det gennemgående tema. Trioen består af pianist (Uffe Fløng), fløjte(Christine Christiansen) og sopran (Jane Lundehøj Banke). Jesper Theilgaard vil causere over både vejret og musikken - og måske lave en duet med sopranen!

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jesper Theilgaard er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jesper Theilgaard

For booking af Jesper Theilgaard ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Jesper Theilgaard

Verdens vilde vejr - før nu og i fremtiden

Verdens vilde vejr - før nu og i fremtiden

FOREDRAG MED JESPER THEILGAARD

Foredraget titel er den samme som titlen på Jesper Theilgaards nyeste bog.

Vejret er voldsomt nogle steder på kloden, mens det andre steder er mere roligt. Men vi fascineres konstant af billeder af det vilde vejr - blot det forekommer tilstrækkeligt langt fra os selv.

I foredraget fortæller Jesper Theilgaard om vejrhændelser fra forskellige egne af kloden, hvor vejret enten er konstant voldsomt eller hvor en specifik udvikling betød at vejret blev voldsommeren end normalt.

Jesper Theilgaard sætter så disse "almindeligt" forekommende voldsomme vejrbegivenheder sammen med den klimadebat, der har domineret miljødebatten i de senere år og som leder frem til klimatopmødet i København i december 2009.

For hvad er sandt og hvad er forkert, når nu vejret alligevel nogle steder i verden er voldsomt - og spektakulært.

Læs mere om Jesper Theilgaard


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret

Jesper Theilgaard

 Jesper Theilgaard
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: