Trio Before

Trio Before spiller danske salmer og sange med en smuk, nordisk tone.

Trio Before spiller danske sange og salmer i egne arrangementer for klaver, saxofon og kontrabas. Trio Before opstod for nogle år tilbage under en udsendelsesrække på DR2 rundt i Danmark, hvor de smukke danske sange, nye som gamle, blev spillet i nye fortolkninger.

Sangene og salmerne er arrangeret med respekt og kærlighed til den danske tradition og kulturarv. Nogle af melodierne har flere hundrede år på bagen, og det er vigtigt for trioen at beholde ægtheden og enkeltheden i musikken. Samtidig er det også vigtigt at kunne tilføje noget nyt, blandt andet ved at inddrage elementer af improvisation i fortolkningen af melodierne.

Koncerterne er en musikalsk rejse, hvor musikken fremføres med et klart og enkelt, men nutidigt udtryk, og melodierne introduceres med lette historier og anekdoter om komponist, forfatter og tiden, hvor melodierne er skrevet. Trioen har andre gange også medvirket til musikgudstjeneste.

Repertoiret strækker sig bredt fra "Den Blå Anemone", "Hil Dig frelser og forsoner" og "Spænd over os dit himmelsegl"; melodier med et stort tidsspænd, hvor komponister som Carl Nielsen, Hans Holm og Egil Harder er repræsenteret med tekster af blandt andre H.C. Andersen og Grundtvig.

Trio Before har eksisteret siden 2006, og spillet koncerter i Musikhuset Århus, Værket i Randers, Aros Kunstmuseum, Jazzselskabet Århus, og i mange danske kirker. Trio Before arbejder i øjeblikket på materiale til en ny CD, som udgives senere på året.


Lidt om musikerne

Claus Behrens, sopran og tenorsaxofonist. Uddannet på konservatoriet i Haag, Holland. Spiller i flere forskellige sammenhænge inden for den rytmiske genre. Kendt for sin nordiske og flotte lyriske tone. Han optræder også som solist til musikgudstjenester og lignende.

Niels Erichsen, pianist og organist. Uddannet på konservatoriet i Aarhus og på kirkemusikskolen. En efterspurgt pianist i jazzmiljøet, hvor han med sit fantastiske gehør beriger musikken med melodiske klange og fraser.

Peter Friis, kontrabassist og ingeniør. Selvlært og aktiv på den rytmiske musikscene i flere konstellationer, både som musiker og underviser. Sørger for et godt og sikkert fundament, der får trioens instrumenter til at blande flot sammen.


Uddrag fra anmeldelser af CD'en "En yndig frydefuld." og reaktioner på koncerterne:

"Opløftende og stemningsfuld koncertoplevelse", Anna Jørgensen, Brabrand Kirke

"Deres 13 smukke fortolkninger af kendte sange og salmer får en næsten poetisk aura i de enkle og smukke arrangementer", Peter Tougaard, Jyske Vestkysten

"Der er tale om en Grand Cru-aftapning.", præst Michael Pedersen, Snere Kirke

"Det rørte mig meget at høre saxofonen spille så indlevende de sange, jeg kendte godt", Jytte Holst

"Musikken var den smukkeste, blandt mange, som passede bedst til "Mit Danmark", Troels Kløvedal

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Trio Before er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Trio Before

For booking af Trio Before ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Trio Before
Referencer
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email: