Brødrene Damp

Komikere

BRØDRENE DAMP
er navnet på en ny og ganske enestående konstellation i komtemporær dansk musik, bestående af trommeslageren Kalle Mathiesen, akkordionvirtuosen Øyvind Ougaard samt pensionistsangeren og gabehovedet Søren Rislund.

Tambouren Kalle Mathiesen udgør med sækkevognsmonteret trommesæt, rytmebox, sequencer (hedder det det??) og vokal et kraftcenter, som kun vanskeligt lader sig tæmme. Disse knitrende udladninger forsøger Øyvind Ougaard med sin prustende trækharmonika at iklæde et tonesprog, hvor både akkordgange efter næsten vedtagne regler og tilløb til egentlige melodiforløb kan bibringe lydbilledet en struktur, som iblandt kan berolige publikum. Har musikerne held til at enes om "noget næsten kendt" kan man opleve Søren Rislund rejse sig og gribe ind med sang af vekslende kvalitet. Af og til klager han sig gennem en mundharmonika, men bliver grunden for gyngende, sidder han hellere ned igen. Han kan tillige finde på at sige forskelligt...

Energien i Brødrene Damp fejler som sådan ingenting, men resultatet af udfoldelserne giver ofte lejlighed til debat.
Ensemblets ældste medlem er kun 60 år gammel, hvilket dog ikke har forhindret Brødrene Damp i at lade sig inspirere af menneskehedens samlede musikalske historie, med ind imellem hensynsløse fortolkninger af samme til følge.

På eget forlag Steam International udgav Brødrene Damp tidligere i 2010 CDen BRØDRENE DAMP med lutter originale (endda særdeles originale) kompositioner. En stjerneparade af supermusikere kæmpede helt forståeligt om at være gæster på denne enestående optagelse. Ingen pådrog sig varige skader.

Brødrene Damp har tilsammen mere end 100 års erfaring fra den danske musik- og underholdningsscene.
Det er dog noget...

Når man i den institution, der en gang bar det hæderkronede navn Statsradiofonien opererer med licensfinancieret mødeaktivitet, som har til formål, at holde trækharmonikaen borte fra sendefladen, er vrede i bælgen
en forståelig reaktion.

Et værkstedsbesøg på Amager havde slebet tungerne og skærpet tonen på
det prustende instrument, og i behandlingsforløbet var et musikalsk venskab opstået med en utilpasset sækkevogn med et perkussivt knitrende udtryk med samme tilsnit af ukontrolleret vrede. En slags instrumentalt patient-fællesskab.

De to operatører, harmonikabetvingeren Øyvind Ougaard og sækkevogns- og trommesangeren Kalle Mathiesen har det svært og kan ikke stå imod, men må som kludedukker uden vilje lade sig drive vildere og vildere frem af deres stadigt mere tøjlesløse instrumenter. Der er tilløb til uro...

Det ville være forkert at hævde, at gabehovedet Søren Rislund bliver interesseret i den opståede hvæsen og knitren. Han må simpelthen konstatere sig overdøvet, -noget han ellers tidligere har kunnet klare selv. Modvilligt -og primært af sikkerhedsgrunde, vælger han en imødekommende attitude og tildeles begrænset taletid hver gang støjgiverne hviler kort.

En dag går det pludselig galt.
Uvist af hvilken grund bliver betjentstuen ikke underrettet...
Der lyder spidse knald og raslen, den ildevarslende lyd af en trækharmonika, der tager luft ind... Nu høres tillige råb.

Frem fra de øvrige pavillioner kommer guitarer, mange trommer, -en bulet saxofon og værre endnu: yderligere en rasende harmonika alt forgæves søgt kontrolleret af Mads Vinding, Poul Halberg, Jeppe Kjellberg, Lelo Nika, Morten Carlsen, Klaus Menzer, Morten Lund.., -en skrigende Marie Ingerslev råbes ned af sin far Jess, og råbende men beskyttet af navneforbud ses en kendt vestegnstaber sammen sine suspekte ligeledes råbende og småubehagelige kammerater Bozzy Bo og DOC T.

Lyden er kakofonisk! Infernalsk! Helt ude af kontrol!
Lidt efter lidt bringer instrumenternes ejere og operatører sig dog tilbage i en slags charge. Stik flås ud, stativer foldes sammen, der pakkes i flightcases, en guitar rammes flere gange hårdt med flad hånd, -så med knyttet, -så er der ro.

Det er overstået. Lige så pludseligt som det begyndte.

Tilbage er sækkevognen, skævvreden og punkteret; harmonikaen -som afgiver en smule røg. Lidt derfra ligger Ougaard, Mathiesen og Rislund, småforslåede, omtumlede og kun ved delvis bevidsthed.

Lad dem ligge. Det ville være dumt andet.
Som at vække en sovende bjørn oven på en kasse antipersonelminer...

Indtil da: Lyt til den ved lejligheden optagne CD med BRØDRENE DAMP

Referencer:

Aldrig før har latteren runget så kraftigt i Platancaféens lokaler som denne aften, hvor Brdr. Damp simpelt hen "væltede huset" med stor musikalitet - krydret med nye og gamle vitser fra Søren Rislund, der på vanlig afslappet facon fik kædet showets mange løse ender sammen til en helhed, der efterlod publikum totalt udmattet af grin. Der var stort set ikke nogen musikstil, som gik ram forbi - fra Bethoven til Rolling Stones - med Søren Rislund som en fyldig Mick Jagger. Øyvind Ougaard på harmonikaen ramte enhver stilart, så man skulle tro, der var et fuldt bemandet orkester på scenen, og trommeslager Kalle Mathiesen gav stort baghjul til Animal fra Muppet Show med hjortegevir, boremaskine, piskeris og fluesmækker som hjælpemidler. pml
- "plm", Platancaféen, Vordingborg

Altså, halvdelen af trommestativet bestod af en sækkevogn og så videre, og så vidste man godt, at man var ude i noget Søren Rislund-gøgleragtigt noget. Det signalerede, at vi var ude i noget gak, noget gøgl, noget crazyness .
- Kristian Humaidan alias UFO

Jamen, det var så godt! Og det var sjovt! Jeg var flad af grin. Det er lang tid siden, at jeg har grinet så meget. Jeg kunne næsten ikke trække været, så meget grinede jeg. Og ham der trommeslageren, jeg siger dig . Han var god, -men han var så sjov at kigge på. Det var virkelig godt ! Øv, Søren .!
- Linda Andrews

Det var den mest vidunderlige underholdning. Hold nu kæft, hvor er i fede!!
- Mai-Britt Vingsøe Andersen

Brødrene Damp (Rislund, Ougaard og bror Kalle) hørt på Cafe Svejk mandag aften: Binde-rablende og totalt langt ude show. Og så truer de oven i købet med at komme igen.. Ill' be there, de kan varmt anbefales:-) :-) :-)
- Steffen Lund

Det var pisse sjovt i går! Maria og jeg har flere gange måttet vende tilbage til især Rislunds vanvittige bemærkninger og lynhurtige tankegang, og det vanvittige ping-pong han havde gående med jer andre og publikum! I burde have filmet en sådan seance, og fået den sendt på TV.
- Michael (efternavn ukendt, red.)

Tak for et par HØJfornøjelige timer på Svejk. Genialt at spille så korte numre. Det virker. Det var spøjst at se Øyvind som den mest "stille" -hvis man da overhovedet kan bruge et sådant ord. Når man ikke lige griner højt har man som publikum konstant et dumt smil på, -et af dem der møder sig selv i nakken. Samtidig frydes man over de herlige sange fremført virtuost og med originalitet over hele linien. Formidabelt, eksorbitant og fremadragende. Hils dampdrengene. Høj hilsen Ole
- Ole Fick

Tak for bulgarsk koldpermanentet underholdning;-) K.h. Fif
- Fif Beck

Det var en udsøgt fornøjelse i går på Svejk. I holdt dampen oppe hele aftenen. Med det tempo er det i sig selv helt utroligt. Vi var rigtig godt underholdt både husbond og jeg. Tak Tak og på gensyn.
- Margot Fick

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Brødrene Damp er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Brødrene Damp

For booking af Brødrene Damp ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Brødrene Damp
Se video med Brødrene Damp

Get the Flash Player to see this player.

Referencer
Info
Varighed: 1 x 30 min. el. 2 x 45 min. aftales nærmere
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- Alpenspektakel
- Andreas Bo Pedersen
- Anita Lerche
- Bakkens Hviles Syngepiger
- Bakkeshow - Bakkesangerinder
- Benny Blitz
- Brun Stues Impro Comedy Show
- Brødrene Damp
- Carol Singers
- Charmørduoen
- Copenhagen Drummers
- Darlings of swing
- De 10 Kgl. Tenorer og en Kgl. Sopran
- De 3... Muske 4 - hvis Harry kommer
- De syngende Lussinger
- Den falske brud
- Den falske fotograf
- Den Hvide Lektie
- Den lille gumbas
- Deni Jordan
- Dinner & Dans totalløsning
- Dragshow - Queens of Denmark
- Dronning Dahl
- Du Gamle Måne
- Dupont & Vestergaard show
- Elefantvask
- Fest Betjenten
- Flemming Enevold
- Fup Fotografen
- Fupfotografen
- Gepetto News med Jacob Riising
- Grand Prix Kitsch
- Gry
- Hatten Rundt - Rundt Om Hatten
- Hot Country Line Dancers
- Hr Skæg
- Ib Grønbech - Det Mekaniske Orkester
- Ildshow
- Jacob Riising
- Jan Hertz
- Jaribarh & Sune
- Jecko & Jessie
- Jeppe Schjøtz
- Jette Torp & Claus Pilgaard
- Kasper Jensen
- Kenneth K
- Kisser Marcussen - Den Falske medarbejder
- Klaus Wunderhits
- Linie 3
- Mads Keiser & Farshad Kholghi
- Martin Svaneborg
- Musik & fis
- Peter Andersen DQ Drama Queen
- Platt-Form
- Revyperler
- Robotdrengene
- Schrøder & Kholghi
- Selvsving
- Snobberne / Rytteriet
- Sonic Steel Band
- Sonja
- Sophie og Silas
- Specialklassen
- Steve & Jack
- Susanne Billeskov og Troels Malling Juleshow 2010
- Swing Darlings
- Tamra Rosanes
- Teater T.I.S. -Total Interessant Scenekunst
- The Royal Quartet
- Tommy Kenter
- Tommy Seebach Show
- Trio Trut
- Troels Malling & Christine Exner
- Vi starter i det små
- Vickie Jo Ringgaard
- Wrestling Show
- Zorbas