Kurt Ravn

når du vil høre noget godt og smukt

Kurt Ravn er et godt koncertnavn rundt om i landets kirker, hvor han sammen med sin faste pianist Carl Ulrik Munk-Andersen altid trækker et stort publikum til et meget varieret kirkeligt repertoire.
Til tider optræder Kurt Ravn også sammen med Susanne Elmark, Lene Siel, Per Nielsen m.fl.

Siden Kurt Ravn blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1973 har han markeret sig som en af sin generations mest talentfulde og alsidige skuespillere og sangere. Sideløbende med de mange roller på teater, film og TV har han dyrket sin musikalske karriere med koncerter i hele landet og talrige CD-indspilninger.

Kurt Ravn mestrer som få både skuespillets og sangens kunst, hvilket har bragt ham stor succes i musical-roller som bl.a. Jean Valjean i Les Miserables. Anatoly i Chess, Jabbadoor i Atlantis og Che i Evita. I 1996 debuterede han som operasanger i Wiens berømte Konzerthaus i rollen som herr Leonard i Carl Nielsens Maskarade. CD-indspilningen af Maskarade udløste senere en Grammy.

I sommeren 1998 var han sammen med Etta Cameron solist ved koncerter på St. Croix, St. Thomas og St. Jan i anledning af 150 året for slaveriets ophør på de tidligere danske besiddelser. Da Bo Holtens opera Maria Paradis havde urpremiere på Den Fynske Opera i 1999, sang Kurt Ravn rollen som Dr. Mesmer.

I 2000 repræsenterede han Danmark i den specielle Les Miserables 10-års Jubilæums-koncert i Royal Albert Hall i London og kunne om sommeren opleves i Tivoli Showet med Sanne Salomonsen, Preben Kristensen og Per Pallesen. i 2001 var han atter på Den Fynske Opera som MasHeath i John Gay´s Tiggeroperaen.

Kurt Ravn er jævnligt solist hos landets symfoniorkestre og har et tæt samarbejde med pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen.

Se også: www.kurtravn.dk

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kurt Ravn er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Kurt Ravn

For booking af Kurt Ravn ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Kurt Ravn

Kurt Ravn - Ny CD på vej

RELEASE 4. MAJ - RAVN GI'R DIG EN NY DAG

Den 61-årige folkekære sanger og skuespiller har samlet en række af sine favoritter fra den nordiske sangskat på nyt album. Som bonus indeholder albummet også visen om de tre musikanter fra Matador.
Se også video med Kurt Ravn

Af Jan B. Jensen

Det handler om kærlighed, nærvær og de ord, man ofte forsømmer at få sagt.

Livet begynder hver dag, og det er vigtigt gribe dagen - bruge livet og sætte pris på at have det godt.

"Jeg gi'r dig min morgen" fortæller historien om at vågne hver morgen ved siden af sin elskede med en lyst til at vække hende - og sige de ord, man burde få sagt: At vise, at man sætter pris på hende og give hende den værdi, det er at være til stede.

Kærlighedssangen er samtidig titlen på det nyeste album fra den 61-årige folkekære sanger og skuespiller.

Kurt Ravn giver ikke bare sin morgen - han giver også sit brede publikum en samling af hans største favoritter fra den nordiske sangskat. Endelig giver han et legendarisk nummer fra den rolle, der gav ham den folkelige gennemslagskraft : Visen om de tre musikanter fra tv-serien Matador.

Når livet er skrøbeligt
Kurt Ravn har om nogen oplevet, hvor skrøbeligt livet kan være. Han var selv tæt på at miste det, da Tsunamien ramte Asien i julen 2004, da han var på ferie med sin kone, Annette, i Thailand. Parret blev selv fanget af flodbølgen, men slap utroligt billigt fra dens voldsomme ødelæggelser. Tilbage sidder han med en ubehagelig oplevelse, der altid vil være en del af den bagage, han tager med videre i livet.

I de sekunder, han havde givet op, stod det klart, hvor hurtigt det kan gå galt. Han blev mindet om livets værdier - også de ganske små og enkle ting, der kan virke banale. Han har lært at sætte pris på hver dag, han har det godt.

- Hver dag er noget særligt, det er vigtigt at huske på, siger Kurt Ravn.

Derfor var der ingen tvivl i valget af det første nummer og titlen på det nye album, da han altid har holdt meget af "I Give You The Morning" skrevet af amerikaneren Tom Paxton.

- Det er en utrolig smuk sang og tekst, som er oversat til dansk af Niels Brunse. Den rummer en fantastik stemning, og det er vigtigt at få sendt det budskab, det kan godt være, at man måske ikke kan give sin elskede så mange ting, som man gerne vil, men man kan give sin tid og sin dag, siger Kurt Ravn.

Den nye cd er en række af Kurt Ravns egne favoritter fra den nordiske sangskat, som han ofte optræder med ved sine mange koncerter. Desuden indeholder den flere nye sange, som ikke tidligere er udgivet.

Med det nordiske islæt var en række sange af en af de største svenske komponister og visesangere gennem tiderne, Evert Taube, også et naturligt valg.

- Ingen kan som Taube kan skrive en helt enkelt og smuk kærlighedsvise, siger Kurt Ravn.

Den storslåede svenske natur kommer også til udtryk gennem en fortolkning af Søren Kragh Jacobsens vise om "Småland".

- En sjov og frisk sang i en hel anden stil end Taubes, siger Kurt Ravn.

To af de danske bidrag er Sebastians "Den sidste vals" og Vårvise".

- Egentlig har det ikke været så svært at vælge til og fra. Når man arbejder sig ind i en tekst og melodi, kan man hurtigt mærke, om det svinger, og om den har noget på hjertet. Jeg kan ikke synge en sang, som ikke siger mig selv noget. Det er meget enkelt, siger Kurt Ravn.

Det nye album er også et billede af Kurt Ravns utrolig store musikalske spændvidde.

Fra Korch til Forbrydelsen
Kurt Ravn har siden sin uddannelse på Statens Teaterskole i 1973 markeret sig som en af sin generations mest talentfulde og alsidige skuespillere og sangere.

Hvad der begyndte på filmlærredet med rollen som den stædige forpagter i Morten Korch-klassikeren "Fætrene fra Torndahl", har udviklet sig til en uhyre alsidig tv- og filmkarriere - senest med bl.a. den danske film "En enkelt til Korsør", som også handler om at komme videre i livet.

Kurt Ravn spiller en pensioneret orlogskaptajn, der efter sin pension skal til at nyde livet med den kone, han elsker. Hun dør imidlertid, og for ham er livet pludselig også slut. Midt i den store sorg, den bristede lykke og en fremtid uden håb har han dog disciplin til at komme videre, møde nye mennesker og få skabt sig et nyt netværk - og liv.

På tv har han senest optrådt i en større rolle som bl.a. faderen til politiassistenten Anna Pihl , og lige nu er han i gang med optagelserne til to andre tv-serier - bl.a. den danske Forbrydelsen, der udkommer med ti nye afsnit til efterår. Endelig er han også i gang med tre forskellige filmprojekter og har netop indledt prøverne til sommerrevyen på Det Kgl. Teater.

Røde og musikanterne
Den største rolle i film- og tv-sammenhæng er dog uden sammenligning rollen som den ungkommunistiske jernbanearbejder Lauritz Jensen - kaldet "Røde" - i Matador. Selv om de første optagelser blev lavet for 20 år siden, har Matador-rollen fulgt Kurt Ravn gennem hele karrieren og har også sat et aftryk på den nye udgivelse.

Som en anderledes, men stadig aktuel afslutning på den nye cd følger Kurt Ravns visen om de tre musikanter - visen om den ene, der spillede banjo, den anden mandolin, og den tredje, som af harmonikassen trak så sære hvin.

- Da vi talte om valg af sange, var pladeselskabet og jeg hurtigt enig om, at den skulle bare med, selv om den skiller sig ud fra de øvrige sange. Den har ikke været indspillet siden begyndelsen af 1980'erne, og der er stadig mange mennesker, der efterspørger den - ikke mindst på grund af Matadors enorme popularitet, siger Kurt Ravn.

Han er stadig overvældet over den succes, som tv-serien stadig er

- Den er blevet folkeeje, og det er fantastisk at opleve, hvordan de yngre generationer også har taget serien til sig og opfatter den som kult. Jeg bliver ofte mødt af mennesker, der kan citere replikker ordret og har helt styr på de scener og de afsnit, de indgår. I de første år efter Matador blev vist kunne jeg godt føle, at det var ved at være for meget med "Røde", men sådan har jeg ikke opfattet det siden, selv om det image selvfølgelig har fulgt mig gennem alle årene, siger Kurt Ravn.

Han stortrives med vekselvirkningen mellem skuespil og sang, og han mestrer kunsten bedre end de fleste i stort set alle genre. Han har spillet store musical-roller i Les Miserable, Chess, Atlantis og Evita, han har været operasanger i Wiens berømte koncerthus, og han har optrådt med talrige symfoniorkestre i forskellige sammenhænge.

Kurt Ravn håber at den nye samling af især danske og nordiske favoritter vil blive en rar og afslappende cd at lytte til.

- Vi har forsøgt at sammensætte indholdet på en måde, så det klæder hinanden hele vejen igennem. Det er kun visen om de tre musikanter, der skiller sig ud, så derfor er der lagt et par sekunders ekstra pause ind før det nummer, så folk kan nå at vende sig til noget helt andet - eller skrue ned, siger Kurt Ravn med et smil på læben.

Hjælp til en ny begyndelse
Sideløbende med den travle hverdag har Kurt Ravn i de senere år engageret sig i det humanitære hjælpearbejde som ambassadør for ASF-Dansk Folkehjælp. Det gælder både projekter herhjemme og hjælp til ofrene for flodbølgen i Asien.

Kurt Ravn har bl.a. doneret en del af overskuet fra en række julekoncerter til et børneprojekt i Thailand. Han har også - sammen med Annette Ravn - besøgt børnehjemmet, der bl.a. huser forældreløse børn efter Tsunamien. Ligeledes har julekoncerterne bidraget til at støtte ASF-Dansk Folkehjælp's feriekolonier for børn fra dårligt stillede familier.

- Alle har i perioder brug for en hjælpende hånd, siger Kurt Ravn og tilføjer, at det handler om respekt og at give hinanden chancer.

For en ny morgen og en ny dag kan være en ny begyndelse.

Læs mere om Kurt Ravn...


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Kurt Ravn
Se video med Kurt Ravn

Get the Flash Player to see this player.

Referencer
Info
Presse
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- AmadeusEnsemblet
- Anders & Henriette Hald
- Andreas Ensemblet
- Anita Lerche
- Anne Dorte Michelsen
- Anne Dorte Michelsen
- Anne Linnet
- Annemette Hess
- AnnMari Max Hansen & Kaare Norge
- Ann-Mette Elten
- Ann-Mette Elten
- Arne Lamberth
- Basix
- Bazaar
- Bente Kure & Leif Ernstsen
- Bich Quang
- Black & White
- Blue Train
- Blå Mandag Jazzband
- Bob Ricketts
- Brødrene Olsen
- Carl Jørgen Nielsen og Mads Sørensen
- Caroline Henderson
- Carsten Knudsen
- Catya Maré
- Charlotte Katharina Andersen & Tom Pedersen
- Chris Minh Doky duo
- Chris Minh Doky med Danmarks Radios Pigekor
- Christian Sievert Trio
- Cyndee Peters & Magnus Johansson
- De 3 Fløjter
- De 3 Kgl. Sopraner
- De 3 Kgl. Tenorer
- Den Danske Guitarkvartet
- Den Danske Kirketrio
- Den Danske Pavarotti
- Den Nye Salmetrio
- Det Danske Drengekor
- Det Var Tidligt
- Deux Femmes
- Die Herren kirkekoncert
- Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel
- Dissing, Dissing Las & Dissing
- Dorthe Elsebet
- Dorthe Zielke
- Duo Capriccio
- Eddie van Lüthje solo, duo eller trio
- Elizabeth Hersing Ensemble
- Engle.dk
- Ensemblet Psalmodie
- Erik Grip
- Erik Linow
- Eriko Daimo, Japan
- Esben Langkniv
- Ester Brohus
- Evamaria Linnet
- For two to play
- Foredrag med Erik Grip
- Frank Lorentzen m.fl.
- Gert Henning-Jensen
- Ghita Nørby & Lars Hannibal
- Gia og Filip Gade
- Good News
- Gry & Thomas Meilstrup
- Guido Paevatalu
- Gårsdagens Lys
- Halle og Bøgestrand
- Hans Dal
- Hans Jørn Østerby
- Helene Blum - Julekoncert
- Henriette Lundbøl
- Henrik Busborg - Elvis
- Himmelblå
- In Modo Polonico
- Izar Melting Pot Ensemble
- Jan Glæsel
- Jane & Shane
- Jesper Lundgaard
- Jette Torp
- Jette Torp
- Julie Borgwardt-Stampe
- Jytte Johansen og orkester
- Karen Marie Jørgensen
- Katrine Schønnemann og Finney´s Jazzmen
- Kaya Brüel
- Kefas - Gospelkor
- Kim Sjøgren
- Kim Sjøgren & Little Mermaid Orchestra
- Kirsten Siggaard
- Kirsten Vaupel
- Kristian Lilholt
- Kristian og Jens Peter
- Kristine Blond
- Kurt Ravn
- Kaare Norge
- Lasse og Mathilde
- Lene Siel
- Lill-Babs
- Lillian Boutté
- Lilly
- Linda Andrews
- Lindberg/Segerberg
- Lis og Per
- Lise Nees
- Lise Nees & Carl Ulrik Munk-Andersen
- Lise Petersen
- Liv Oddveig Midtmageli
- Lone Hertz & Lars Hannibal
- Lorenz Marinescu
- Madam Blaa
- Mads Granum Kvartet
- Mads Vinding Duo
- Majbritte Ulrikkeholm
- Marianne Mortensen
- Marianne Mortensen & Michael Vesterskov
- Marie Carmen Koppel
- Marie Hanskov
- Martin Stæhr Haugaard
- Martin Valsted Trio med Maria Montell
- Mette Kirkegaard
- Michala Petri & Lars Hannibal
- Mike Elvis Andersen
- Mogens Dalsgaard
- Monique
- Naboerne - Helge Engelbrecht & Tommy Rasmussen
- Nathalie Kollo
- Nielsen & Grip - Jeg gik mig ud en sommerdag at høre
- Nina Pavlovski
- Nyborg Motetkor
- Ole Jørgensen
- Over Sundet
- Peder og Hans Jørn Østerby
- Per Nielsen
- Per Nielsen - Julekoncert 2017
- Pernille Bogø Bach
- Peter Viskinde
- Pozo
- Praise
- Preben Kristensen
- Radmila Rajic Njue
- Rikke Mølgaard Trio
- Romantic Strings
- Rosæ
- Royal Guitars
- Røst
- Sanggruppen fra Vesterbro Ungdomsgård
- Simone
- Sirenekvartetten
- Slap That Bass
- Stanley Samuelsen
- Star Tenors
- Steffen Brandt
- Steve Cameron
- Steven Hart
- Stig Rossen
- Strejf
- Susanne Elmark
- Suzi Elena Apelgren
- Sven-Ingvart Mikkelsen, orgel
- Swing Sisters
- Søren Dahl
- Søren Launbjerg & Carl Ulrik Munk-Andersen
- Tamra Rosanes
- The Tolkien Ensemble
- The Voices of Joy
- Thomas Mannsfeldt
- Thomas Kjellerup
- Tina Buchholtz & JOY
- Tit er jeg glad
- Tove Hyldgaard & Tonny Landy
- Tre-Klang
- Trialog
- Tribute to Papa Bue
- Trine Jepsen & Ole Jørgensen Julekoncert
- Trio Before
- Trio Bel Canto
- Trio Copenhagen
- Trio Esmeralda
- Trio Klezmer med Channe Nussbaum
- Trio Rococo
- Trio Sankt-Petersborg - kirkekoncert
- Trip Trio
- Vocaloca