Jesper Lundgaard

Jesper Lundgaard Julekoncerter 2006

Jesper Lundgaard

Bemærkelsesværdig sanger med en unik sangstemme og stort skuespiltalent.Jesper Lundgaard er en af Danmarks mest bemærkelsesværdige sangere, som leverer en ekstra stor oplevelse, hvad enten det er det sprudlende "Jesper Goes Elvis" - show eller de store musical-numre. Han har et stort skuespiltalent, som har sikret ham store roller på mange af teatrene rundt i landet. Jesper optræder som solist i mange sammenhænge og er blevet en fast del af danskernes juletradition med jule og nytårs koncerter.

JESPER LUNDGAARD er født i 1970 i Silkeborg - men voksede op i Lind ved Herning. Han kommer ud af en jysk tekstilfamilie på sin fars side og en københavnsk klavermager på sin mors side.
Allerede i folkeskolen i Lind deltog han med stort engagement i sangkoret. Det musikalske talent fik desuden frit spil i FDF, hvor han slog på marchtromme.
Da Jesper var færdig med folkeskolen i 1986, førte et high school-ophold i USA til yderligere sangtræning. Ud over deltagelse i kor var han med i flere sangkonkurrencer og vandt adskillige førstepriser. Han var også på turné med koret i Canada, og spillede hovedrollen i Rodgers & Hammerstein musicalen "Babes In Arms" .
Efter endt USA tur stod den på 3 års handelsskoleuddannelse, og efterfølgende job som speditør i 4 ½ år. I den forbindelse blev Jesper Merkonom i transport, men "det nye liv" begyndte at banke på for den unge Hr. Lundgaard.
Jesper forsøgte sig i 1993 som sangskriver og pladeproducent. Det førte til pladen "Love Of Nature", som han selv udsendte i 1994 med venner og børneopsparingens hjælp.

Samme år blev han opdaget af den kendte engelske sangpædagog, Ian Adam, da han deltog i en Master Class i Svendborg. Ian Adam er kendt for sit samarbejde med Andrew Lloyd Webber omkring musicals som "Cats" og "Phantom of the Opera". Han har undervist blandt andre Elaine Paige, Sarah Brightman og Boy George. På Adams' opfordring tog Jesper til London for at få skolet sit åbenbare sangtalent. Det var et "Farvel" til det gamle liv og et "Goddag" til det nye og det fremmede.
I London arbejde Jesper som dørmand på det anerkendte luksus hotel Athenaeum, Piccadilly. Han betjente stjerner såvel som turister, og nød den spændende kontakt med denne verden. Han modtog sangundervisning, dramatimer og div. danse og træningstimer under sit ophold. Jesper returnerede i september 1996 direkte til hovedrollen som Jean Valjean i Marlene Schwartz' opsætning af musicalen "Les Misérables" på Aalborg Teater. Anmelderroserne faldt i buketter over den endnu grønne sanger, og det var menneskeligt en kæmpe oplevelse for Jesper. Han vil altid være taknemlig for den mulighed som Malene Schwartz gav ham.

1997 og 1998 bød på store udfordringer. Hovedrolle i "Phantom of the Opera", solist ved "Ønskekoncerten" med DR's underholdningsorkester og endnu en hovedrolle i "Les Misérables". Denne gang på Århus Teater.

I 1998 udsendte Jesper også cd'en "Jesper Lundgaard" med Aarhus Symfoniorkester under ledelse af Jan Glæsel. Pladen solgte på 14 dage 26.000 stk, og Jesper´s første guldplade blev en realitet. Det resulterede med, at Jesper fik endnu mere travlt blandt andet med utallige tv-optrædener og koncerter.
I begyndelsen af 1999 udkom hans tredje album "Symphony For My Love" med Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Matthew Freeman. Endnu en gang kunne Jesper sætte en guldplade op hjemme i stuen for salget af mere end 25.000 CD'ere.
Da "Les Misérables" samme år skulle opføres i Jespers hjemby Herning, havde han fornøjelsen af at spille Valjean - endnu en gang med stor succes. Desuden turnerede Jesper flittigt blandt andet sammen med den engelske musicalstjerne Ria Jones . Året sluttede med en juleturné med Sønderjyllands Symfoniorkester.

2000 blev indledt med en række vellykkede nytårskoncerter sammen med Det Jyske Underholdningsorkester. Det blev også til en forrygende medvirken i DR1's "Hit med Sangen", hvor Jesper viste nye sider af sit talent. Samtidig med at han optrådte ved en hæsblæsende række af koncerter, indspillede han julepladen "Jesper Lundgaards Glade Jul", der hurtigt opnåede guldstatus for 25.000 solgte eksemplarer. Pladen indeholdt blandt andet to flotte duetter med Lene Siel og blev fulgt op af mere end 20 julekoncerter fordelt over hele landet.

Jesper elsker udfordringer og dem stod han til fulde overfor i 2001. Han var at finde igen med DR Underholdningsorkestret i Tivoli i maj 2001, og han deltog også på "En søndag på heden". Han prøvede kræfter med sit dramatiske talent i "Blod Brødre" på Odense Teater samt den roste musical "Julius", der turnerede hele efteråret. Året sluttede med 15 julekoncerter rundt i landet
I 2002 sang Jesper rollen som Russeren i CHESS m. Sønderjyllands Symfoniorkester. Det var en super oplevelse.

D. 18 maj 2002 blev Jesper gift med sin kære Kristina. De mødtes under hans deltagelse i Sound Of Music tilbage i 1994. Det var en fantastisk dag fejret på Hvedholm Slot på det smukke Sydfyn.
April/maj 2002 blev en drøm opfyldt for Jesper. Han lavede en hyldest turne med navnet "Jesper Goes Elvis". Det havde længe været et ønske for Jesper at synge hans store idols sange. Det resulterede i en pladeudgivelse af samme navn. Jesper modtog sin første pris for Elvis Showet - Birn Prisen, som er publikums pris for bedste show i Musikhuset Holstebro
Sammen med Underholdningsorkestret lavede han "Hofskandalen" i Tivoli som er Bent Fabricius Bjerre´s nye musical.
Jesper stod igen som solist på "En Søndag på Heden & Als". En tradition han nyder utroligt meget.

Julen 2002 stod på 25 julekoncerter inkl. "Julekoncerten" turne.
2002 var ligeledes året hvor Jesper optrådte i mange kirker rundt om i Danmark. En ting som han nyder meget. Nærværet og intimiteten er her i højsæde, og der bliver heletiden arr. flere af sådanne koncerter.

Foråret 2003 bød på en ny publikumspris til Jesper Goes Elvis. Denne gang var det Stjerneprisen fra Esbjerg Musikhus. Det var med stolthed Jesper modtog denne på vegne af Elvis holdet.
Sindets dybe sider var en stor del af 2003, idet Jesper spillede hovedrollen som Doktor Jekyll & Mr. Hyde i musicalen Jekyll & Hyde i Herning Kongrescenter. Det var en kæmpe udfordring at skulle spille 2 figurer i samme forestilling. De havde endog en duet sammen!!.
Sommeren bød på En Søndag på Als og på Heden og sommer TV med DR og Georgs Musikalske Venner på DK4.
D. 24 oktober blev Jesper far til en lille søn, Alexander. Sikken glæde og stolthed der meldte sig i sindet.
Julekoncerten 2003 fandt sted med 20 koncerter sammen med Lene Siel og div. kirkekoncerter

2004 lagde ud med 3 store koncerter med Radio Underholdningsorkestret. Der var tale om hyldest koncerter til Sebastian. Koncerterne fandt sted i Falconer Salen, KBH og Aarhus Musikhus.
Et nyt Elvis show kom på banen. "Jesper Goes Elvis II". Sprudlende show med en masse nye sange fra The King. Om foråret stor musical koncert med Aalborg Symfoniorkester. Der var udtog fra Hofskandalen som Jesper deltog i i 2003 og Musical Highlights. Det blev en flot aften.
Jesper er født i Silkeborg, og det gav ham derfor ekstra stor glæde, at være med til at indvie det nye Musikhus i byen d. 16 april. Tillykke Silkeborg.
Året sluttede traditionen tro med Julekoncerten 2004. Dog med ny besætning. Annette Heick og Kim Sjøgren gav på bedste vis showet nye dimensioner. Koret Good News var også med for første, men helt sikkert ikke sidste gang!.

2005 har budt på en ny hovedrolle i Herning Kongrescenters opsætning af Sebastians ny "Cyrano". En skøn musical at deltage i. Store dramatiske udfordringer undervejs.
Sommeren byder på Jesper Goes Elvis koncerter, koncert med Radio Underholdningsorkestret ("Vind Et Orkester" konkurrencen), musical koncert på Liselund Slot, Møn.
Derudover Julekoncerten 2005. Årets titel "Cool Cool Christmas Tour - En eventyrlig rejse" Super show m. Jette Torp, Good News, Claus Pilgaards 6 mands orkester.

2006 Musical "Den Blå Karrusel" og Julekoncerter landet over

2007 Musical hovedrolle i "Jekyll & Hyde", nyt Jesper Goes Elvis Show Vol. III m. orkestret Flashback, hovedrolle som Michael Ancher i den nye musical "Lyset Over Skagen" og til slut en masse skønne koncerter.

2008 Aktuel på ROTTEFÆLDE-revyen er Danmarks ældste fungerende revy og en af Svendborgs stolte kulturelle kendetegn.

Julen 2008

Jesper skal på landevejen med Etta Cameron,
James Sampson & Annette Heick. Derudover Jespers
traditionelle julekoncerter i udvalgte kirker

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jesper Lundgaard er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jesper Lundgaard

For booking af Jesper Lundgaard ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Jesper Lundgaard
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- AmadeusEnsemblet
- Anders & Henriette Hald
- Andreas Ensemblet
- Anita Lerche
- Anne Dorte Michelsen
- Anne Dorte Michelsen
- Anne Linnet
- Annemette Hess
- AnnMari Max Hansen & Kaare Norge
- Ann-Mette Elten
- Ann-Mette Elten
- Arne Lamberth
- Basix
- Bazaar
- Bente Kure & Leif Ernstsen
- Bich Quang
- Black & White
- Blue Train
- Blå Mandag Jazzband
- Bob Ricketts
- Brødrene Olsen
- Carl Jørgen Nielsen og Mads Sørensen
- Caroline Henderson
- Carsten Knudsen
- Catya Maré
- Charlotte Katharina Andersen & Tom Pedersen
- Chris Minh Doky duo
- Chris Minh Doky med Danmarks Radios Pigekor
- Christian Sievert Trio
- Cyndee Peters & Magnus Johansson
- De 3 Fløjter
- De 3 Kgl. Sopraner
- De 3 Kgl. Tenorer
- Den Danske Guitarkvartet
- Den Danske Kirketrio
- Den Danske Pavarotti
- Den Nye Salmetrio
- Det Danske Drengekor
- Det Var Tidligt
- Deux Femmes
- Die Herren kirkekoncert
- Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel
- Dissing, Dissing Las & Dissing
- Dorthe Elsebet
- Dorthe Zielke
- Duo Capriccio
- Eddie van Lüthje solo, duo eller trio
- Elizabeth Hersing Ensemble
- Engle.dk
- Ensemblet Psalmodie
- Erik Grip
- Erik Linow
- Eriko Daimo, Japan
- Esben Langkniv
- Ester Brohus
- Evamaria Linnet
- For two to play
- Foredrag med Erik Grip
- Frank Lorentzen m.fl.
- Gert Henning-Jensen
- Ghita Nørby & Lars Hannibal
- Gia og Filip Gade
- Good News
- Gry & Thomas Meilstrup
- Guido Paevatalu
- Gårsdagens Lys
- Halle og Bøgestrand
- Hans Dal
- Hans Jørn Østerby
- Helene Blum - Julekoncert
- Henriette Lundbøl
- Henrik Busborg - Elvis
- Himmelblå
- In Modo Polonico
- Izar Melting Pot Ensemble
- Jan Glæsel
- Jane & Shane
- Jesper Lundgaard
- Jette Torp
- Jette Torp
- Julie Borgwardt-Stampe
- Jytte Johansen og orkester
- Karen Marie Jørgensen
- Katrine Schønnemann og Finney´s Jazzmen
- Kaya Brüel
- Kefas - Gospelkor
- Kim Sjøgren
- Kim Sjøgren & Little Mermaid Orchestra
- Kirsten Siggaard
- Kirsten Vaupel
- Kristian Lilholt
- Kristian og Jens Peter
- Kristine Blond
- Kurt Ravn
- Kaare Norge
- Lasse og Mathilde
- Lene Siel
- Lill-Babs
- Lillian Boutté
- Lilly
- Linda Andrews
- Lindberg/Segerberg
- Lis og Per
- Lise Nees
- Lise Nees & Carl Ulrik Munk-Andersen
- Lise Petersen
- Liv Oddveig Midtmageli
- Lone Hertz & Lars Hannibal
- Lorenz Marinescu
- Madam Blaa
- Mads Granum Kvartet
- Mads Vinding Duo
- Majbritte Ulrikkeholm
- Marianne Mortensen
- Marianne Mortensen & Michael Vesterskov
- Marie Carmen Koppel
- Marie Hanskov
- Martin Stæhr Haugaard
- Martin Valsted Trio med Maria Montell
- Mette Kirkegaard
- Michala Petri & Lars Hannibal
- Mike Elvis Andersen
- Mogens Dalsgaard
- Monique
- Naboerne - Helge Engelbrecht & Tommy Rasmussen
- Nathalie Kollo
- Nielsen & Grip - Jeg gik mig ud en sommerdag at høre
- Nina Pavlovski
- Nyborg Motetkor
- Ole Jørgensen
- Over Sundet
- Peder og Hans Jørn Østerby
- Per Nielsen
- Per Nielsen - Julekoncert 2017
- Pernille Bogø Bach
- Peter Viskinde
- Pozo
- Praise
- Preben Kristensen
- Radmila Rajic Njue
- Rikke Mølgaard Trio
- Romantic Strings
- Rosæ
- Royal Guitars
- Røst
- Sanggruppen fra Vesterbro Ungdomsgård
- Simone
- Sirenekvartetten
- Slap That Bass
- Stanley Samuelsen
- Star Tenors
- Steffen Brandt
- Steve Cameron
- Steven Hart
- Stig Rossen
- Strejf
- Susanne Elmark
- Suzi Elena Apelgren
- Sven-Ingvart Mikkelsen, orgel
- Swing Sisters
- Søren Dahl
- Søren Launbjerg & Carl Ulrik Munk-Andersen
- Tamra Rosanes
- The Tolkien Ensemble
- The Voices of Joy
- Thomas Mannsfeldt
- Thomas Kjellerup
- Tina Buchholtz & JOY
- Tit er jeg glad
- Tove Hyldgaard & Tonny Landy
- Tre-Klang
- Trialog
- Tribute to Papa Bue
- Trine Jepsen & Ole Jørgensen Julekoncert
- Trio Before
- Trio Bel Canto
- Trio Copenhagen
- Trio Esmeralda
- Trio Klezmer med Channe Nussbaum
- Trio Rococo
- Trio Sankt-Petersborg - kirkekoncert
- Trip Trio
- Vocaloca