Jan Nielsen

Scenen er din

Jan Nielsen: Moving On - en overbevisende toer

Jan Nielsens deltagelse i DRs Stjerne for en aften sendte "den syngende elektriker" fra Kastrup en tur omkring stjernerne og retur. Med den uforglemmelige fortolkning af Percy Sledge-klassikeren When a Man Loves a Woman sang Jan Nielsen sig med sin kraftfulde og velsmurte røst langt ind i de danske tv-stuer og opnåede en flot 2. plads i finalen i 2004.

Nu er Jan klar til at begejstre på ny. Opfølgeren til debutalbummet Mirror Man sendes nemlig på gaden den 27. august. Det aktuelle udspil bærer titlen Moving On. En ganske rammende titel, for er der noget, der i den grad karakteriserer det nye album, er det bevægelsen væk fra sporet på den første plade og hen til det aktuelle. En lang vej, der har medført ikke blot et genremæssigt skift fra generel pop til selvstændig pop/rock, men også fra coverversioner til egne sange. Således er Moving On på alle planer en ny æra for Jan. Han er modnet som sanger og har med den svære toer formået at tage teten op, bryde rammerne for sin egen genremæssige kravlegård og udfolde sig som sanger, komponist og tekstforfatter.

Historien om Jan Nielsen er historien om en mand, der på blot én måned gik fra at være fuldtidselektriker til at være fuldtidssanger, pladeaktuel og med masser af live jobs rundt i landet. Debuten Mirror Man solgte hele 15.000 eksemplarer - et astronomisk antal for en debut - og blev spillet flittigt på radioerne landet over.

For de fleste deltagere i tv-konkurrencer ville dette i sig selv være et yderst tilfredsstillende resultat. Men ikke for Jan Nielsen, for han havde nemlig fået smag for musikbranchen og drømte om at lave et album med egne numre og med samme kraftfulde musikalske vokalekvibrilisme i sangene, som han blev kendt for med Mirror Man.

Midt i processen med at komponere sange til det nye album valgte Jan at deltage i DRs endelige stjernedyst, Den Sidste Mission, der sammenfattede de sidste 3 års finaledeltagere (?) fra Stjerne for en aften. Det var under denne konkurrence, hvor Jan igen nåede finalen, at han backstage faldt i snak med musikeren Pete Repete, der senere introducerede ham til den velrenommerede danske producer og musiker Peter Brander (bl.a. Big Fat Snake). Brander tilbød Jan at give en hånd med udformningen af det nye album, hvilket har resulteret i et glimrende samarbejde, hvor Brander til stadighed har strøet sin genialitet og erfaring ud over indspilningerne.

Med en twist af storslåede 80'er ballader á la Jon Bon Jovi, med rockede riffs og rytmesektionens tromlen inspireret af kunstnere som Big Fat Snake og Bryan Adams cementerer Jan Nielsen sin alsidighed på den danske poprockscene. Og det er en ægte glæde og kærlighed til musikken, der sender Jan på en musikalsk rejse, der meget vel kan blive omkring stjernerne igen.

Albummets 10 numre har et fantastisk line-up af danske musikere. Udover førnævnte Peter Brander medvirker også Pete Repete, Kasper Foss og Klavs Nielsen. Jørgen Kaufmann gæster tillige på et enkelt nummer. Herudover har den amerikanske tekstforfatter og kunstmaler Peter Bouranel skrevet 4 af albummets tekster.

Der er ikke nogen tvivl om, at man på Moving On ser en kunstner, der har udviklet sig i den rigtige retning siden deltagelsen i Stjerne for en aften. En kunstner, der har formået selv at komponere og samle et elitemandskab til den nye plade. En kunstner, der viser, at han er så meget mere og andet end endnu et folkeligt ansigt i et populært tv-program. Jan Nielsen beviser nemlig, at han faktisk har talentet til at succedere med en habil og velkreeret toer.

Jan Nielsen optræder med band under dette års Post Danmark Rundt, hvor han holder kadencen under de to daglige koncerter ved start og opløb.

Jan Nielsen kan bookes solo med trio el. størrer band ...


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jan Nielsen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Jan Nielsen

For booking af Jan Nielsen ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Jan Nielsen - Scenen er din
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- A Banda
- Accelebration
- Almost Famous
- Anders Bircow Band
- Annika Askmans orkester
- Arrival - Abba
- Back to blue
- Bandit
- Bandit
- ben9boss
- Blitz
- BoogieKnights
- Cantus Tyrolerne
- Casino Royale
- Christine Colling Band
- Clark Kent & the Superband
- Clazified
- Clements All Stars
- Collage
- Daddy Said So
- Dancing Queen
- Dansk Diva jam/m. Lotte Lisby
- Disco Fever
- Diskofil
- DK Rocks
- E-47
- ELVIS On My Mind
- FestFestFest
- Festmaskinen
- Festskaberne
- Floorshakers
- Four Snacks
- Foxx
- Freak Out
- Funkarella
- Gele Royal
- Glam Gang
- Greatest Hits
- GrooveGarden
- Himmelhunds-expressen
- Hit med 80'erne
- Hitbusters
- HitDeLuxe
- Hitmaskinen
- Hitpatruljen
- Jan Nielsen
- Jazzolin
- Johnny Horsepower
- Jukebugs
- jump
- Ladies Sing the Blues
- Landsholdet
- Lars Hansen & The Burgermeisters
- LA-Sunshineband
- Latino Royale
- Le Freak
- Linda Andrews & ironic
- Live Deluxe
- Lovetrain
- Luke & The Skywalkers
- Manifest
- Maud & Mænd
- Medley Crew
- Mia Martinez & her MamboSoul
- Needles & Pins
- Night Affair
- Parasoul
- Party Royale
- Partycrasher
- Partymaskinen
- Partystation
- PlaylistDK
- Prime
- Schrøders Showtimeband
- SpunkBand
- Super Deluxe
- Sweethearts
- Swinging London
- Take Cover
- Take Cover
- Tarantino Soundtrack Orchestra
- Tequila Latin Band
- The Antonelli Orchestra
- The Beat Birds
- The Beatophonics
- The Fuzz Bros.
- The Hitmen
- The Party
- The Zailors
- Truckerne
- Turnpike
- Tyrolerband
- Tyrolerband - Tyrolerorkester
- Walkers
- Yatzy!
- Årets 60ér party