Michael Vesterskov

pop/rock-numre

Sangeren og sangskriveren Michael Vesterskov stiller endnu engang skarpt på livet i Danmark. Michael Vesterskov er efter en pause fra live scenen, igen klar til at tage på turne, denne gang i anledning af udgivelsen af Cd èn"Længslernes Alle"

En gammeldags troubadour eller måske en moderne troubadour. Det er de ord, der falder lige for, når man sidder med Michael Vesterskovs nyeste CD, "Længslernes Allé". Her har han samlet en lang række historier fra det poetiske Vesterskovske univers og med vanlig ægte fortrolighed fører han lytterne gennem hans snurrige syn på livet generelt og helt specifikt: på det at være Michael Vesterskov. Barn fra landet, fodboldtosse og senere professionel i AaB, og nu fuldblodsmusiker.

På Scenen er Michael Vesterskov den fortrolige troubadourder der med lune og nærværd er i tæt dialog med sine lyttere.
En anmelder skriver:

En ægte singer/songwriter. Hans Attitude på scenen kan minde om Niels Hausgaard, men Michael Vesterskov er sin egen, hans underfundige, lidt ætsende,samkædede bemærkninger, anekdoter og sange, udstråler engagement,følsomhed, personlighed og ikke mindst kærlighed til mennesker.

Med sig har Michael Vesterskov optræder både solo og med Simon Toldam Rosengreen på Piano, Harmonica, melodica, perc. m.m.

Biografi
Michael Vesterskov er født i Aalborg og vokset op i den nordjyske by Nibe. Han begyndte at spille guitar med sin far, da han var 11 år gammel, og samtidigt spillede han med det lokale rockband, T-EX, som senere udviklede sig til et af Nordjyllands bedste ungdomsband. T-EX spillede en blanding af egne numre og covers og turnerede foruden i Danmark også i England og Norge.

Sideløbende med musikken var Michael Vesterskovs store lidenskab fodbold, og i 1978 blev han tilbudt at spille for Aab. De næste fire år forsøgte han at koordinere en karriere både som fodboldspiller og musiker, men det var dog fodboldspillet, som vandt i første omgang, da Michael blev tilbudt en professionel kontrakt i den norske 1. divisionsklub, Frederikstad, og det første til, at musikken naturligt nok blev valgt fra de næste tre år. En alvorlig lyskenskade satte imidlertid en brat stopper for fodboldkarrieren på topplan, så trods et smigrende tilbud fra Brøndby If, valgte Michael at vende tilbage til musikken.

Herefter startede Michael Vesterskov gruppen Westwood sammen med sangeren Jan Tellefsen og keyboardspilleren Søren Skov. Westwood forsøgte at få hul igennem til en pladekontrakt i London, og de følgende to, tre år var de jævnligt i London, hvor de plejede deres musikalske interesser ved til dels at få undervisning og løbe de engelske pladeselskaber på dørene. Det resulterede i kontakt til diverse managers og udgivere samt møde med mange engelske musikere og komponister. Blandt andet lykkedes det Westwood at få kontakt til Beatlesproduceren George Martin, som roste deres musik, men mere blev det ikke til.

I mellemtiden fik Westwood kontrakt med det danske selskab Sonet, og Westwood blev sendt tilbage til London for i samarbejde med den engelske producer Greg Wals at indspille nummeret "Once in America", som blev et stort radiohit i Danmark og Norge. "Once in America" blev efterfulgt af det meget Beatlesinspirerede nummer "Easy Sundays", som viste, at Westwood var mere end en almindelig popgruppe. Nummret blev også et hit i Danmark og medførte tv-optræden i Norge, og albummet "Westwood" udkom både i Danmark, Norge og Sverige, og der var stor interesse for gruppen også i Tyskland og Japan.

I 1993 gik Westwood i opløsning samme dag, de skulle starte indspilningerne af en ny cd. Den lange og seje vej for at få en pladekontrakt havde været trættende for gruppens medlemmer, så de valgte at stoppe.

Michael Vesterskov fortsatte med at skrive sange, og i 1994 indspillede han et helt soloalbum. Rosa udgav fire af sangene på en ep, "Bromzkij Garden", og så kom der for alvor gang i solokarrieren. "One day you´re in - next day you´re out" var nummer et på DR`s Maskinen i fem uger, og Michael Vesterskov med band tog på Danmarksturne.

Ep'en fik flotte anmeldelser, og et tysk pladeselskab udsendte den i Tyskland, Scweitz og Østrig - dog var Michael et smut i studiet i Hamburg for at redigere en af sangene specielt til det tyske marked. På ep'en "Bromzkij Garden" var også den stærke antinazistiske sang, "Don`t let them March".

I 1996 udgav Aidsfondet Michael Vesterskov smukke sang "Live for it all" i anledning af den internationale aidsdag 1. december.

I 1997 indgik Michael Vesterskov en aftale med det danske produktionselskab "The Mob", som tidligere havde skaffet pladekontrakt til grupperne "Baal" og "Passion Orange". Det resulterede i en pladekontrakt med det nye selskab "Tenderfoot", og resulterede blev den energiske og rockede cd "Blossom from the dirt" med singlerne "Turned down the clown", "I follow you" og "Yellow Fish".

Michael Vesterskov og hans band blev præsenteret i tv i "Go´Morgen Danmark" og "Musikbutikken", og de næste par år turnerede de flittigt rundt til landets klubber , cafeer og festivaler.

I 2000 blev det flotte akustiske album "No time at all" indspillet på selskabet Sand APS, og drømmen om at inkludere et samarbejde med den international anerkendte Trio Rococo gik i opfyldelse på en nyindspilning af nummeret "Bromzkij Garden". Albummet blev produceret i samarbejde med den danske guitarist, komponist og sanger Troels Skovgaard.

I 2002 udgav Michael Vesterskov livealbummet "Assemblage", der blev indspillet live af DR Radio i Michaels hjemby Nibe på det sted, han så mange gange havde optrådt som yngre musiker i forskellige bandsammehænge, nemlig den gamle Skalpavilion. Fra cd'en "Assemblage" kom der tre sange i rotation på DRs P4.

2003 blev en musikalsk omvæltning for Michael Vesterskov, da han mødte den svenske multimusiker Bebe Risenfors. Samarbejdet med Risenfors kom i stand efter et tilfældigt møde over aviser og kaffe en morgen i Brooklyn, New York. De to skandinavere faldt i snak over deres fælles hjertebarn, musikken, og da den danske musiker var bekendt med Risenfors som medansvarlig for Tom Waits' seneste album, "Alice" og "Blood Money", besluttede han sig, da han var vendt tilbage til Danmark, for at sende sit seneste nummer "Dear Friend" til den svenske producer. Risenfors blev så begejstret, at han gik i studiet med sangen med det samme, og således havde Michael Vesterskov fået en ny samarbejdspartner.

"The Stockholm Sessions" er optaget i Niko Rolcke fra Weeping Willows' 100 % analoge studie i Stockholm, og den bærer tydeligt præg af Bebe Risenfors' flereårige samarbejde med kunstnere som Elvis Costello og Tom Waits. Alle albummets ti engelsksprogede sange er skrevet af Michael Vesterskov - med enkelte medkomponister på tekstsiden, og med sin karakteristiske vokal og guitar ligger han helt i front på baggrund af det musikalske bagtæppe tæt vævet af Risenfors' multimusikalske overblik.

To af numrene fra "The Stockholm Sessions" blev udgivet som singler, nemlig den smukke og eventyrlige vuggesang "The Hubble-Gubble Song" og "There Is Nothing We Have Done - That Can't Be Undone", en duet med den svenske Grammy-solist, Irma Schultz Keller. En tredje sang fra albummet, "Shower for the People", som er blandt Michael egne favoritter, blev sammen med "The Hubble Gubble Song" spillet flittigt på radiostationer i Danmark, og duetten med Irma blev spillet en del på Sveriges Radio.

Michael Vesterskov er ofte blevet anbefalet at synge på dansk, og tiden var nu ved at være moden for det.

Den første single "En dag i Madrid" fik meget airplay både i Danmark og Sverige, ligesom de singlerne; "Vi binder os med løfter" (en duet med den svenske sangerinde Qarin Wikström) og "Er det en hemmelighed for nogen" (også en duet med Qarin Wikstöm). De to duetter blev efterfulgt af sangen "Er vi lykkelige", som er en opsang til den danske forbrugersjæl, og sangen røg ganske uventet for en rockmusiker som Michael Vesterskov ind på dansktoppen, hvor den lå samtlige 15 uger og sluttede på en tredjeplads. Måske et tegn på, at danskerne ikke er så lykkelige, som de er kåret til.

I 2005 beslutttede Michael Vesterskov og Marianne Mortensen, som privat danner par, sig for at indspille et album sammen og fik pladekontrakt med det danske selskab "Exlibris". De to er meget forskellige med musikalske rødder i henholdvis rock og viser, men tilsammen udgør de en sjælden enhed, hvilket man klart fornemmer, når Marianne Mortensen og Michael Vesterskovs stemmer og forskelligheder mødes på cd'en "Du & Jeg & Månen". På en særlig og uforudsigelig måde bidrager de med et nyt klangbillede til visegenren, og på deres helt egen måde lægger de sig i sporet af Cornelis Wreeswiik og Leonard Cohen.

"Du & Jeg & Månen" indeholder sange komponeret af Michael Vesterskov og med tekster af både Michael og Marianne foruden to Tom Waits-sange oversat til dansk af Benny Holst og Pia Juul samt John Lennons "Grow old with me", der er oversat til dansk af Marianne Mortensen. Nummeret "Himlen åbner sig" kom i rotation på Danmarks Radio P4 og i Sveriges Radio, og efter udgivelsen spillede Marianne Mortensen og Michael Vesterskov med band koncerter rundt i landet, og alle steder til stående applaus.

I anledning af sit 25 års jubilæum udgav Michael Vesterskov i maj 2006 "Here comes the Flowerchild", der er en cd med 18 af de bedste sange gennem årene plus en dvd med et usædvanligt nærværende og ærligt portræt af Michael Vesterskov, hvor musikere omkring ham også medvirker. På cd'en "Here comes the Flowerchild" er der lukket op for et musikalsk univers med vidt forskellige pop- og rocknumre på dansk og engelsk.

I 2006 indgik Michael Vesterskov et spændende samarbejde med folkene bag de hjemløses avis, "Hus Forbi", og i december delte Hus Forbi-sælgerne Michael Vesterskovs tankevækkende julenummer "Christmas for the down and out" ud til nogle af dem, der købte avisen. "Christmas for the down and out" handler om juletiden for de svage, og på cd'en findes både julenummeret og en tilhørende musikvideo, hvor man ser juleræset fra de hjemløses bænke og tilholdssteder i København.

De svage i samfundet har altid ligget Michael Vesterskov på sinde, og med sin julesang "Christmas for the down and out" ville han gerne sætte fokus på de hjemløse og deres forhold. For Michael er det skræmmende, hvor stor forskel der er ved at blive på rig og fattig i Europa. Han føler, skellet mellem mennesker bliver større og større, og Michael Vesterskov er bange for at få tilstande som i USA. Med "Christmas for the down and out" vil Michael gerne vise, at rigtig mange lever i samfundets skygge - enten som hjemløse, fattige eller flygtninge.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Michael Vesterskov er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Michael Vesterskov

For booking af Michael Vesterskov ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Michael Vesterskov

Michael Vesterskov

NY SINGLE: SÅDAN ER DET

Sådan er det er vel nok den mest brugte sætning i dagens Danmark. Michael Vesterskov nye rammer helt ind i sjælen

Endnu engang har Michael Vesterskov skrevet en sang der, rammer sjælen dybere end den gængse popmelodi. Den danske singer and songwriter leger her med sætningen, som måske er den mest brugte i Danmark i øjeblikket, nemlig Sådan er det.

Sådan er det samarbejder Michael Vesterskov igen med den svenske guitarist og producer Mathias Blomdahl, som også satte sit præg på det roste album "Længslernes Alle"

Læs mere om Michael Vesterskov


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Michael Vesterskov
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- A Banda
- Anders Graae
- Anna David
- Anne Marie Bush
- Annika Askmans orkester
- Apache
- Arvid
- Basim
- Bazaar
- Benny Holst
- Birthe Kjær & Feel Good Band
- Black Magic
- Bo Schiøler & Skavankerne
- Bryan Rice
- Caroline Henderson
- Casino Royale
- Christina Chanée og Tomas n'evergreen
- Clements All Stars
- Cut 'N' Move
- Danser med Drenge
- Den danske mafia
- Dinner & Dans totalløsning
- Diskofil
- Dissing, Dissing Las & Dissing
- DJ Dex & Kna Connected
- DK Rocks
- Dodo & The Dodos
- Dorthe Zielke
- Elizabeth Hersing Ensemble
- ELVIS On My Mind
- Erann DD
- Erik Grip
- Erik Grip & Peter Abrahamsen
- Fede Finn & Funny Boyz
- Frederik
- Grip & Gunde
- Habbadám
- Henning Stærk
- Henrik Liep & the soulworkers
- Holger Vig
- Ida Corr
- Ivan Pedersen
- Jack Vreeswijk
- JaJa
- Jakob & Rudi
- James Sampson
- Jan Nielsen
- Jane & Shane
- JD and the BopCats
- Jette Torp
- Jimilian Ismaili
- Johnny Deluxe
- Jomfru Ane Band
- Kalle Brandt
- Kalle Pimp
- Karen Marie Jørgensen
- Kaya Brüel og Ole Kibsgaard
- Keld Heick & Time Machine
- Kristian Lilholt
- L.A. Prostitutes
- Ladies Sing the Blues
- LadyLand
- Lene Siel
- Linda Andrews
- Liv Skotte
- Live Salsa med Egües y su cuban beat
- Lizzie
- Maria Lucia
- Marie Carmen Koppel
- Martin Axelgaard
- Mette Kirkegaard
- Mia Martinez & her MamboSoul
- Michael Falch
- Michael Vesterskov
- Milo (fra RaiDen)
- Mohamed Ali
- Monique
- Morten Hemmingsen
- Neighbours
- Nice Little Penguins
- Party Patrol
- Patricia
- Paul Harrison Band
- Peter Viskinde
- Potters Jig
- Preuthun - Rasmussen Duo
- På Slaget 12 - PS12
- RaiDen
- Rasmus Thude
- Rocazino
- Rubens Orkester
- Rusbjerg & Venndt
- Sange i Stereo
- Sanne Do
- Sascha Dupont
- Sebastian
- Simone
- Skipper Just Frost
- Soluna Samay
- Soluna Samay
- Sonic Steel Band
- Sorten Muld
- Stardust Boogie Band
- Steffen Brandt
- Stephanie Ravn
- Sukkerchok
- Sveinur
- Søren Berlevs Gas Show
- Tarantino Soundtrack Orchestra
- Télé Rouge
- The Beatophonics
- The Dreams
- The Fireflies
- The Tolkien Ensemble
- ThirdWheelDrive
- Tobias Trier
- Trio Bel Canto
- Trio Klezmer med Channe Nussbaum
- Tyrolerband - Tyrolerorkester
- Tøbrud
- Venter på far
- Vocal Line
- Volf Duo
- Young Flowers Reunion
- Zenobia
- Zididada
- Østkyst Hustlers